Rabil bi malo pomoči pri temle komadu [YOUTUBE]b8-xEYWm2CU[/YOUTUBE] Dva akorda mi povzročata širjenje pleše na glavi... D in G oz. Dm in Gm Tiho verzija tega komada je zagotovo v molu (in za pol tona nižje), tale DNA verzija pa po mojem mnenju ni... vsaj cel komad ne. Začne se z D durom in nato enkrat v kitici preide v Dm. Pri G akordu se pa sploh ne morem odločit kaj bi bilo prav... Če poslušam samo melodijo vokala, potem bolj paše Gm, če pa poslušaš kitaro, pa bolj paše G dur - ker kitara igra tone iz G dura (H ton na 3. struni). Takole bi jaz npr zapisal akorde s tablaturo: [TAB] e|---------------------------------| H|---------------------------------| uvod, verz, refren G|---7-7-5-5-------4-----5---5-4-2-| D|-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-| A|---------------------------------| E|---------------------------------| × ××××× ××× × D D5 Zašel sem spet v vinsko klet G ker na površju ni bilo za živet D5 Pustil sem ženo, otroke, psa G izpil sem sode vse do dna. Dm In zdaj je misel čista, kot vino G probleme mam le, s kislino. Dm In ko se ga, tako ulijem G A# pogumno čez državo vpijem. Dm KOZLAAAAAAM, G dokler je vina ne gremo dam Dm KOZLAAAAAAM, G A# polno žolča in par salam Dm KOZLAAAAAAM, G ko jih jebe ni me sram Dm KOZLAAAAAAM, G A# vsega mam dovolj, priznam. Dm e|-------------------------8-8-8-8-8-8-8-----------| H|-------------------------10101010101010----------| G|-7-5-7-5-7--5-7/10-10v-----------------10v--8-8\-| D|-------------------------------------------------| A|-------------------------------------------------| E|-------------------------------------------------| Zašel sem spet v vinsko klet od dol lažje prenašam svet. Danes se bom spet nažgal jutri z družino pa na Triglav. Ker ni denarja in ni pravice v vinu je še mal resnice Danes veselo zažingam spet jutri me bodo našli v kleti viset. KOZLAAAAAAM, dokler je vina ne gremo dam KOZLAAAAAAM, polno žolča in par salam KOZLAAAAAAM, ko jih jebe ni me sram KOZLAAAAAAM, vsega mam dovolj, priznam. e|----8-------8-------------------------------------------------13-------13b------------------| H|-10------10---------8-6b------6-8---8b-8b-88-6---6-13---13-13-13-13-13-13b--13-13-----10-10-| G|---------------10-7-------7-7------------------7---12b--14-14----14-14------14-14-12b-------| D|--------------------------------------------------------------------------------------------| A|--------------------------------------------------------------------------------------------| E|--------------------------------------------------------------------------------------------| e|------------------------------------------------------------------------| H|-------13----------15----17b--15------15-15------15-15-15-----15-----15-| G|-10/14-------14/16-----------------17-------17b-----------17b----17b----| D|------------------------------------------------------------------------| A|------------------------------------------------------------------------| E|------------------------------------------------------------------------| e|-----------------------------------------------------------------------------------------| H|-17b--15-------15----------------------------------------------12-----12-----------------| G|---------17-16----17-16-14-12b-12b-12b-12b-14p10h14--10--------12-----12b---10----10-----| D|---------------------------------------------------------12-12----12-----------12----12--| A|-----------------------------------------------------------------------------------------| E|-----------------------------------------------------------------------------------------| e|-----------------------| H|-----------------------| G|----------------7------| D|----------------8------| A|-10--8----10-8--8------| E|--------10-------------| En, dva, en, dva, tri... KOZLAAAAAAM, dokler je vina ne gremo dam KOZLAAAAAAM, polno žolča in par salam KOZLAAAAAAM, ko jih jebe ni me sram KOZLAAAAAAM, vsega mam dovolj, priznam. [/TAB] NoMADova verzija v Dolpotegu je zapisana z moli. Bi bil vesel če bi si še kdo vzel čas in podal svoje mnenje, kateri akordi bi bili bolj pravilni.
heh Hvala za klic LiMuBai, ampak odkrito povedano, ne vem kaj naj si mislim... a je Tučo ziher, da zna odigrat tale komad? Zanimivo v tem komadu je, da vokalna linija v refrenu (kozlaaaaaam) vsebuje ton F - ton ki določa molovski akord D... In se zelo grdo sliši če igraš D dur Se skor pokozlaaaaš No, se ravno pogovarjam s chipipi in pravi, da je v orkesterskih notacijah že nekajkrat naletela na podobne primere... Bi kdo morda poznal teoretično ozadje tega? NoMAD tvojo transkripcijo bi kar dopolnil še s tablaturo, če ti je prav? Pa malo bom še počakal s temi duri in moli, ker me zanima če se bo še kakšen teoretik oglasil
@AliAs - tako mi je rekel. Da nič ne komplicira ampak igra tri "rolling stones akorde" (njegove besede) Da so sami duri in da ni nič kompliciranja. Si vabljen na kakšen njihov koncert in da se tam zadeva preuči. Te bom najavil