Hej, https://www.youtube.com/watch?v=RXtP-hxBIeg Na sekundah 1:31 in 1:32 se pojavita dva posebna akorda: AKORDI: ...., G, C, <prvi akord, 1:31>, <drugi akord, 1:32>, G PETJE: ........................................................................ u uuu A kdo sliši katera sta ta dva akorda? Hvala!
Si pogledal kako je v notah - če jih sevea znaš brati (jaz jih ne): Kraljestvo naše sreče (note) Kraljestvo naše sreče akorde z besedilom bo pa očitno treba popraviti saj so napisani iz napačnega dura... ko bom to (in če bom) bom najbrž ugotovil tudi kateri akordi so tam...
Hvala za odgovor! Tiste note sem že gledal, vendar mislim, da niso točne. Če se ne motim, bi se morala iskana akorda nahajati na 2. in 3. taktu na tej sliki. Tu so napisani akordi C, C in G (te note so očitno pol tona nižje od originala). IMHO so v originalnem komadu v 2. in 3. taktu pri kitari drugi akordi.
Hvala za odgovor. Mislim, da je Ddim na 1:32 pravi. Naslednji akordi, D#mol, pa se mi zdi, da ni pravi. Najbližje sem nekako prišel s tem akordom -10- -8- -10- -- -- -- Čeprav se mi zdi, da tudi ta ni čisto točen. Š e kakšen predlog?
Pozdravljeni Tista progresija gre takole: C# Ddim D#7sus4 Primeš ga pa lahko takole x6869x ali pa 11 13 11 13 11 x. Mislim, da Jože na posnetku prime celo to višjo varianto. Hm... ampak posneto se mi pa zdi da je takole: x4666x x5646x x6869x
V dolpotegu sem popravil tonaliteto in nekaaj malega dodal v: Kraljestvo naše sreče Link spodaj pa kaže na to temo, če bo še kdo iskal te ekstra akorde