Mene pa zanima ali lahko kdo razvozla kako se tole odšpila. Hvala. http://www.youtube.com/watch?v=qBR65uUFNDQ
Spet - poseben povdarek na prvi točki! PREVERI ČE TVOJA ŽELJA NI ŽE IZPOLNJENA Za njo Akordi so Ok - sem pravkar preveril... Z izjemo tistega osamljenega A-mola (a), ki je kar lepo A-dur kot vsi ostali A-ji. (bom popravil v arhivu!)
Ja sem našel že te akorde, samo jaz želim tako kot je odšpilano na tem videoposnetku, če je možno. Na posnetku ne odšpila samo akorde in sem že nekaj sam probal in celo razvozlal nekaj malega nečesa pa nemorem razvozlati in me je zanimalo ali kdo ve kako se to odigra. Hvala. LP, Gašper
Temo si postavil v sobo: "ugotavljamo akorde". Mogoče bi moral tole uvrstiti v Prakso v šolskemkotičku... A načelno velja da se igrajo ti akordi kot v transkripciji, a ne s trzalico ampak s prsti. To je vsa (večina) umetnosti. Predvsem igra s palcem bas (root) ton posebej, z kazalcem, sredincem in prstancem pa sočasno ostale tone trenutnega akorda. To je bistvo te tehnike. Sam še nikoli nisem resno igral tega komada, zato so moji odgovori najbrž nezadostni. Si poskusil avtorja samega "zahaklat" na YouTube? Včasih rata...
Bom se še sam malo potrudil in razvozlal to! Hvala ti vseeno, bom pa tudi povprašal direktno tega človeka na Youtube-u. Hvala... LP, Gašper
Človek je očitno odgovoril, kot je razvidno iz YouTube komentarjev in "opisa". Code: Osnovni riff (E, A, C#m, H7, H7/E, E): E|---0----0----2----4----7----5-----5----4----2----0----0 H|----------------------------------5----5----0----0----0 G|---1----1----2----4----8----6-----6----6----2----2----1 D|--(2)--(2)------------------------7----6----1----1----2 A|--(2)--(2)-----------------------(7)---4----2----2----2 E|--(0)--(0)------------------------5----X--------------0 Refren: E, H, A, E, H, E, osnovni riff.