Še en video da slišita malo drugače če je kakšen akord zelo napačen? http://picasaweb.google.si/lh/photo/W7bl5rIV_cxWlgMpWi5Brg?feat=directlink Prijemi: G6 Code: [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] Code: [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-4-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-3-------------------|[/FONT] D7 Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] D9 Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] C Code: [FONT=Courier New]E|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-10-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-10-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-8-------------------|[/FONT] C#dim Code: [FONT=Courier New]E|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-x--------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-x--------------------|[/FONT] G/D Code: [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-x--------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-10-------------------|[/FONT] E7 Code: [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-x-------------------|[/FONT] A7 Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] F# Code: [FONT=Courier New]E|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-2-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-3-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-4-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-4-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-2-------------------|[/FONT] Code: [FONT=Courier New]E|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-11-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-11-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-11-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-x-------------------|[/FONT] Bm Code: [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] A Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] F Code: [FONT=Courier New]E|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-10-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-10-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-10-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-x-------------------|[/FONT] Eb7 Code: [FONT=Courier New]E|-x-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-0-------------------|[/FONT] Em Code: [FONT=Courier New]E|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-8-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-9-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-x-------------------|[/FONT] Pri nekaterih prijemih sem napisal "X" ker sem prepričan da se te strune ne igra. Pri G6, D9 in najbrž še kakšnem, pa ne vem katere strune naj bi igral ..oziroma katere ne smem? mondxxi, če veš, mi prosim napiši. Od vse teh Wrapov, je najbolj natančen tale PHP ...sam ne vem zakaj je v različnih barvah Poskušal sem točno postavit akorde. V zadnjem posnetku so akordi enaki. Kar se mene tiče je to to. Rad bi mogoče da bi še mond posnel tako kot je moj zadnji posnetek (samo en udarec na akord ...da ga pusti zveneti) da vidim kako se slišijo. Tole moram samo še vaditi in zašpilat v normalni hitrosti vse te akorde (če mi sploh uspe) Code: [FONT=Courier New]G6 D7 G6 D7 G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 G6 E7 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone C c#dim G/D E7 I got this feeling, so apealing A7 D7 for us to get together and sing sing G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 G6 E7 Ding dong ding dong ding dong ding banana phone C c#dim G/D E7 It grows in bunches, i've got my hunches A7 It's the best, beats the rest D7 cellular, modular, interactive-odular G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 G6 E7 Ping pong ping pong ping pong ping banana phone C c#dim G/D E7 It's no balony, it ain't a phony A7 D7 G6 My cellular, bananular phone F# Don't need quarters, don't need dimes Bm to call a friend of mine F# Don't need computer or TV Bm to have a real good time E7 I call for pizza, i call my cat A I call the white house, have a chat A7 I place a call around the world D7 Operator get me Beijing jing jing Solo 2X G6 D9 G6 D9 G6 D9 G6 E7 C c#dim G/D E7 A7 D7 G6 D9 G6 D9 Ring ring ring ring ring ring ring banana phone G6 D9 G6 E7 Ying yang ying yang ying yang ying yanana phone C c#dim It's a real life momma and poppa phone G/D E7 A brother and a sister and a dogga phone A7 D7 G6 F# F E7 A grandpa phone and a grandma phone too (oh yeah) A7 D7 G6 My cellular, bananular phone G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 Em Eb7 D7 G6 (its a phone with a peel) G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 Em Eb7 D7 G6 (now you can have your phone and eat it too) G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 Em Eb7 D7 G6 (this song drives me bananutz) G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6[/FONT] Probajta tale posnetek (ko govorim akorde) http://picasaweb.google.si/ForToni68/JanBananaPhone#5356444276936858802 samo poslušati in gledati besedilo z akordi. pri tistem F sem napačno rekel ...drugače je vse točno.
sem ti popravil. PHP koda je koda ki se jo uporablja za pisanje php skripte. To je jezik s katerim je napisan tudi tale forum... več o tem vesta LiMuBai in Stingray. Posamezne besede v tem jeziku imajo poseben pomen in zato sprožijo posebne barve... zato da programer lažje ve s katerimi ukazi ima opravka. za pravilno postavitev akordov pa je potrebno zadevo dati v (code) in potem še celo besedilo v font "Courier new"... ko bom preštudiral tvojo disertacijo dobiš odgovor tudi na vsebino!
