For, očitno si vedel, koga moraš "zastrupit" s tem komadom. U glavnem, tisti akordi, ki so shematsko prikazani zraven besedila na ultimate-guitar.com so mal bogi. D6 in G9 imata preveč praznih strun in jih je težko dušiti. Za generiranje takih akordov na višjih poljih pa da so vsaj približno enostavni, da si ne polomiš vseh prstov uporabljam jaz tole stran: http://all-guitar-chords.com/ Vpišeš D6, G9, Cdim, in pregledaš variacije in uporabiš tisto, kar ti je najlažje prijeti in kar se še kolikortoliko spodobno sliši. Najbrž je link do tele strani že kje na Trzalici, če pa ni pa toliko bolje. lpmondxxi
Seveda sem vedel Super si! Hvala za tiste linke zgoraj. Tisti cover ....hmmm, res je malo zakompliciral za akordi ...jaz že vadim tiste ki jih je NoMAD dal. :huh: Ne vem če bi tole bilo sprejemljivo http://picasaweb.google.si/lh/photo/tC__xTqneKJK748-J1i8yw?feat=directlink ...sicer še v povojih, ampak če bi še malo bolj z občutkom igral in obvladal dinamiko in preciznost desne (a bogami i leve bi se mogoče dobro slišal, kaj praviš? Tista stran z akordi je super ....še enepar jih poznam, tako da ni zime
Poštudiraj vse akorde na barre pozicijah in igraj tako, kot si igral na 1:33 Tisti Fis in h Poskusi čez vse strune z desno in po vsakem udarcu z levo zaduši vse strune, in si zmagal.
Evo.. do zdajle sem snemal na tamalo plenko in je tako slaba kvaliteta, da ne bom naložil. Notebook ima res slab vhodni mic ojačevalnik. Se mi pa par akordov ne ujema iz tiste transkribcije, zato bom za Fora napisal popravke: Code: G6 D7 G6 D7 G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 [COLOR=red]E7[/COLOR] Ring ring ring ring ring ring ring banana phone C c#dim G E7 I got this feeling, so apealing A7 D7 for us to get together and sing sing In na koncu ne slišim e (Piše Em) Ampak je po mojem C7 D7 takole: Code: G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 (its a phone with a peel) G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 (now you can have your phone and eat it too) G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 (this song drives me bananutz) G6 C7 D7 Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring D7 G6 lpmondxxi
Tisti (rdeči) E7 je drugač G7 ..preden se gre na C Spodnji E7 je pa tudi v redu. Muči me pa tisti konec kitice preden se gre F# Tisto na koncu pa ne vem ......nisem še prišel do kje :huh: Hmm, glede dušenja.....men prav to, nekako ne sede :mellow: ..zato me je zanimal kako se ti zdi tisto zgoraj? Lahko bi zvenelo boljše če bi bolj z občutkom igral ....ne vem Če je pa preveč mimo, potem odneham .... Pa daj pošlji posnetek prosim ...če nočeš objavit. anto.jerkovic(afna)gmail.com ....me zelo zanima.
Imam tvoj mail Toni. Posnetek sem zbrisal, takoj ko sem slišal, kako šumi. Bom posnel malo drugače, pa pripnem. Če pa ne bo za javnost, ti pošljem na mail. Tisti rdeči E7 se igra nad ta drugim "Bananaphooooone" men se nikakor ne sliši z G7.(poskusi z G7 in potem še z E7 pa zapoj zraven). Če poslušaš Bass kitaro boš slišal, da ne igra G-D ampak E in A potem pa nadaljuje prehod proti Cju... Če hočeš ustvarit filing komada se pravi, da ne delaš priredbe, potem je dušenje vseh strun skoraj nujno, sicer se ne ve za kakšen stil in za kateri komad se gre. Če pa delaš svojo priredbo, pa lahko te akorde pač igraš tud v nevem... Rumba, Samba al pa Funky stilu, samo potem je to že druga zgodba. Code: [FONT=Courier New][SIZE=2]G6 D9 G6 D9 [/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]Ring ring ring ring ring ring ring banana phone[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]G6 D9 E7[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]Ring ring ring ring ring ring ring banana phone[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]C c#dim G E7[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]I got this feeling, so apealing[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]A7 D7 D7[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=2]for us to get together and sing sing[/SIZE][/FONT] Vedno mam probleme s poravnavo v temle Code okvirčku, upam da so tapravi fonti. lpmondxxi
