Pozdravljeni, že nekaj časa mi hodi po glavi tale komad, pa bi mi blo všeč če bi kdo spisal akorde. Sem se potrudil in napisal besedilo, ostalo pa prepuščam mojstrom: Najboljša leta Sani je bil tip posebej tihe vrste, Govoril je malo, je pa žvižgal na prste, Podnevi se je skrival, zvečer je oživel, z najboilj glasno družbo najrajši je pel. Pa se je slišalo komaj kot da veter vzdihuje, kot utrujeni starec, ko si čevelj obuje, nihče nič ni vprašal, saj smo vsi razumeli, staro zgodbo o tem kako so včasih živeli Veste to so bila tista najboljša leta, Za večerje na barki in za prava dekleta, Ko so fensi igrali na terasi v taverni in so komaj odprli disko v Žusterni, Vi sploh ne veste, vam se ne sanja, mi smo znali živet! Sani je bil tip generacije morja, z obzidja so šteli korake do obzorja, vsi so šteli premalo, le Sani preveč. Končal je v časopisu kot še ena od nesreč. Ko so ga našli bilo je kot da veter vzdihuje, kot utrujeni starec ko si čevelj obuje, nihče nič ni vprašal, saj smo vsi razumeli, staro zgodbo o tem kako so včasih živeli Veste to so bila tista najboljša leta Za večerje na barki in za prava dekleta, Ko so fensi igrali na terasi v taverni in so komaj odprli disko v žusterni, Vi sploh ne veste, vam se ne sanja, mi smo znali živet! In nikoli ni spoznal preproste resnice, da v zraku ne zaspijo niti največje ptice Veste, to so bila tista najboljša leta, za večerje na barki in za prava dekleta, Ko so fensi igrali na terasi v taverni, in so komaj odprli disko v Žusterni, Vi sploh ne veste, vam se ne sanja, mi smo znali živet. Mi smo znali živet Mi smo znali živet Mi smo znali živet
Code: Uvod: Am Esus11 Am Esus11 Am E Sani je bil tip posebej tihe vrste, C Dm govoril je malo, je pa žvižgal na prste. Am Podnevi se je skrival, zvečer je oživel, E z najbolj glasno družbo najrajši je pel. Dm G Pa se je slišalo komaj, kot da veter vzdihuje, Dm G kot utrujeni starec, ko si čevelj obuje, Dm G nihče nič ni vprašal, saj smo vsi razumeli, C E staro zgodbo o tem kako so včasih živeli. Refren: A Dm Veste to so bila tista najboljša leta, G C za večerje na barki in za prava dekleta. F Dm C E Ko so Fensi igrali na terasi v Taverni in so komaj odprli disko v Žusterni. F G Am Vi sploh ne veste, vam se ne sanja, mi smo znali živet! Am Esus11 Am Esus11 Sani je bil tip generacije morja, z obzidja so šteli korake do obzorja. Vsi so šteli premalo, le Sani preveč, končal je v časopisu kot še ena od nesreč. Ko so ga našli bilo je kot da veter vzdihuje, kot utrujeni starec ko si čevelj obuje. Nihče nič ni vprašal, saj smo vsi razumeli, staro zgodbo o tem kako so včasih živeli. Refren: Veste, to so bila tista najboljša leta, za večerje na barki in za prava dekleta. Ko so Fensi igrali na terasi v Taverni in so komaj odprli disko v Žusterni. Vi sploh ne veste, vam se ne sanja, mi smo znali živet. Am Esus11 Am Esus11 F Am In nikoli ni spoznal preproste resnice, F E da v zraku ne zaspijo niti največje ptice Refren: Veste, to so bila tista najboljša leta, za večerje na barki in za prava dekleta. Ko so Fensi igrali na terasi v Taverni in so komaj odprli disko v Žusterni. Vi sploh ne veste, vam se ne sanja, mi smo znali živet. Am Esus11 Am Mi smo znali živet Esus11 Am Mi smo znali živet Esus11 Am F Mi smo znali živet Esus11 [xx4430]
V debato vržem še samo dilemo poimenovanja zloveščega akorda. Esus11 [xx4430] Prijem bi skoraj moral bit pravi, išče se še samo pravo ime akorda. Prosim za pomoč. P.S.: Datoteka bo dodana v dolpoteg danes tekom dneva.
dodano v dolpoteg: >>> Najboljša leta če in ko bomo tale Esus11 odmotali bom pa popravol tudi v dolpotegu.
Pozdravljeni Akord se po moje ne imenuje E ampak H, root pa ima celo v A-ju. Iz dotične pesmi je razbrati da se bas poigrava samo v A-ju (poslušaj bas tonika-oktava) kar pomeni, da se akord zaključi z /A. Glede na redosled tonov bi se glede na to da je E najvišji ton, ki ga tudi sicer mirno izpustiš pa še vedno ohraniš značilen zven, težko odločil da je ta akord E. Zaporedje tonov bolj spominja na Hm saj iz Am tone samo pomakneš za en ton višje. Ker pa so ostali toni H(1) D(b3) F#(5) in E(11 (lahko bi bil tudi 4 vendar je oktavo višje zato je 11)), tvorijo Hm in potem je dodana še 11-tka ( ton E). Ker pa bas ostane na A-ju (sicer oktava višje) pa lahko ta akord mirno poimenujemo: Hm(add11)/A primemo ga pa takole: xo443o Upam, da nisem preveč zakompliciral. Je pa debata in ostali argumenti dobrodošla .
Kar se mene tiče je Jguitar eno boljših tovrstnih orodij na spletu. V bistvu da prav tako Romanu, kot Lidiji. Š e posebej glede na to ali se brenka 5. struna A al ne čekitout: http://jguitar.com/chordname?string5=0&string4=3&string3=4&string2=4&string1=0&string0=x ker sem sam trenutno v hendikepu (moj bogi kazalec na levi roki je bolan in trenutno neuporaben) bom tem prijemom kar verjel...
Mal sem se igral s telimi vašimi akordi, pa se mi na sluh zdi boljši od x04430 tale X04230. Naj še kdo z zdravim kazalcem poskusi razliko.
Vidim, da je debata v teku. Roman, super. Moje znanje teorije je bolj rešetasto, tako da lahko samo prikimam tvojim ugotovitvam. Aleš, tvoj predlagan akord x04230 se tako na suho res sliši bolje, k posnetku pa ne znam razločit. Bo potrebno kakšno bolj ostro uho.
Mondxxi definitivno je to A6sus4...sem ga že zadnjič grabil na elektriki vendar mi ni sedel... danes sem preveril na akustiki, kjer akordi lepše zazvenijo in je definitivno ta.
torej tale: A6sus4 = [x o 4 2 3 0] http://jguitar.com/chordname?string5=0&string4=3&string3=2&string2=4&string1=0&string0=x
Misterij rešen, sem vas malo na kriva pota speljala. Ups. Hvala za pomoč in Bojan, hvala ker si popravil.