For, sem poslušal oba tvoja posnetka. Glej (moram čist politično začet prepričevati zgleda), poskusi poslušat komad v normalni hitrosti in ne igraj kitare zraven. poslušaj samo bass linijo (ne vem kolikokrat sem to že v tej temi napisal pa me ne poslušaš). Torej, ko boš slišal bass, boš videl kje ga lomiš. lom je tukaj: Code: [FONT=Courier New]G6 D9 G6 D9 [/FONT] [FONT=Courier New]Ring ring ring ring ring ring ring banana phone[/FONT] [FONT=Courier New]G6 D9 [COLOR=red] G6[/COLOR] E7[/FONT] [FONT=Courier New]Ring ring ring ring ring ring ring banana phone[/FONT] Code: [FONT=Courier New]G6 D9 G6 D9 [/FONT] [FONT=Courier New]Ring ring ring ring ring ring ring banana phone[/FONT] [FONT=Courier New]G6 D9 E7 E7[/FONT] [FONT=Courier New]Ring ring ring ring ring ring ring banana phone[/FONT] in tukaj: Code: [FONT=Courier New]G6 [COLOR=red]Em[/COLOR] Eb7 D7 G6[/FONT] [FONT=Courier New]Banana Phone, Ring Ring Ring[/FONT] [FONT=Courier New]G6 [COLOR=red]Em[/COLOR] Eb7 D7 G6[/FONT] [FONT=Courier New](its a phone with a peel)[/FONT] Code: G6 G6 Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 G6 Eb7 D7 G6 (its a phone with a peel) Tisti Root akord G/D je tam zato, ker bass igra prehod iz C prek C# in Dja na E. Zdej, če kitaro igraš tako, da oponašaš še bas in prehode, potem ti je nujno mučit se s tistim mezincem na desetem polju, drugače pa vrjemi da kitarist pri Raffiju igra čisto navaden G dur. toliko za zdaj. lpmondxxi
Hvala NoMAD! mondxxi, super!!! Če je samo to? Zanimivo da sem tudi jaz samo ta dva akorda opazil .....ko sem primerjal tebe in sebe :huh: Tisti E7 težje sprejmem, ker ga igram na sedmem polju. Si poskusil? Bolj mi nekako sede po G6 kakor po D9 ...hmm ne vem. V mojem primeru ko igram G6 na sedmem polju in ko igram E7 na sedmem polju je bas struna enaka? Edino če moram G6 na sedmem polju igrati tudi šesto, debelo E struno? V primeru mojega G/D (na sedmem polju) pa je to potrebno ...če se ne motim :mellow: V glavnem je to to ....sem vesel da nisi našel še kaj Tisti Em je itak toliko kratek, da ga ne bom pogrešal
BTW G6 = Em7 če niste vedli... E|-7-------------------| B|-8-------------------| G|-7-------------------| D|-9-------------------| A|-7-------------------| E|-7-------------------| tko da tale G-šestka je res zlo blizu E-mola... hočem reči, če tukaj namesto Em igraš Em7 je to že G6 Code: [FONT=Courier New]G6 Em Eb7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 Em Eb7 D7 G6 (its a phone with a peel)[/FONT] torej: Code: [FONT=Courier New]G6 Em7 Eb7 D7 Em7 Banana Phone, Ring Ring Ring G6 Em7 Eb7 D7 Em7 (its a phone with a peel)[/FONT] je enako; Code: [FONT=Courier New]G6 [/FONT][FONT=Courier New]G6[/FONT][FONT=Courier New] Eb7 D7 [/FONT][FONT=Courier New]G6 [/FONT] [FONT=Courier New]Banana Phone, Ring Ring Ring [/FONT] [FONT=Courier New]G6 [/FONT][FONT=Courier New]G6 [/FONT][FONT=Courier New] Eb7 D7 [/FONT][FONT=Courier New]G6 [/FONT] [FONT=Courier New](its a phone with a peel)[/FONT]
