Elixir

Discussion in 'Glasbila, glasbeno opremo in literaturo' started by sonny, Jan 3, 2006.

1. sonny

sonny New Member

Vsem, ki si želite dober zvok strun in kvaliteto svetujem, da si kupite Elixir strune za električno kitaro:

Moram reči, da so izjemno dobre, imam jih že kakšna dva meseca in se še vedno svetijo, zvok pa je tudi neverjeten. Imajo še posebno plast plastike čez strune in se ne nabira nobena umazanija niti vlaga. Jaz sem jih kupil v tisti trgovini, ki je med Prešernovim in Kongresnim trgom v Ljubljani, imajo jih pa tudi v BAM music, stanejo pa 3.300SIT.

Izjemno dobra naložba

2. Stingray

Stingray Super Administrator

Jp, gre za dobre strune, ki jih uporablja veliko znanih glasbenikov.

3. nejoonguitar

nejoonguitar New Member

mene pa niso prepricale, so dokaj mehke, pa tudi v studiu se mi ne obnesejo najbolje, prav zaradi te prevleke, kot da pobere malo sustaina stran, zvok postane bolj mehak... ampak za neprofesionalno rabo so pomojem prau super..

4. komel

komel New Member

zdravo!

zmeraj ko kupim te strune mi vsaka druga poči preden jo sploh malo napnem! v življenju sem jih kupil dvakrat in niti enkrat nisem bil zadovoljen. vedno sem jih moral dokupovati. z drugimi strunami nimam nikoli težav. se to še komu dogaja ali je to samo nekakšna nesreča?

5. CarpeDiem

CarpeDiem New Member

Ewo se bom še jst oglasu tle...sicer, ne vem kako je s kitarskimi strunami ampak, jst sm mel Elixirke na bassu in morm rečt, da sem bil zlo nezadovoljen z njimi. Plaču sm nekih finih 12000 pa so ble za en ****. Plastika na njih je, tko kt je reku ''minimal art'', pobrala sustain in zvok z njih. Edina dobra stvar je bla res ta, da če sem špilu jazz je bil zvok res zlo mehak in to je ugajalo...ampak samo v tem primeru!

6. AliAs

AliAs Super Administrator Staff Member

Carpe Diem - basovske strune stanejo 12000SIT?? je to res? si morda eno nulko preveč napisal? [​IMG]

Jaz pa moram rečt, da sem z elixirkami zelo zadovoljen - ne spomnim se da bi kdaj katero strgal, zvok mi je pa tudi všeč; pa še menjat mi jih ni treba pogosteje kot na 3 mesece.

7. odem81

odem81 Member

Ne nč se ni zmotu, res so tolk drage [​IMG] , jih imajo pa za dlje

8. CarpeDiem

CarpeDiem New Member

Ups...pardon se opravičujem za grde besede :)

Ja Elixirke so tu nekje...sicer so ble to za 5 strunski bass kupljene, sam vseen.
    Zdj trenutno mam lepo fine D'Addario EXL 170-6 na svoje 6 struncu in te stanejo 46 eurov zdj pa so velik boljše kot Elixir...

I have spoken

9. Kalipso

Kalipso Junior Member

Živjo,

mene pa zanima če ma tle že kdo izkušnje z Rotosound (bass) strunami?

Pa za Elixir-ke, morm rečt da se je tud men zgodilo, da mi je struna počla.

tnx

10. CarpeDiem

CarpeDiem New Member

Enkrat sm jih probavu pa so se mi fajn zdele, sam takrat sm čist funk špilu [​IMG] Tko da ne vem kako bi se ti odnesle pr metalu...probi pa boš vidla. Morm pa rečt, da majo kr lep debel zvok!

11. Robi-kita

Robi-kita Senior Member

Lep pozdrav

Jaz trenutno uporabljam elixir strune na el. akustični kitari in sem z njimi zelo zadovoljen. Sicer pa sem dal za njih kar nekaj denarja se pravi 18,36 evra kar je nekdanjih 4.400 SIT. Debeline 011 - 052.

Osebno menim da so vredne svojega denarja, je pa res da so to edine strune ki sem jih kupo po originalnih katere so bile na kitari.