Bom tudi tvoje nasvete poskusil Rad bi da vidiš kako si lomim prste s temi akordi ki so na ultimate guitar. Posnetek sem upočasnil in komaj dohajam te akorde ...še posebej tisto proti koncu in na koncu. Prosim če pogledaš in poveš kako se ti sliši to. Ritem zdaj pustimo pri miru. S tem sem hotel pokazati samo akorde ki jih igram in kako se lomim s tem šestkam, sedmicam, devetkam :mellow: . ...ma to je že jazz.... pismo! http://picasaweb.google.si/ForToni68/JanBananaPhone#5355829544209803858 Skoraj vse baree sem skoraj obvladal .....edino tale C#dim mi je zakompliciran kjerkoli ga primem ...pa še tega ki ga zdaj igram sem komaj ujel :huh: Boš videl, tudi tale G6, G7, D9,7 in ostali so kar enostavni ....edino tega G/D še lovim. V glavnem sem čist na začetku kar se tiče menjave akrdov. Kje je še ritem ...ajme, ajme Na koncu je pa kombinacija malo drugačna ....saj boš videl. Hitro je treba zamenjat tele: Code: A7 D7+ G6 (Gb F) E7 A grandpa phone and a grandma phone too (oh yeah) A7 D7+ G6 My cellular, bananular phone G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 Em Eb7 D7 G6 (its a phone with a peel) G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring Vse jih igram dol ....z barei Pa daj prosim (če sem te že zastrupil ) posnemi kakšen kratek video leve in desne roke. Najbrž imaš kakšno kamero? Na picasa lahko naložiš tudi tako da ni javno. Če recimo meni pošlješ link (če nočeš objavljat, čeprav bi bilo koristno da tukaj prilepiš) bom samo jaz videl. Res me zanima kako to zašpilaš .....vem da ti leži takšen način igranja. Hvala ti!
C#dim Sem napisal celo kačo, pa se mi je vse zbrisalo, ko sem se moral ponovno logirat pred predogledom sporočila. No ja pišem povzetek: For moje nasvete boš poskusil šele potem, ko se boš nalomil s tistimi akordi iz Ultimate guitar? Daj no. Najprej res naštudiraj vse bareje pa ne take, da si boš lomil prste. Jaz vse igram z barreji razen C#dim. Dimi obstajajo samo trije. Ponavadi se uporabljajo pri prehodih in zato ne potrebuješ povdarjene dobe igrat na rootu, pomeni da jih lahko igraš na spodnjih štirih strunah v prijemu ki so ga tvoji prsti navajeni (Ddur na prvi prečki premaknjen za eno struno z dodanim mezincem): C#dim: E=mezinec, H=Sredinec, G=prstanec, D=kazalec E|-6-------------------| H|-5-------------------| G|-6-------------------| D|-5-------------------| A|---------------------| E|---------------------| Ta prijem pomikaš po vratu ravno tako kot barreje, le da se ti na vsako četrto prečko kombinacija tonov ponovi, torej ga primeš tam, kjer ti je trenutno zaradi ostalih pred in po akordov najbolj pri roki. Glej tabelo: Code: [B][COLOR=magenta]Cdim AD#CF#[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]C#dim A#EC#G[/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]Ddim HFDG#[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]D#dim CF#D#A[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Edim C#GEA#[/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]Fdim DG#FH[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]F#dim D#AF#C[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Gdim EA#GC#[/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]G#dim FHG#D[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]Adim F#CAD#[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]A#dim GC#A#E[/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]Hdim G#DHF[/COLOR][/B] lpmondxxi (bom posnel ko bo kaj časa)
