Nekoč je tole pela Majda Sepe: Gregor Strniša je napisal krasno besedilo na osnovi precej uspešnega francoskega hita Les Champs-Elysees (Pierre Delanoe): ki pa tudi ni original... Original se imenuje Waterloo Road. In je od ene stare britanske psihedelične skupine: Jason Crest moja verzija je pa tukaj https://soundcloud.com/trzalica-2-com/ez-ustarski-most in hvala Stingrayu k je zbrsku tale dva Youtube-linka za podkrepitev tele nostalgije
Super, NoMAD!!! Je pa kar veliko menjav akordov v temle komadu - TUKAJ dodajam še link do tvoje transkripcije (akordi z besedilom) te pesmi, če bo kdo iskal
niti ne ... na videz je mal bl kompliciran, sam je še vedno navadna progresija; samo menjavajo se: C E7 Am C7 - F C D7 G7 in C E7 Am C7 - F C Dm G7 C
Super NoMAD. Lepo si zapel in odigral. Še zlasti prvi del pesmi tja do refrena, kjer si odpel malce tišje in bolj z občutkom ter manj s tistim tvojim običajnim "tenor-basovskim" glasom.
Jp, malenkost prehitro. A vseeno si zelo dobro in z občutkom odpel predvsem spodnji del: ...med cvetlice te Julija bar če si zaljubljen, če si mlad a čez leto in čez dan prišel boš tja z nevesto, na Magistrat Lepo. Se moram naučiti. D7 in G7 si prijel standardno? D7 = 2120xx G7 = 100023
vse standardno, edino F jaz vedno z barrejem igram ... Kr se pa občutka tiče, je pa mal povezan s tem kolk se tekst na pamet naučim... Če se ga premal, pol skoz na papir, oziroma na monitor škilm, pa intrpretacija mal pade zato...
Ok. Opazil sem, da povečini v pesmi posamezen akord traja pol takta. Kaj pa dolžina akordov za zadnji takt v verzu: Dm G7 C na Magistrat Dm = 1 četrtinka G7 = 1 četrtinka C = 2 četrtinki Se pravi bi v 4/4 ta del zaigral Dm G7 C C Ali sumim prav?
Moram rečt NoMAD, da jo mi družinsko doma prepevamo in da sem jo že mislil posnet... pa si me prehitu Drgač pa ja, mal prehitr kot si že sam ugotovu, čeprav, če je pa prepočas je pa lajnasta. Izvedba super (z menjavami akordov si zelo dosleden-jaz včasih poenostavim kej spustim) pa tud un značilen "zzzzzzzzzzzz" tvojga mikrofona "paše zraven" LPmondxxi
Sem naredil eno "kao" zvočno lekcijo... če je (bo) še kak prav poseben interes, bom pa še spisal v šolskem kotičku. Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š Š https://soundcloud.com/nomad-8/nomad-cez-sustarski-most
ŠŠŠŠŠŠŠŠ.....to je to!....ššššššššš Kar se mene tiče, ni potrebno prav nič več kot takale zvočna lekcija, in mislim da bi morala zadostovat tud tistim, ki se še lovijo pri hitrosti menjave akordov. Skratka.. zelo koristno. (Bom zvadu obljubim).. evo spet neki obljubljam.. pol morm pa..... ok ok... lpmondxxi
bravo NoMad, lekcija je res odlična, in ne boš verjel, razumljiva celo za take pizdune kot sem to jaz hehe lejpi pozdraf
Po mnogih letih sem končno naredil še videolekcijo KLIK kar je malo več kot tale stara avdio lekcija par objav višje gor >>> KLIK