Ta plastična prevleka katero omenjate je odlična vsaj v določenih primerih, strune namreč ne oksidirajo, se ne mažejo, sem pa opazo da se je ta prevleka nekoliko nacefrala na tretji struni na mestu kjer brenkam z trzalico.

V glavnem po moje ni neka zgrešena naložba, vsaj te ko sem jih jaz kupo...

12. F(r)iend

F(r)iend Super Moderator Staff Member

Men se je tut zgodilo, da se mi je na 3. in 4. struni "nacefrala" ta prevleka! Sicer se skor ne opaz, ampak če od blizu pogledaš pa ne zgleda glih najlepš [​IMG]
    Pa zdi se mi tut da poberejo mal sustaina (morm kake druge probat da se prepričam)
    Naslednjič bom najbrž probu kake druge strune (treba mal probavat). Nagibam se k nakupu Blue Steel strun.. Kaj pa ostali kej priporočate? (cena ni problem)

13. CarpeDiem

CarpeDiem New Member

Ker sem ljubitelj D'Addario strun, ti priporočam le-te. Sicer ne vem kak sound dajo na el. kitari vn sam tko kt si reku...probat je treba!

14. jonedina

jonedina New Member

Jaz sem dal pravkar gor Elixir 009-042(Fender Stratocaster USA), me prav zanima, kako se bodo obnese?
    Na akusti?ni jih imam že nekaj ?asa, pa moram re?i, da sem zelo zadovoljen.

15. jakadinho

jakadinho New Member

Ni mi čisto jasno o katerih strunah je govora. Elixir imajo lahko nanos polyweb ali nanoweb. Jaz sm kupil te z polywebom in bil na začetku navduĹĄen vendar so se mi dokaj hitro "odluĹĄčile"

Ali je s polywebom kaj drugače ?

16. the burek

the burek New Member

Evo, ĹĄe moj input. Kupil sem samo 1x elixirke, ravno zato, ker so vsi tukaj pravili kako so dobre itd. in sem hotel sprobat. pa se mi niso zdele kaj posebaj drugačne od ernie ball, ki jih imam ponavadi. samo da so bile draĹžje. igral pa sem takrat kitaro po 7, 8 ur dnevno, tako da če bi bila velika razlika, bi jo opazil, ker sem menjal strune na cca. 14 dni - v takem času sem eno strgal in potem vse zamenjal. elixirke niso zdrĹžale dlje kot ernie ball. sem pa potem ugotovil, da če sem vedno obrisal strune ko sem nehal igrat, so zdrĹžale 3 tedne - to pa je za mene Ĺže velika razlika.

17. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

Elixir je primeren za tiste, ki ne igrajo dnevno. Za več denarja dlje zdrĹžijo le v primeru, da jih ne drgneĹĄ vsak dan. Nanoprevleka ali karkoliĹže nekaj časa igranja ĹĄčiti struno pred vlago in ostalimi vplivi. Ko pa se ta "zdrgne" beri : "dnevno več ur igranja" potem je struna enako izpostavljena vplivom, kot vsaka druga in zvok je lahko ĹĄe slabĹĄi zaradi ostankov te prevleke na njej.. skratka vsaka medalja ima dve plati.

lpmondxxi

18. Robi-kita

Robi-kita Senior Member

sej če igraĹĄ 8 ur na dan itak moraĹĄ vsake 14 dni menjat strune, če pa si malo boll na hard pa itak... Meni so super, in glede na to da zadne čase sploh nič kaj ne igram nimam nekih kritik...

19. kitaromat

kitaromat New Member

ĹĄe moje mnenje, jaz uporabljam elixir ali dean marley. meni deluje vse ok, obrabljajo se pa tako ali tako (3 - 4 ure igranja dnevno - slab spanec :D), jaz jih menjam mesečno in nimam nekih večjih teĹžav. obrabijo se pa tako ali tako vsake strune - se pa strinjam z mondom glede ostankov prevleke. EDIT: o prevleki mislim na splosno o vseh strunah, ki imajo kakrsnokoli prevleko)

Last edited: Mar 12, 2011
  20. Rockyinc

Rockyinc Member

Meni se slišijo elexir srune še tanajboljše imam Ibanez rg in art serijo in uporabljem že 5 let te strune in me še niso nikoli pustile na cedilu in imam na rg in art debelino 9-42.

Share This Page