Mene si tud zastrupu ! sam dobr sem to skrival doslej tele dimi devetke in šestke grejo men ful na živce, zato predstavljam eno simpl verzijo (če seveda barre na osmem odmisliš) takole sem poenostavil akorde: Code: [FONT=Courier New] G D7 G D7 G D7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G E7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone C G I got this feeling, so apealing A D7 for us to get together and sing sing Ring ring ring ring ring ring ring banana phone Ding dong ding dong ding dong ding banana phone It grows in bunches, i've got my hunches It's the best, beats the rest cellular, modular, interactive-odular Ring ring ring ring ring ring ring banana phone Ping pong ping pong ping pong ping banana phone It's no balony, it ain't a phony A D7 G My cellular, bananular phone F# Don't need quarters, don't need dimes Bm to call a friend of mine F# Don't need computer or TV Bm to have a real good time E7 I call for pizza, i call my cat A I call the white house, have a chat C I place a call around the world D7 Operator get me Beijing jing jing [/FONT] potem sem pa tole posnel: takole čist na koncu sem prav lepo zafušal, pa tam tudi nisem čist zihr če sem igral dobre akorde... vsi akordi so iz klasičnih bare pozicij (A in E shaped)
NoMAD to si pa zelo fejst poenostavu! Se mi zdi, da For ne bo ravno zadovoljen. V začetku (ring ring ring) maš dvakratno menjavo med G D (Ti samo enkrat menjaš). Me veseli, da si vtaknil na konec tega "ring" sklopa tist E7 (For še kar vztraja pri G7 iz Guitar...) Vsekakor manjka una linija, ki je "tipiko" za tale stil in to je : "C C#dim G E7 A7 D7" Je pa res, da pri tvoji hitrosti brenkanja težko vse tele odigraš (premenjaš). Kaj si to imel turbo brzino vklopljeno?? lpmondxxi
he he ... če znam hitr, pol počas ne bi smelo bit problem ne... tole je pač zame osnova, BAZA... če se bom še naprej ukvarjal s tem komadom potem bom seveda naštudiral tud tiste menjave iz G dura proti D-krkolže... ampak izhajal bom iz tega. pa nekak bi moral bit na isti poziciji - ne pa da skačem iz tretje v peto in nazaj ... E7 je pa bistven! tko se zaključi druga vrstica ring ring ... treba je pa seveda tole priredit svojim zmožnostim in sposobnostim. in od tega je odvisno katere dejanske prijeme boš špilal. in tole zgoraj je pač moj trenutni "state of the art" . In seveda pesem še dolgo ne bo vključena v moj "repertoar"; če sploh kdaj bo!
Nisva se razumela. Lahko je igrat hitro, če spustiš pol akordov. Pri tvoji hitrosti igranja spuščenih akordov noben kitarist ne more odigrat, al pa redki no. Pravilno, da se ne pustiš provicirat NoMAD. Me zanima kako daleč bo mene potegnilo tole. Sem se včeraj zalotil, kako sem poskušal tam, kjer je "F b F b" na b-ju odigrati še bas prehod linijo... pa sem potem hitro nehal. Vsekakor bom posnel, ko za silo spravim skup tehniko, ker ne maram dat iz rok nekega šumečega skrpucala. lpmondxxi
Ja, res si poenostavil NoMAD in pospešil Saj ravno v tem je čar tega komada ...teli akordi in ritem ...nekaj novega za mene. Takšni ritmi in akordi so me zmeraj mikali. Zdaj pa ko je tamal tole osvojil, imam toliko več volje naučit se mondxxi, evo poskusil sem tako kot si rekel .... http://picasaweb.google.si/lh/photo/fF3ZhUkFuNGD-GsbX6O7tw?feat=directlink Posnetek je upočasnjen in igram vse baree, razen C# dim. Tudi ritem sem poskusil. Počasi mi ratuje še bas strune zadeti pravilno ....bo treba še vadit. Se mi zdi da sem mejčkan napredoval Še G7 sem zamenjl z E7 : ....zdaj ko mi je pri roki he he Še največ težav imam na koncu z EB7 ...iskal sem nek bolj priročen prijem da bi imel manj dela ko grem z G6, Em na EB7 in potem na D7 ..pa nisem nič pametnega našel :mellow: Povej če ti tudi tele prijeme uporabljaš. Če ne, pa povej katere in kako jih primeš? Hvala!
