Včeraj sem tole ujel na POP Pobrijo po koncu sporeda in moral nato takoj poiskati na netu. Sledi seveda analiza akordov ... Imam par dilem med F in G in Dm v refrenu, ter če gre vedno iz Am v E in nazaj v Am... zato sem dal en E v oklepaje. Če se komu ljubi naj mal prečekira preden tole počim v dolpoteg. Pa če so kje še kaki visokooktanski akordi, ki jih jz ne slišim... Hvala Code: E ... Am E Am Ta tvoja žena mi je že prijatelj' ca E Am ne vem, če ne bi ji kar vse pove ...dala Dm C G da skupaj šmirava odkar tvoj mali Jan Dm C G v vrtcu je vsak dan. Ko prvič prišel si skoz�?? vrata nasmejan, prevzel me je občutek �?? �?vse lahko ti dam�?, zdelo se mi je, da pač tak�?? si strašno sam, da rabi?? ne?�no dlan. Am (E) Am Hvala za vijolice, Dm torbe, čevlje, vrtnice, F G vse parfume, ogrlice. C Kaj pa tvoje srce? E Kaj pa tvoje ime? Am Dm G C E
Kitica je ok, refren si pa malo zakompliciral. Fja ni, Eja tudi ne, razen na koncu in to E7. Takole nekako: Code: Am Hvala za vijolice, Dm torbe, čevlje, vrtnice, G vse parfume, ogrlice. C Kaj pa tvoje srce? E7 Kaj pa tvoje ime? lpmondxxi
Tisti del ko poje brez inštrumentala... poslušaj tukaj če jo poskušam tam spremljat mi Gdur ne sede... se mi zdi da je prehod preko Fdura. Za Edur=E7 se seveda strinjam in prav tako da onih v začetku refrena (v oklepaju) dejansko ni.
Vokalna linija res ne vsebuje G tona, ampak poje vedno enako, s spremljavo in brez. Osnova nad "vse parfume, ogrlice" je vsekakor G, čeprav so vokalni toni F,D in A. Poskusi zaigrat zraven tistega dela, ko poje na suho G7. Primerjaj z F. lpmondxxi
Nomad, tule ni nobenih visokooktanskih akordov. Tudi F-a zagotovo ni noter. PoskuĹĄaj posluĹĄati bas kitaro in vse ti bo jasno kot beli dan. MondxxI ima popolnoma prav. Takole nekako gre: Code: Am E Am Ta tvoja Ĺžena mi je Ĺže prijatelj' ca E Am ne vem, če ne bi ji kar vse pove ...dala Dm C G da skupaj ĹĄmirava odkar tvoj mali Jan Dm C G v vrtcu je vsak dan. Ko prvič priĹĄel si skozâ vrata nasmejan, prevzel me je občutek â Âťvse lahko ti damÂŤ, zdelo se mi je, da pač takâ si straĹĄno sam, da rabiĹĄ neĹžno dlan. Am Hvala za vijolice, Dm torbe, čevlje, vrtnice, G vse parfume, ogrlice. C Kaj pa tvoje srce? E7 Kaj pa tvoje ime?
vse parfume ogrlice... Tu meni G ne pade vredu, G7 mi je ok. To jaz ugotavljam ko sam pojem komad in igram zraven in vokal ni G pač pa G7, razen seveda če jaz to bolj po svoje pojem v kar pa pri tej pesmi dvomim... Pa ĹĄe ena druga mogoče uporabna zadeva, Ugotavljam namreč da se v kitici: ne vem, če ne bi ji kar vse pove ...dala bolj gladko da igrati če igraĹĄ takole: E Am E Am ne vem, če ne bi ji kar vse pove ...dala Tudi z petjem mi tole ĹĄtima Tudi tukaj bi jaz dodav ĹĄe en E akord (E) Dm C G da skupaj ĹĄmirava odkar tvoj mali Jan Malo poglejte... Ker glede na to da jaz te akorde piĹĄem glede na petje ni nujno da gre original melodija tako, ampak peti je veeno boljĹĄe tako zraven, vsaj pei meni je tako Lep pozdrav
Pri refrenu bi res lahko bil G7, se strinjam. Tistega dodatnega E-ja pa ni sliĹĄati. Sicer se ne preveč obremenjevat z melodijo in akordi, ker pogosto gre drugače.
Fora je v tem da se menjavanje akordov vrĹĄijo v mojem predlogu enakomerno in se praktično nikjer ne ustaviĹĄ na akordu, pač pa vedno menjavaĹĄ, če bom slučajno kolko tolko pri glasu bom posnev kaj mam v mislih ker tule mi akordov noče objavit nad besedami, one funkcije namenjene temu pa nekako ĹĄe nisem testirav... Bom posnev en dan če bo le čas... Gre se mi predvsem za to da se pesem boljĹĄe sliĹĄi, vsaj meni se tako zdi... lp
Code: E||--11S-12-12---12--11S-12-12---12--11S-12-12---|--12----| H||--11s-12-12---12--11s-12-12---12--11s-12-12---|--12----| G||----------------------------------------------|--------| D||----------------------------------------------|--------| A||----------------------------------------------|--------| E||----------------------------------------------|--------| Am E7 Am Ta tvoja Ĺžena mi je Ĺže prijatelj' ca E7 Am ne vem, če ne bi ji kar vse pove ...dala Dm C G da skupaj ĹĄmirava odkar tvoj mali Jan Dm C G v vrtcu je vsak dan. Ko prvič priĹĄel si skozâ vrata nasmejan, prevzel me je občutek â Âťvse lahko ti damÂŤ, zdelo se mi je, da pač takâ si straĹĄno sam, da rabiĹĄ neĹžno dlan. Am Hvala za vijolice, Dm torbe, čevlje, vrtnice, G vse parfume, ogrlice. C Kaj pa tvoje srce? E7 Kaj pa tvoje ime?
A je kdo gledal prvo oddajo po novem letu ''na zdravje'', se ravnokar vrti in je bila zdele bilbi v akustični verziji tega komada. A kdo ve kje se da dobit ta posnetek, ker je kitarista precej časa kazalo in use tiste ''tricky'' akorde! Je dost bolj pestro kot pa tale verzija do kjer ste priĹĄli. Obljubim, da naredim gp verzijo, če se dobi posnetek in določi akorde! Je prov zanimivo dodajal pa spremljal zravn!
jaz lahko dobim originalne akorde... poznam namreč kitarista ki igra z njimi... Uči v cidu na ptuju, tam se tudi jaz drugače učim pri samotu, pa se vidimo ko mamo kak koncert...
Rečite kaj hočete samo ta verzija je grozna... kot da petje in kitara sploh nista usklajena, nekaj tu manjka...
Zaenkrat je narejena GP priredba za kitare do sola - Hvala za vijolice. Če ima kdo željo napisat solo, dobrodošel... mene že malo ušesa bolijo od tega "inverse engineeringa". Tudi popravki so dobrodošli. Predvsem nisem prepričan v harmonije pri back vokalih (Wah kitara) pa tudi "struming pattern" za kitaro v spremljavi sem si izmislil. Lahko da je preveč kompliciran. (če bo zanimanje veliko, potem sem pripravljen spacat še solo in skopirat ostalo naprej, če ne pa ne :lol lpmondxxi