a ni Bb tale akord? E|---1---------- B|---3--------- G|---3-------- D|---0---------- A|--- 0--------- E|----0-----------
Ne to ni Bb akord - razen če si prav mislil, pa narobe napisal... Pravilno je takole - ker ničle predstavljajo odprte strune, X-i pa zadušene: E|---1---------- B|---3--------- G|---3-------- D|---x---------- A|--- x--------- E|----x----------- V slovenskih glasbenih šolah ti bojo povedali, da se ta akord imenuje B, v zahodnih državah bi ti pa rekli da je Bb oz A# - kar ti je že NoMAD razložil
Tole je naš B oz. A# oz. Ais (ameriški Bb): E|---1---------- B|---3--------- G|---3-------- D|---3---------- A|--- 1--------- E|----x----------- To je prijem v bareju (A povišaš za pol tona = preneseš 1 prečko naprej) Tole je B9 (ameriški Bb9): E|---1---------- B|---1--------- G|---3-------- D|---3---------- A|---1 --------- E|----x----------- Če sem prav videla na posnetku, kitarist drži prijeme, ki sem jih ravnokar napisala, pa tudi na linku, ki sem ga prilepila, so vsi akordi o.k. Ne razumem, kaj sedaj ni v redu in zakaj ne igraš po tistih akordih? Hotel si enake akorde kot so v komadu in jih tudi dobil, sedaj pa sprašuješ za druge akorde? DaString, a mal kompliciraš?? Komad bi moral imeti naslov namesto "complicated" "complicating", haha. Mal se hecam, brez zamere.
ni zamere finlandia ...sm tut jst zdej mal pregledu ja res so to pravi akordi...hvala za pomoč vsem!!