Amber pickups- Spirit of 59

Discussion in 'Glasbila, glasbeno opremo in literaturo' started by protein, Dec 24, 2011.

 1. protein

  protein Member

  Mož, ki izdeluje omenjene magnete, je izumil Gibsonov P94 model magnetov, kateri so nato prešli v letu '97 v serijsko proizvodnjo s strani Gibsona. Vsi njegovi magneti so narejeni ročno in tudi Spirit of 59 so v rangu butičnih magnetov (nekaj ostalih butičnih izdelovalcev: Lindy Fralin, Kloppmann,...).
  Sam magnet sloni na staranem Alnico 5 magnetu in ima malo manjšo izhodno moč, zasnovan je pa predvsem za blues, rock...skratka bolj glasbo, kjer se ne potrebuje veliko distorzije (čeprav se tudi z distorzijo slišijo odlično)
  Magnete imam vgrajene v svojega LP Custom-a, kjer so zamenjali Gibsonove Burstbuckerje #2 in #3. Razlika z Gibsonovimi magneti je predvsem v večji dinamiki, boljši odzivnosti in čistosti zvoka. Občutek je, kot bi bil ojačevalec prej pokrit z odejo (ko so bili vgrajeni magneti podjetja Gibson), sedaj pa ima zelo prodoren, čisti glas, ampak ne tečno rezek, kot ga ima večina "čistih" magnetov sodobnega časa.
  Prilagam tudi video posnetek:
  [YOUTUBE]TTZdVkGQHN0[/YOUTUBE]
  in pa sama cena v trgovini:
  http://www.maxguitarstore.com/store/index.php?productID=7954
   
 2. zingy

  zingy Member

  Š pica! Greg sicer uporablja opremo, na kateri tudi vuvuzela zveni bajno, ampak tile magneti zagotovo zvenijo tudi v živo božansko. Se priporočam za preizkus. :)
   
 3. protein

  protein Member

  Se slišiva proti koncu tega tedna ali pa v začetku naslednjega, pa prideš sprobat...
   

Share This Page