Ansambel Henček - Henčkov Abraham Iščem akorde za eno pesem, ampak ne poznam naslova. Izvajalec pa mislim, da so Henčki (nisem prepričan). Besedilo pa gre nekako takole: Je na svet za živet kokr kirmu paše,... naprej pa ne znam Upam, da kdo od vas pozna tole pesem?
Evo našel izvajalca in naslov komada. Ansambel Henček - Henčkov abraham. Ima kdo akorde za to pesem ali pa če jih lahko napiše prosim?
Lahko kdo za tole pesem napi?e akorde (men doma?e ne grejo ). Je na svet za ?ivet vsakmu kokr pa?e, ?e ne mir te zdarvje te pa na stara zba?e. Dnes mene jutr tebe Abraham po?aka, sedndeset osndeset let si vsak ?eli. Pusti vino pust pr?i?a dohtar ti svetuje, ............to ni zate ?enka namiguje. ?e tobak ti prepoveju pol se pa spra?uje?, sm ?e ?iv js al sm mrtev, ?e n? ve? ne smem. Zato prijatli dvignimo zdaj ?a?e vsi, naj starost in bolezen ve? nobenga ne skrbi. Le eno je ?ivljenje, ki ga ?lovek ?ivi, juhej na zdravje vsi prijatelji.
Tale se meni tudi dopade. Kakor se jaz spomnim tele muzike bi mogoče lahko probal s kakšno G, D varianto. Pa besedilo se mi zdi nekam sumljivo - Kaj sploh pomeni ta stavek? "če ne mir te zdarvje te pa na stara zbaše". Mogoče ...te zdravje tepe..in mogoče kakšna starost? kaj v tem smislu Tistega dela s pikicam pa tudi jaz nisem nikoli razumela. Kitica bi lahko bila kaj tak?nega: G D G D... Refren pa (zadnja kitica): G C D G 2x Ali pa iz katerega drugega ključa, ne vem. Poskusi malo. :tongue:
Tisti stavek je po mojem 100% tak kot je napisan. Vsaj tako jaz sli?im. Pomeni pa po mojem če te mir ne zje** te pa pol zdravje na stara leta zje**. Sam zakaj bi te pa mir pokopal?
Ne vem zakaj se mi zdi, da kakšna beseda manjka, vendar če se tebi zdi, da je prav potem pa že mora bit. :tongue: Zakaj bi te mir lahko pokopal? A si predstavljaš, da bi živel umirjeno življenje, sam, nihče te ne bi nikoli nadrl, delal bi kar bi hotel...grozno
aj aj aj ... ta današnja mladina ... l'bejzen , l'bejzen , l'bejzen ... tu vama manjka ! zdravje je pa treba ahtat, al pa mirkat, ker če ne te na starost baše ! Henčkov abraham mate dve let časa, da mi nardite rock verzijo - fuldistoržn plz
Hehe :tongue: :tongue: :64: Sm mal pospešu dve let, pa sm posnel "demo" že zdej Zdej pa ti povej, al je ful distoržn al ne??? :tongue: :tongue: še link: F(r)iendov Abraham (še prehitr bo pršu) !!! http://soundcloud.com/nomad-8/henckov-abraham P.S. - Ampak komad je pa svetovn (original mislm), dobr da ste tole našel, ker ga nism mel na kompu prej
JE manka sam en kanč'k screema ! :64: :64: :64: če bomo še kej dolg tole predelval lahk ratamo konkurenca od Drinkersov...
Ja sej sm mislu tut kej zapet zravn, pa nimam mikrofona doma.... tko da če se kdo jav, lahko še vokal posname zravn! Mogoče kar ti, NoMAD, k maš največ prakse s tem Sam scream nevem če bi ti šou :tongue:
Vse pohvale fantje za tole rock izvedbo. A jo lahko posredujem Henčku? Je moj sorodnik. Po moje bi je bil full vesel :yahoo: Drgač pa tisto besedilo zgoraj... v pristni dolenjščini se zapiše takole: Je na sve(j)t za žive(j)t vsak'mu kukr paše, če ne mirkaš, zdravje te, pa na starost baše. na tistih pikcah pa pust l'bezen :slap: Lp, Tajka
Bo moral sam avtor priredbe povedat, če jo lahko daš Henčku. Bi pa jaz prav rad slišal njegov feedback.
@tajka: Hvala za pohvale! Ja, seveda lahko posreduješ Henčku Tut mene zanima njegov feedback (hehe) :laugh:
F(r)iend@ ! kaj ko bi tole pospravu v dolpoteg, preden te Volja.net skensla... Evo ga! Henčkov GP Abraham v distoržn varianti thx F(r)iend Sem dal tudi mp3 na naš server in popravu linke v tej temi (F(r)iend)