No, pa da še predstavim zadnjo, katera je našla dom v mojem arzenalu: Model:Fender 2012 AM Vintage 52 Tele BB Trup: jesen z javorjevim vratom U oblike 7.25" radius Prečke: 21 vintage prečk Magneti: 2x New American Vintage '52 Tele Single-Coil Navijalci: "Fender Deluxe" vintage Kobilica: vintage-style Tele s tremi sedli Barva: Butterscotch Blonde (New Fender Flash Coat Lacquer) Pas: TON (tudi ta kupljen pri Š inkotu) Kovček: vintage tweed Dodatna oprema: Vintage '52 Tele pas za kitaro, kabel in krpa, vintage kit za vezavo, '50s Tele information kit, bridge pokrovček odstranjen na prvo žogo Sam kovček je na videz starinski, izdelava je natančna in tudi notranjost zelo lepo oblečena v rdečino...pri novem vas bo zmotilo (vsaj mene je), da ko pospravite kitaro nazaj v kovček, da se zadnji navijalec (tanke e strune) rahlo zavrti in se kitara razglasi, drugače drži uglasitev brez problema tudi cel mesec brez igranja in samo v kovčku...samo omenjeno moti,dokler se pri dotiku glave ne izrabi pena, katera drži kitaro nepremično v kovčku tekom samega transporta, ko se kitara "uleže", omenjen "problem" izgine... Kitara je še kar glasna in resonančna pred priklopom na ojačevalec, ni pa nek presežek...mogoče malo nad povprečjem vseh, katere sem igral.... Ko si kitaro namestimo, opazimo takoj občutno enega debelejših vratov in prva misel bi bila, da glasbeniki z manjšimi rokami oz. krajšimi prsti imeli probleme s samim igranjem omenjene kitare...v tem primeru je vrat zelo udoben, ima veliko debelino in daje tudi manjšim prstom prijeten občutek, ko ga zaobjame palec z zgornje strani. Za klasično tehniko igranja s palcem za vratom je pozicija res zelo neugodna, ko pa palec zdrsi preko zgornjega robu, se pa pojavi hitro nasmeh. Potrebno je tudi poudariti, da je rob vratu brez značilnega "preloma", tako da ni neprijetnga občutka na palcu, tudi za tiste s krajšimi prsti...Pri vsem tem pa je potrebno poudariti, da akordi kar letijo izpod prstov, igrajo se skoraj z neverjetno lahkoto...ampak kot gredo akordi sanjsko izpod prstov, se pa solo toliko bolj zakomplicira...potrebno se je dobesedno tepsti s samo kitaro, da zapoje, kot mora...tukaj ni nekih bližnic Ne rečem, poje kot mora, pa vendar je težek preskok z ostalih kitar na telecastra...ampak, ko pa se zasliši "plenk, plenk" zvok, pa tudi trud odtehta svoje...definitivno si je pa ne bi želel kot prvo električno kitaro.... Je bilo pa zelo zanimivo preizkušanje omenjene kitare v MM-u v BTC-ju..bil sem že odločen,da jo kupim, vsaj sodeč po posnetkih na YT in potem preizkus na licu mesta...kitaro vzamem v testno sobo, priklopim ojačevalec in začnem...kaj vse se mi je podilo po glavi tisti hip, ne znam povedati....kitara je imela zvok zelo dober, igralnost pa katastrofalna...sami akordi še nekako, solaže pa...uff...pa je šla nazaj na steno...bil sem vidno razočaran...pa potem preizkus Deluxe-a, pa Standarda...Deluxe mi ni pasal v roko, Standard pa zelo, le manjkal je tisti zvok, katerega sem slišal na začetku pri prvi kitari...in sem si rekel, pol ure pri tem znesku in namenu, da si kupim Telecastra, res ne sme biti problem...in zgodila se je kemija...bolj ko sem igral omenjeno kitaro, bolj se mi je dopadla,vedno bolje se je igrala...in sva splavala...sedaj jo res z veseljem igram in se mi smeje, sama težavnost pri soliranju pa je prej izziv,ampak ko zasliši tisti, iskani zvok, se ti samo še smeje... Zvokovno je pri kombinaciji s Fender HRD-jem žebljico na glavico, ravno prav svetel zvok, pa ne nadležno svetel, ampak prijetno...ni frekvence, ki bi vlekla skozi ušesa, ampak je res prijeten zvok na clean-u...svetel, zaobljen in ni nadležnih "špic"...seveda se da nastaviti ojačevalec na neko ekstremno nastavitev in pridejo nadležni zvoki iz ojačevalca, ampak pri normalni nastavitvi je zvok res lepo uravnotežen in ima "šus" Neck magnet ima tako lep clean, da dol padeš Tudi z zmerno distorzijo se lepo sliši, sploh bridge magnet lepo zapoje v solu...koplje Preko Bognerja pa enaka zgodba, morda celo malo svetlejši zvok, odlična kombinacija v sistemu old (trioda), class A režimu, pa seveda s kombinacijo 2x Celestion Gold, poezija... Kitara zmore od country-ja pa vse do hard rocka, je res univerzalna, čeprav sem jo kupil ravno z namenom za igranje country-ja in oldies goldies skladb...petardira, ko je potrebno, samo odpret je treba knofa za jakost in ton, pa dobesedno pretepat kitaro ZA: -oblika vratu za igranje bare-jev -teža -kvaliteta izdelave -fenomalen zvok, svetel, ampak prijeten -postavitev knofov in stikala PROTI: -oblika vratu za soliranje -malo višja akcija (je pa bendanje bolj zabavno) -ne priporočam za prvo električno kitaro Slikca moje: In pa še primerjava, katera me je prepričala v nakup omenjenega modela (da ne bom dolgovezil z nastavitvami in opisovanjem zvokov): [youtube]k4LByyv2Oik[/youtube]