Torej učim se jaz tudi, tale C#dim sem recimo ravno zadnjič že preklinjal, ko sem se z enim na 2akordi.net spustil v debato za eno starogradsko pesmico... namreč "Fijaker stari" in mi je tip razložil da je to star tamburaški štos, namreč ta Cis dim... pa sem si rekel "vatever", zdej pa ugotavljam da bom moral to potem preverit ko malo bolje osvojim prijem... pa še ugotovit a je Cdim ali C#dim ... in verjamem da se Mond tud uči, sam For ti si reveža na piedestal postavu da VSE obvlada; če se spomnim da si na piknik klaviaturo privlekel... in ja - pomojem je kriv Album tole je tak offtopic intermeco medtem ko hladim zapestje in palec na levi roki... aj kr se tiče ostalih znalcev tiče... kak metalc recimo - a nardimo metal-banano? al pa vsaj fuldistoržn.
On topic.. Me zanima kako se sliši C#dim7 na distorziji... He he. Pomojem bi metal banana ostala na powercordih brez barve. Pa menda ja ni mislil, da sem vse tisto lastnoročno odigral?
Ma ne no ....najbrž iz tega kar si do zdaj pisal po forumu. Vem da precej tega kar si včasih pisal, nisem razumel .....takšne majhne logične fore kot je tole http://www.trzalica.com/forum/showpost.php?p=49924&postcount=19 Kakšnega večjega poznavalca tukaj na forumu se nisem spomnil. A vsi vemo da teli mladci tukaj (tudi če obvladajo teorijo) niso neki ljubitelji tega žanra ...to pride kasneje z leti......po moje :huh: Pa glede na vse kar smo tukaj pisali ....si mi skoraj vse razložil. V vsakem primeru je tvoje znanje precej pred mojim ...to je to! Tudi če nisi nek poznavalec, si v tej temi precej znanja pokazal ....kar jaz nisem vedel. Glede tega kako se sliši ....najbrž si še 100X doživel da nek komad ki ga znaš igrati, nekdo bolje zaigra ..pač drugače, drugačne akorde (več akordov) uporabi ipd....? Meni se je to velikokrat zgodilo, zato verjamem da teli zakomplicirani akordi ki so na ultimate guitar niso tako napačni. Mislim da sta en al pa dva akorda napačno zapisana ....pa še to je bolj podobno napakici pri vpisovanju, kot da bi dejansko avtor tako igral. In normalno še, kateri akord posamezniku bolj paše za uho in za prijet ....tu se precej razlikujemo. Zdaj se prav igram s temi prijemi in jih poskušam vse uporabit ...pač na različnih mestih. Prav zanimivo je... In na koncu moramo priznat da je ta kombinacija akordov precej bolj zanimiva od tistih pesmic ki imajo E A D C .......recimo Daleč, daleč je ..ipd To dokazuje tale tema ki je že precej dolga. Hmm ...tvoj album ....sem prav kliknil na tvoj podpis da malo spomin osvežim
V GP-ju se pod "dim" smatra "diminished seventh chord", kar pomeni, da je to poimenovanje ekvivalentno tistemu C#dim7. To pomeni isti akord! C#dim7 = C#dim Obstajajo pa še druge vrste diminished akordov, samo kej več ne znam povedat o njih