Pozdravljeni, zanima me če kdo ve zakaj je v nekaterih akordnih zapisih zraven akorda še oznaka maj, če velika tiskana črka tako ali tako označuje major akord? Imam primer pesmi kjer je v enem taktu D akord in takoj v naslednjem D maj in ne zastopim zakaj? Bi se moral akord zaigrati kako drugače? Hvala za odgovor
Možno da je variacija akorda ja... vsaj ponavadi je Malo sem sicer v dilemi, ker bi bil po mojem bolj pravilen zapis Dmaj7 - prijem je takšen XX0222 Mi lahko linkaš transkripcijo o kateri je govora, ali pa vsaj komad in kje v komadu približno je to? Tako ti bom lažje pomagal Mogoče se pa še kakšen teoretik najde in priskoči na pomoč
Oznaka "D maj" se uporablja za D Major 7, pri čemer se beseda "Major" nanaša na sedmico in ne na akord. Točno tako, kot je napisal AliAs.
res je. po tem ko sem prišel do kitare in začel preskuševati sem ugotovil da je Dmaj7 akord tako da hvala
Torej lahko potegnemo črto za D dure z dodanimi velikimi in malimi sedmicami: D dur = D = XX0232 D dur + Major 7 = Dmaj = XX0222 D dur + Minor 7 = D7 = XX0212