Čuki - Za njo

Discussion in 'Ugotavljamo akorde' started by Slasher, Jan 22, 2012.

1. Slasher

Slasher New Member

2. NUFAN

NUFAN Forum Administrator Staff Member

3. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Spet - poseben povdarek na prvi točki!
    PREVERI ČE TVOJA ŽELJA NI ŽE IZPOLNJENA

Za njo

Akordi so Ok - sem pravkar preveril... Z izjemo tistega osamljenega A-mola (a), ki je kar lepo A-dur kot vsi ostali A-ji. (bom popravil v arhivu!)

4. Slasher

Slasher New Member

Ja sem našel že te akorde, samo jaz želim tako kot je odšpilano na tem videoposnetku, če je možno.
    Na posnetku ne odšpila samo akorde in sem že nekaj sam probal in celo razvozlal nekaj malega nečesa pa nemorem razvozlati in me je zanimalo ali kdo ve kako se to odigra.
    Hvala.

LP, Gašper

5. NoMAD

Temo si postavil v sobo: "ugotavljamo akorde". Mogoče bi moral tole uvrstiti v Prakso v šolskemkotičku...

A načelno velja da se igrajo ti akordi kot v transkripciji, a ne s trzalico ampak s prsti. To je vsa (večina) umetnosti. Predvsem igra s palcem bas (root) ton posebej, z kazalcem, sredincem in prstancem pa sočasno ostale tone trenutnega akorda. To je bistvo te tehnike. Sam še nikoli nisem resno igral tega komada, zato so moji odgovori najbrž nezadostni. Si poskusil avtorja samega "zahaklat" na YouTube? Včasih rata...

6. Slasher

Slasher New Member

Bom se še sam malo potrudil in razvozlal to! Hvala ti vseeno, bom pa tudi povprašal direktno tega človeka na Youtube-u.
    Hvala...

LP, Gašper

7. NoMAD

Človek je očitno odgovoril, kot je razvidno iz YouTube komentarjev in "opisa".
    Code:
    Osnovni riff (E, A, C#m, H7, H7/E, E):

E|---0----0----2----4----7----5-----5----4----2----0----0
    H|----------------------------------5----5----0----0----0
    G|---1----1----2----4----8----6-----6----6----2----2----1
    D|--(2)--(2)------------------------7----6----1----1----2
    A|--(2)--(2)-----------------------(7)---4----2----2----2
    E|--(0)--(0)------------------------5----X--------------0

Refren: E, H, A, E, H, E, osnovni riff.

Share This Page