For še nekaj mi ni jasno. (pa sem tudi to že nekje prej omenil celo TABe sem prilepil). D7 Code: [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-5-------------------|[/FONT] in Eb7 Code: [FONT=Courier New]E|-x-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-0-------------------|[/FONT] Ta dva akorda si sledita v komadu en za drugim oba sta sedmici razlike za pol tona, ti pa za vsakega uporabljaš različen prijem? Ti ne bi bilo lažje prijet oba enako in samo pomaknit "sliko" prijema za pol tona? Sploh pa mi ni jasno kje si našel tale Eb7 z prazno struno E? spodnje strune E se pa kao ne igra, a ti ni to malo čudno?. Včasih se mi zdi, da si nalašč otežuješ igranje, namesto da bi poenostavljal... lpmondxxi
Ja res je lažje, ampak tako se bolj sliši. Poskusi recimo tvoj G6 (brez Em) potem tale Eb7, D7 in končaj na mojem G6 (na sedmem polju) ..prav lepo se sliši Jaz razumem da bi bilo fajn poenostavit, a kot sem rekel, prav v tem je čar tega komada ...LOMITI PRSTE in naučit nekaj novega. E7 na sedmem polju in tale Eb7 čist drugače zvenita ....se ti ne zdi? Tale Eb7 je napisan na ultimate guitar ...in tudi če v Guitar Pro pogledaš, boš videl da se akord enako imenuje, ne glede na to ali igraš prvo in šesto E struno. Tudi jaz sem primerjal ta akord z prvo E struno in brez .......zdi se mi da je tisti ki je pisal akorde vedel zakaj jo ne igrati. Meni se tudi bolj sliši brez te strune. Kot sem videl, tebi noben od teh akordov ne dela težav ...tako lepo (hitro) jih primeš, da ni slišati slabega zvoka strun ...pri meni je še problem s tem :mellow: Še zmeraj sem mnenja da se tisti G6, D9 in D7 (na prvem polju) bolje sliši ...če bi znal z desno (ali levo) roko nekako dušiti strune :mellow: Nisi mi povedal za ostale akorde ...ali pri G6 (tvojem in mojem) in D9 igramo vse strune?
Code: [FONT=Courier New]G6 D#7 D7 G6 Banana Phone, Ring Ring Ring D#7 D7 G6 (its a phone with a peel) [/FONT] mogoče bo takle zapis lažje razumljiv D#7 je namreč isto kot Eb7... (OK vidim da je For medtem to že komentiral zgoraj) imam pa še eno vprašanje za vaju rastafarijca zadimljena. je potem tam CIS dim ali CIS dim7 ? ker če je C#dim7 ki ga For igra [x x 5 6 5 6] in velja tista Mondxxi-ova da se dimi ponavljajo na vsaka tri polja potem bi jaz poskusil tole igrat na 8. prečki torej [x x 8 9 8 9] Zakaj? ker igram predhoden navaden C že itak na 8. prečki kot [8 10 10 9 8 8] potem preprimem veliko enostavneje. V bistvu premaknem samo en prst. Bare pa naj pač zveni v prazno, oziroma zgornji dve struni pač falim s trzalico. mnja.... al pa na drugi, ker je bližje naslednjemu G duru :42: ...
da preverim če prav razumem: Code: [FONT=Courier New] G6 E|-3-------------------| B|-5-------------------| G|-4-------------------| D|-3-------------------| A|-5-------------------| E|-3-------------------| Eb7 E|-x-------------------| B|-5-------------------| G|-7-------------------| D|-6-------------------| A|-7-------------------| E|-0-------------------| D7 E|-5-------------------| B|-7-------------------| G|-5-------------------| D|-7-------------------| A|-5-------------------| E|-5-------------------| G6 E|-7-------------------| B|-8-------------------| G|-7-------------------| D|-9-------------------| A|-7-------------------| E|-7-------------------|[/FONT] men se ves tale komad že itak zdi en sado-mazo trip... nazadnje bomo še ugotovil da so takole v srednjem veku krivovercem prste lomili v mučilnici...