Bolje je kot prej For... edino ne vem zakaj si zamenjal G in D? Začne se na G6 Code: G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 E7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone C c#dim G E7 I got this feeling, so apealing A7 D7 D7 for us to get together and sing sing Kolikor gledam tvoj zadnji video začneš na D9 in ne na G6, je to zdaj kakšna nova pogruntavčina? Sicer sem pa sam tudi posnel neko skrpucalo, vendar ne vem kam in kako naložit teh 8.5M. Bom kar tebi poslal For in lahko zaradi mene tukaj pripneš link. Najprej poslušaj in poglej če je moje igranje in prijemi za kaj, potem ti pa spišem slike akordov. lpmondxxi
Tvoj posnetek http://picasaweb.google.si/lh/photo/XDwtKUVe37J8LGZxc18_eQ?feat=directlink Zdaj mi nič ni jasno?!?! G6 = http://all-guitar-chords.com/index.php?ch=G&mm=6&get=Get D9 = D7sus2 (če prav razumem) = http://all-guitar-chords.com/index.php?ch=D&mm=sus2&get=Get Kaj pomeni sploh tisti "R" na rumenih pikah? Jaz si drugač še z Guitar Pro pomagam ....si poskusil najti D9 ? V Guitar Pro napiše več imen za enak akord. Če sem prav dojel je tale D9 = D7sus2 Jaz igram tako kot je na linkih zgoraj. S tem da pri G6 igram tisti "R", pri D9 pa ne :mellow: Ne vem kako ti na tretjem polju primeš "svoj G6" ......... jooooo zdaj sem dojel kaj te je zmotilo!!!! Ti greš z tretjega polja na peto. Jaz pa grem z sedmega polja na na peto!!! To pomeni da ti G6 igraš na tretjem, jaz pa na sedmem polju. Oba pa greva na D9 na peto polje! Zdaj je samo vprašanje če tale D9 (na petem polju) igrava enako? Jaz ga primem takole: E|-5-------------------| H|-5-------------------| G|-5-------------------| D|-7-------------------| A|-5-------------------| E|-5-------------------| G6 pa takole: E|-7-------------------| H|-8-------------------| G|-7-------------------| D|-9-------------------| A|-7-------------------| E|-7-------------------| Napiši kako primeš G6 na tretjem polju prosim. Iskal sem pač prijeme kot si rekel ....da ne bo praznih strun :huh: Jaz na tvojem posnetku ne vidim točno ....ali na začetku (ring ring) igraš iste akorde kot jaz (samo kontra) ...ampak se tudi dobro sliši Jaz sem drugač zeznil uvod ...tam bi moral D7 igrat jaz sem pa igral D9 (brez tistega "R") Pismo! Tole je že matematika malo me že glava boli od tega : Je pa razlika pri tebi da E7 igraš tako: E|-o-------------------| H|-5-------------------| G|-7-------------------| D|-6-------------------| A|-7-------------------| E|-0-------------------| Jaz tale E zgoraj primem samo v tistem delu na koncu. Tista kombinacija G6 Em Eb7 D7 G6 Tale zgoraj naj bi bil Eb7 Drugače se mi pri tebi še najslabše sliši tale zadnji del ....ostalo v redu. Sem videl da tisti G/D igraš kar navaden G bare :mellow: ...jaz se pa nekaj matram na sedmem polju kot piše na ultimate guitar :mellow: Aja, pa še tisti del (preden se gre F#) končaš na G ....kar se dobro sliši. Jaz tam sploh nisem vedel kaj naj igram ....dobro se mi je slišal tisti moj G6 Če boš še kaj snemal, pa prosim daj tako, da se vidi samo leva roka ....ker zdaj mi je desna malo bolj jasna....a prijeme ne vidim dobro, če si tako daleč Ok, tale post je malo raztresen ..ker ga pišem že tri ure ...ampak zdaj mi je bolj jasno vse skupaj. Ti si tudi malo poenostavil z tistim Gjem in E7 ...na koncu si nekaj igral kar se mi ne sliši dobro ... ne vem pa katere akorde si igral Vse ostalo se sliši dobro ...predvsem ker ti prsti zelo hitro najdejo svoje mesto ....pri meni pa malo traja ....ker jih nisem navajen. Prosim posnemi še enkrat samo levo roko. Ne bi bilo slabo da bi malo upočasnil posnetek .... Hvala ker mi pomagaš!
tale R je samo dodaten podatek. R bo najbrž Root ! Torej izhodiščni ton in ga seveda moraš igrati. Včasih mu rečemo tudi bas ton.
