Še vedno obravnavam Mefa, ampak še zmeraj ne znam dodat akordov. H sreči so tu dobre vile (in lopate) Transkripcija je tule, in bi bil hvaležen če bi kdo pomagal... Code: Znal je bit´ jezen Znal je bit jezen, ko je modroval, da ureja stvari - v svoji glavi, In je pravil kaj vse je v življenju zasral, da bi bil kot se reče- tapravi! Nekoč bodo rekli, sem bil kar sem bil, solidno povprečen, malo več kakor živ Mi pa vemo kako je barval nebo, iz zvezd je pobiral suho zlato, In vsem nam je pravil če si upaš ni mej. In kamor smo šli je bil s korakom naprej Znal je bit siten na takšen večer, ko je v zraku dišalo - po travi. Preveč je b'lo vsega, je pravil okrog, da bi bil kot se reče- tapravi. Nekoč bodo rekli, bil sem kot vsak, malo manj kakor genij, malo več kot bedak. Mi pa vemo kako je barval nebo, iz zvezd je pobiral suho zlato, In vsem nam je pravil, če si upaš ni mej In kamor smo šli je bil s korakom naprej Enkrat ko noč je pričakala dan, in je bil dobre volje, da ne rečem- pijan. Takrat je omenil tudi njeno ime, vse mi gre dobro, le z njo mi ne gre. Kaj bo noč zvezdi, kaj bi zlato, Kaj mi bo slava in širno nebo, Če ne morem ji blizu, če me sploh ne pozna, če je sto let med nama in tisoč gora, Če ne morem ji blizu, če me sploh ne pozna, če je sto let med nama in tisoč gora Če ne morem ji blizu, če me sploh ne pozna, če je sto let med nama in tisoč gora. Če ne morem ji blizu, če me sploh ne pozna, če je sto let med nama in tisoč gora. Tukajle je pa še link do Youtuba: Mimogrede, je kak poseben razlog da v Dolpotegu ni njegovih komadov, ali je pač posledica nadgradnje sistema?
Olala, končno še en Mefoljub Tako od oka in pozne ure, bi bilo nekaj takšnega: Code: C F C Znal je bit jezen, ko je modroval, F C G da ureja stvari - v svoji glavi, C F C In je pravil kaj vse je v življenju zasral, F C G da bi bil kot se reče- tapravi! F C Am C G Nekoč bodo rekli, sem bil kar sem bil, F C Am C G solidno povprečen, malo več kakor živ Am C G Dm Mi pa vemo kako je barval nebo, F C Am G iz zvezd je pobiral suho zlato, Am C G Dm In vsem nam je pravil če si upaš ni mej. F C Am G In kamor smo šli je bil s korakom naprej
Code: Dm Am C G Nekoč bodo rekli, sem bil kar sem bil, Dm Am C G solidno povprečen, malo več kakor živ
Code: Am C G Dm Mi pa vemo kako je barval nebo, Dm C Am G iz zvezd je pobiral suho zlato, Am C G Dm In vsem nam je pravil če si upaš ni mej. Dm C Am G In kamor smo šli je bil korak bolj naprej
Hvala!! @shemsi: besedilo sem napisal pač po posluhu, sem pa potem pogledal v knjižico od cdja in odkril napako..
Mondxxi, hvala za popravke. Rudolf, se vsakemu zgodi, da sliši kaj drugega. In krasno, da podpiraš slovenske glasbenike z nakupom cdjev.
Zdej ko je dolpoteg po dolgem času spet operativen, sem se lotil nalaganja teh vaših prispevkov. Ker sta tole MEF-ovo pesmico zapisovala dva s posluhom zelo dobro opremljena in spoštovana člana s Trzalice, moram dodati še svojo verzijo akordov v refrenu: Code: Am C G Dm Mi pa vemo kako je barval nebo, Am C G iz zvezd je pobiral suho zlato, Am C G Dm In vsem nam je pravil če si upaš ni mej. Am C G In kamor smo šli j e bil korak bolj naprej C in Am bi jaz raje obrnil v Am in C !
Upam da res dodal sem v dolpoteg:>>> Znal je bit jezen Če se bo še javil gospod M, lahko še vedno popravim...
Gospod N, ne vidim razlike med mojim in tvojim refrenom. Najprej je Am potem pa C... Edit: AJA zdaj vidim. Preverjeno še enkrat ... bo kar prav Am C ja, tako kot si ti napisal.