Ja NoMAD tako kot si napisal... Lahko pa tale Eb7 igraš bare, ampak obe E struni ne smeš igrat ...jaz se zdaj nekaj matram na tak način ...ker je res mučilnica : V postu prej si rekel da bi C#dim igral na 8 prečki To je potem Edim ne C#dim
Res delamo Doktorat Upam, da se tisti, ki tole prebirajo in jim je jasno vsaj malo narežijo na naš račun. Ok ta hec okol Eb7 = D#7 sm jest že eneparkrat napisal tako da o tem ne bi. For se drži akorda ki vsebuje E noto pa se mu reče Es7, kar je po mojem prepričanju bedarija. Sploh pa sem ugotovil da tisto, kar je for napisal pod Eb7 Code: [FONT=Courier New]|-x-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]B|-5-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]G|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]D|-6-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]A|-7-------------------|[/FONT] [FONT=Courier New]E|-0-------------------|[/FONT] Ni ES ampak je čisto navaden E7... (sem ga vpisal v http://www.all-guitar-chords.com/chord_name.php in ni napisal nič, dokler nisem dodal še 7ega polja na E struni) Tolk o tem. NoMAD poglej še enkrat moj posnetek in povej čemu bi se z Cdurom matral na osmem polju, če je čist lahko prijet Adur open string sliko na tretjem polju, kar znese Cdur. in potem maš C#dim7 čist zraven, G6 al pa neki na Gju Whatever 9, 11 al pa 13 (itak se gre samo za BARVO akorda) pa tud spet na tretjem polju. Sploh ne premikaš roke. Ne vem zakaj bi se bilo potrebno prekomerno mučit , igranje kitare naj bo užitek no.. ne pa muka. For: A nisi ti prosil v začetku te teme akorde? Nimam namena lomit prstov zaradi ene banane... Pri G6 na tretjem polju igraš vse strune. Pri G6 na sedmem al kerem že pa spustiš igranje debele E strune Pri D9 na petem polju ne igraš debele E strune Pri D9 na desetem polju lahko igraš tudi E struno Skratka drži se osnovnega pravila: Če je akord na poziciji v kateri ima ton na E struni akordovo ime, potem lahko igraš tudi E struno. Če je akord na poziciji v kateri ima ton na A struni akordovo ime, potem igraj od A strune na dol. Vsi ostali barreji so posebnost... Gremo dalje... odisejada ne pojenja. lpmondxxi (v pričakovanju novih zapletov) Ganč‘a Man...
jaz res spremljam to debato že od začetka in se tako režim da bv ... mate pa redno voljo sej prav tako
For, pa ti res nič ne bereš, kar jaz napišem. poglej si tale post kjer je veliko barvic: http://www.trzalica.com/forum/showpost.php?p=49924&postcount=19 Pa povej kakšne barve sta C#dim in Edim. Preštudiraj zakaj. Evo domača naloga za lomit možgane namesto prstov.
No evo sem vedel, da mamo "gledalce"! Upam, da ni samo smešno ampak tudi poučno, ne glede na to da odkrivamo toplo vodo. lpmondxxi
sem firbčn če sploh kdo sledi temu. Se bojim da mamo en tak super ego/trio trip. Če nam to rata mormo pa obvezno izvest na naslednjem pikniku - ni res? EDIT: jago bo pa za pevca kajne? sej sem dal unga smeška k se praska po bradi... pač raziskujem - tale varianta od Fora men ne sede nikakor. Evo zdej se poigravam z idejo da bi Cdur klasično odšpilal in potem zadimil na drugem polju. Nekje sem že napisal da sem ta dim igral kot Asamba7 :lol:... no in ravno tam je kombinacija iz C-ja v ta C#dim7... tko da to mam preprijem že v "malem prstu" ...
