Če ima kdo doma el. klaviature(sintisajzer) in bi si želel naučiti igrati kakšno pesem, naj sporoči, lahko objavim tudi lekcije, čeprav je veliko podobno klavirju, za katerega pa so začetne osnove že objavili ostali.
Lepo od tebe pohvalno! Za začetek lahko objaviš kake začetniške lekcije. Sam sem totalen začetnik v tem, poznam sicer osnovne prijeme akordov, kakšen mol akord, potem se pa neha. Zaigram tudi kakšno simpel melodijo, za kaj več mi pa ne rata, saj imam občutek, da nikoli ne bom mogel ločiti levo in desno roko da igrata vsak zase. Sploh, če je treba z levo dajati takt oz. ritem.
Ja, jaz sem igral el. klaviature(se učil) skoraj 7 let. In lahko ti povem, da se z vajo hitro naučiš, a pri el. klaviaturah to niti ni tako pomembno, saj ti ni treba igrati akorda kot pri klavirju, ampak ga samo "stisneš" in elektronski ritem igra ta akord. Tko je pri večina pesmih na sintisajzerju. Ker če ti na levi strani sintisajzerja(ko imaš vključeno spremljavo) pritiskaš tipke, ne bo to od njega dalo nobenega posebnega zvoka, le ritem spremljave se spremeni. V kratkem pa bom prilepil kako se igra akorde v mali oktavi(najbolj enostavne) in eno pesem, zaenkrat še brez spremljave, čisto enostavno.
Tukaj so lekcije z vsako se doda se nov akord zravn, kr vadte, pol pa še Jinglle Bells za vajo Brez spremljave(na suho) Pa oprsotite ce se dovg loada!
Aja pa se to vse to je v F duru in se igra z levo roko na najbolj levi oktavi(mali oktavi) razen c1, ki je prva tipka v 2gi oktavi.
nevem zakaj vsi mešeate sintisajzerje in klaviature, to sta dva popolnoma različna inštrumenta, skupno jima je le to, da imata oba tipke
99% folka Midi klaviature majo že vnaprej prpravljene zvoke v midi formatu, primer one man band Pri sintu pa se igraš s štromom in tako usvarjaš zvoke, primer: random techno komad
Oprosti, če sem naredil napako, ampak beseda sintisajzer je v slovenščini zelo utrjena za el. klaviature, ampak se bom od zdaj naprej popravil hvala