Neznanec je v dolpoteg naložil akorde za Mežkovo "Tu sem doma". skrajšano tole: Code: E D A Tu sem doma izpod gora. fis E Tu se rodi pesem srca. D* A Tu zažari iskra v očeh, D E na mojih ustnicah smeh. D* - bolje zveni, če igramo D dur eno oktavo višje kot normalno [/TAB] V svojem arhivu pod "nedokončano" pa sem našel: [TAB] E D A Tu sem doma izpod gora. D F#m Tu se rodi pesem srca. D A Tu zažari iskra v očeh, F#m E na mojih ustnicah smeh. Spomnim se da sem nekoč imel eno brošuro, ki jo je izdal Mežek osebno in so bile notri note in akordi za cel album. Ker nisem hotel kršiti avtorskih pravic tega seveda nisem hotel kar preskenirati in objaviti, pa tudi ne sam prepisati, ker je v tistih notah kar mrgolelo visokooktanskih akordov. Zato sem skušal narediti poenostavljeno verzijo... Brošure ne najdem več (verjetno se bo prikazala čez par let ko bom spet pospravljal svoj brlog) Tole pa pišem predvsem neznancu, naj se mi javi, lahko preko ZS, lahko tukaj javno ali prek Facebooka - po želji...da skupaj spacava čim pravilnejše akorde. Lahko se pa seveda javi kdorkoli - mogoče še kdo ki pa ni založil omenjene brošure...
2:33 do 2:41 se vidi nekaj akordov... Aleksander igra D sliši se E... drugače pa je v tem delčku kar nekaj namigov na akorde, ki jih uporablja.. (G6, Dsus2...)
D in Dsus ki se sliši E in Esus - vidim ja... Torej so snemal z za en ton zamaknjeno uglasitvijo... Ampak to ni moj point. V tistih notah je blo še mal več takihle akordov, predvsem mislim da so bili tud "sleš" akordi s spremenjeno bas osnovo. Se pa res ne spomnim, ker tega je že par let. Vem sam to da sem pisanje opustil, najverjetneje ker pač nisem znal tako poenostavit da bi blo še vedno dovolj enostavno za moje kriterije o tem kaj je primerno za dolpoteg. Tista brošura je bila mislim da priložena k nekemu časopisu kot priloga, zato mislim da obstaja veliko izvodov in mogoče jo ima še kdo ki tole bere (mal se mi zdi da je bil zraven tud CD)
Zdravo. Jaz sem tisti,ki je pošiljal akorde. Se opravičujem da sem tako pozen, imel sem probleme z registracijo. Glede akordov pa se zavedam, da moji niso najboljši in bi bil vesel, če bi jih kdo kaj popravil. Se mi pa zdi dobro, da bi blo to objavljeno, ker je lepa slovenska pesem. Jaz sem bolj začetnik, pa ne vem, kak bi lahko boljše akorde naredil. Tako, da prosim, če jih lahko kdo izboljša in objavi v dolpotegu. Hvala. O tisti brošuri pa jaz nič ne vem. LP
Sem še mal pobrskal ... in našel A žal odkril da pesmi "Tu sem doma" sploh ni vmes... Bom še mal poskušal nadgradit tisto kar sem objavil zgoraj, pa upam da bom imel mal pomoči v ostrem mondovem ušesu...
Takole bi zgledala moja verzija, po tem ko sem se po dolgem času malce bolj resno lotil te pesmice. Upam da mondova (ali kaka druga) ušesa ujamejo še kaj več kot tale dokaj jasni Esus na koncu vsake kitice. Samo s poslušanjem ne najdem onih šestic in tudi za Esus sem dokaj prepričan da je sus4 in ne sus2. Code: ============================== Esus4 = [0 2 2 2 0 0] ============================== E D A Tu sem doma izpod gora. D F#m Tu se rodi pesem srca. D A Tu zažari iskra v očeh, F#m E Esus4 E na mojih ustnicah smeh. Daleč sem šel in se učil. Hodil sem sam, kot vem in znam. Š lo je za las. Bo kdaj še čas, da spet se vrnem na vas? Sama stoji, sama bedi. Njeni so vsi zdavnaj odšli. Vendar objem domačih sten vse bolj je nežen, iskren. Tu kjer sem zdaj vidim nazaj toplo jesen, zimo in maj. Vidim nebo, ki pozlati, vidim domače ljudi. D A Vidim nebo, ki pozlati, F#m E Esus4 E vidim domače ljudi. D E Tu sem doma. D Tu kjer nebo pozlati. E Tu sem doma. D Iskra v očeh zažari. E Tu sem doma. D Vidim domače ljudi. E Tu sem doma. D Znova se pesem rodi ...
če nataknem kapodaster na 2. prag je pa takole Code: D C G Tu sem doma izpod gora. C Em Tu se rodi pesem srca. C G Tu zažari iskra v očeh, Em D Dsus2 D na mojih ustnicah smeh. kar se sklada s posnetkom (od 2:33 do 2:41) , kjer dejansko igra Dsus2 in ne Dsus4...