For si pa zagrabil za tole. Ob pol dveh si zaključil s pisanjem zgornjega posta. Hvala, ker si naložil posnetek, tebi in vsem, ki spremljate temo se opravičujem za nekvaliteto. (toliko pač zmore moja trenutna oprema). Snemal sem nalašč še desno roko zraven, čeprav vidim zdaj, da je bolj ko ne zamegljena... Sori For, nisem točno gledal, na katerem polju igraš akorde, še pomislil nisem, da bi šel ti igrat G6 na sedmo polje. Zdaj vidim, da igraš po akordih iz all-guitar-chords prav. Moram priznat, da kadar takole bolj resno (že dolgo nisem) kakšen komad "skidam" vedno delam kompromis med svojim znanjem in slišanim. Bistvo vsega je, da sem sposoben zaigrat celo stvar v realnem času.. ne prehitro in ne prepočasi, da lahko lagodno menjam akorde, ker samo tako se lahko vsaj kolikortoliko točno držim ritma, kar pa je pri takem komadu najbolj pomembno. Se pravi, dont stop.. Leva roka dela, ne glede na to ali je desna prijela pravi akord, al ji še kakšen prst (ton) kje fali. "R" pomeni Root ali po naše Vodilni ton. Torej če je akord D,D9,D7 ali karkoli na D, potem so vsi toni D - vodilni toni. Za D9 je pomembno igrat zraven vseh tonov, ki tvorijo triakord..Ddur= D,Fis,A še deveto stopnjo, ki je v bistvu 7+2, torej oktavo višje od Roota (osnovnega ali vodilnega tona=D) in še polni ton višje kar znese E. Torej igraš D,E,Fis in A Torej zraven navadnega Dja igraš še E ton D7sus2 pomeni da zraven triakorda D,Fis,A igraš še sedmico, kar je ton nižje od Roota D-2=C in pri tem spustiš (suspendiraš) drugo stopnjo v akordu, kar je Fis. Se pravi igraš tone C,D in A. Tole je maksimum moje teorije brez šole. Verjamem, da je tukaj veliko kitaristov, ki bi znali tole bolj natančno in nazorno razložit. D9 na petem polju primem enako kot ti, oziroma občasno primem tudi D7 (samo mezinec zraven na Hstruni 7 polje) po občutku in kar se mi pač bolje sliši. D7 Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] Za G6 je po mojih pojmih prav tako pomemben E, (kot pri D9) prijem bi bil na tretjem polju lahko izpeljanka iz G7, ki je: G7 Code: [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]H|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-4-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] Na H struni pomakneš mezinec iz 6. polja (F) na 5. polje (E). Torej: G6 Code: [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]H|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-4-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] Vendar jaz ne igram tega (lenoba). Celo bolje se mi sliši s tole poenostavljeno sedmico: G7 Code: [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-4-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] V enem od prejšnjih postov sem ti že napisal, da jaz ne slišim Em v tej kombinaciji torej če upoštevava to, pomeni da igram zaporedje treh akordov do bridkega konca: Code: [FONT=Times New Roman]G6 D#7 D7 G6[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bananafon....Riiinnng... Riiing... Bananafon[/FONT] Es7=Dis7, se pravi enak prijem kot D7 samo eno polje višje: D7 Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]H|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] D#7 Code: [FONT=Courier New]E|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-6-------------------|[/FONT] Toliko zaenkrat, ker vidim, da je že NoMAD odgovoril o "Rju". Bom še kaj posnel, ko najdem čas... Včeraj mi je tamala na kazoo oponašala solo na klarinetu, tako da sem moral čakat, da je šla v miževo.. in še potem sem se bal, da jo bom zbudil. lpmondxxi
če prav razumem G6 sploh ne igraš. in D9 tud ne, ampak namesto tega G7 in D7. Jaka muda! Ravno zaradi tega sem sam spustil tist vmesni D9 v prvi vrstici. Ker se mi mal dozdeva da bomo nardil doktorat iz te banane predlagam da se najprej posvetimo kitici; torej: Code: [FONT=Courier New]G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 E7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone C c#dim G E7 I got this feeling, so apealing A7 D7 D7 for us to get together and sing sing[/FONT] = Code: [FONT=Courier New]G7 D7 G7 D7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G7 D7 E7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone C c#dim G E7 I got this feeling, so apealing A7 D7 D7 for us to get together and sing sing[/FONT] tako da kot težak ali meni zoprn akord ostane samo C#dim [ X 4 5 6 5 X ] wrajt?
Točno tako NoMAD. Kitico igram točno tako kot si napisal. S tem da je G7 malce čuden (ni tako izrazita sedmica: F igram na D struni 3 polje in ne na G ali celo H struni). C#dim ni nič težek. V prste prikliči prijem D dur na odprtih strunah: Code: [FONT=Courier New]E|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]H|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-0-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|---------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|---------------------|[/FONT] Ga premakni za eno struno nižje: Code: [FONT=Courier New]E|---------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|---------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|---------------------|[/FONT] in dodaj mezinec: Code: [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|---------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|---------------------|[/FONT] Tole je recept.. nč posebnega.. ali "jaka muda" kot pravi NoMAD..
Matr tegale [x x 2 3 2 3] pa že 100 let uporabljam pr enmu latino komadu: "Samba samba e" sam nikol nisem vedel kako se mu reče, ker me ga je nauču en Italjan pred kakimi 25 leti nekje na Lošinju (matr če ni bil For kje v bližini). No zdej vsaj vem da je dim (jaz sem mu pr seb reku "A7samba" in ga tud držim z malim barejem. svašta! khmmm khmmm... res bo treba teorijo bolje obdelat: sodeč po http://www.all-guitar-chords.com/index.php?ch=C&mm=dim&v=1 to ni C#dim ... ampak C#dim7 http://www.all-guitar-chords.com/chord_name.php tale aplikacija je super ! sam naklikaš not prijem, pa ti izpiše akord!