:wallbash: Je**mu zajklo... danes sem zihr že desetič ugašal diskolučke !!! :31::44::45::53::98: evo k sem iskal še enga jeznga smeška sem pa tega našu : :banana:
Ok NoMAD ...to sem tudi jaz ugotovil v Guitar Pro da je C#dim, Edim, A#dim enak akord. Ne razumem pa zakaj 7 ??? Ne v GP ne na ultimate guitar ne piše C#dim7 ...ampak C#dim Sori mond ....zdaj sem tudi jaz tole dojel :mellow: Je pa res da mi tisti dim na 8 polju ne sede tako kot na petem. Kot si rekel ...gre za barvo akorda, ki jo vsi drugače dojemamo ....zato takšna debata. Seveda je poučno! Takšne lekcije se človek težko nauči kar tako. Če pa greš en komad igrat in se vržeš v takšno debato okrog akordov ....je to odlično! Jaz sem v tej temi ogromno naučil ....ampak tako spontano, ker hočem ta komad zaigrat. Mogoče ti mond odkrivaš toplo vodo ...jaz se pa učim. Ti si zgleda vse to vedel, jaz pa ne ....zato sem v prvem postu tebe omenil, ker sem vedel da imaš to v malem prstu In NISEM napisal da nimam namena lomiti prstov! Napisal sem da je tole preveč za mene.....in imel sem prav! : Če bi recimo zdaj šel na uro kitare in tole poskušal razumeti, bi zelo težko dojel določene fore. Tako pa skozi igranje in debato veliko naučim. Ko končamo (enkrat v daljni prihodnosti ) tole temo, smo vsi trije dolžni posneti svoje verzije igranja ...ampak zraven originala in z videom ....da vidimo kaj smo se naučili v praksi. jaz zdaj recimo imam toliko BARV akordov (in jih tudi obvladam zdaj) da sploh ne vem kateri mi bolj sede ...najbrž jih bom vse uporabil na različnih mestih he he he Temu se reče bogatstvo BARV! ha ha ha V glavnem, zame zelo poučno vse skupaj in vam se moram zahvaliti ker se ukvarjate z mojim neznanjem Ok, velikokrat pišemo kaj nam sede ali ne ...najbrž mislimo na to kako težko in nepraktično je zaporedje teh akord .....kako težko je prijeti. Kaj pa to kako se kaj sliši? Jaz v teli svoji varijanti ne slišim napačnih akordov ...kaj pa vi? Se sliši to v redu? Ignorirajte moje kompliciranje z prijemi prosim. Gremo naprej! Ganč‘a Man...
Prav zanimivo postaja. Kje ste znalci? Zakaj se noben ne vmeša, en tak, ki zna teorijo, šolar? Jaz samouk moram maltene zdaj še note študirat pa dimčke pa sedmice pa ne vem kaj še vse in to samo zato, ker si je For vbil v glavo, da nekaj vem. Sicer mi ni jasno, kako si prišel do tega sklepa For? Kar se sedenja tiče: Meni je važno, kako se sliši. Igram po občutku in posluhu. Nikoli ne preučujem akordov do takih potankosti, kot to delamo v tej temi. Če v neki neznani transkribciji piše (zmislil si bom) Dmsus2sus4/E, potem ne bom šel iskat prijemov za ta akord, ampak bom poskušal po posluhu zaigrat nekaj, kar sem še sposoben prijet in kar se "za silo" še sliši. Velikokrat se zgodi, da pri kakšnem komadu pozabim celo sekvenco ala C C#dim7 E7 A7 D7.. enostavno pade iz glave. Kaj naredim?.. Igram MRTVE AKORDE! A kaj da so to? hm to so navidezni akordi, katerih toni so nedoločeni in 100% zadušeni. Torej kot bi bobnal po kitari, obdržim ritem z brenkanjem po zadušenih strunah (dušim jih s kakšnim na pol pritisnjenim barrejem ali dvema) družba poje dalje in na koncu se s takim mrtvim udarjanjem ob strune prebijemo do nekega znanega akorda. (na ta način bi lahko odigral tudi kakšne dele iz Banana telefona) To seveda gre nekje na pikniku s poznanimi prijatelji ob čevapih in pivu. Če pa si na odru in te snemajo kamere in potem to še leta vsi pregledujejo in analizirajo, se tega seveda ni zdravo it. For, pošteno povej po čem sklepaš da mi je tale glasba blizu, menda ne po mojem albumu? lpmondxxi
hehehe jaz pa za pevca ja... taota bo ja .. prvič zaradi tega ker nimam niti posluha za petje, drugič pa bi me itak bilo preveč sram da bi sploh pomoje na oder šel.. kitare pa še tut ne znam toliko igrat da bi me na oder spravli ... no, sej kak pazi kuža ali pa kak odsek kake pesmi lahko nekje v kotu zaihgram, z kakimi začetniki kot podporo ... se veselim že naslednjega piknika, se mi zdi, da se bom dosti naučil zraven...