A ma kdo akorde od komada Gamsi-Slo Arte Mix upam da se bo našla kakšna dobra vila. :worthy1: :worthy1: :worthy1: :worthy1: :worthy1: :worthy1: :worthy1:
najbrž ProArteMix .... ProArte je bila ena zlo zlo stara YU skupina v kateri je pel Čobi in ga omenjajo recimo Buldožerji kot eklatantni primerek terassen rocka skratka očiten zmazek od zmazka, ki lahko tekmuje samo z novodobnim turbofolkom... in evo ga - tukaj se sparita skupaj ! imamo: Tiha dolina našeg sna Tužna su zeljena polja O Lola ?????? mama svoga sina - (te pa ne poznam) Elena Jedna mala plava Tike tike tačke Nemoj draga plakati PS Imamo novega a-mola? sem naložu ene par teh ta starih komadov... zdej pa še sam mal skombinirej... pa obvezno se moraš naučit hrvaško pet sa slovenačkim naglaskom, da bojo vsi vedel da si Gams in ne Čobi
Evo neki mam nisem dal v dolpoteg ker sem neki sam spenu in ne vem če je prav mislim da sem pred časom prosil nomada za to pa ni bilo časa za pregled nekaj sem oduzel ker nisem zanl igrati preglej če ti ustreza in če so kje napake se priporočam za poravek lp a-mol Pro arte - GAMSI G D Bili smo djeca mi i šetali G smo bosi G D Devojčica si bila ti sa G cviječem u kosi C Rasli smo ovdje mi u G Tihoj dolini našeg sna G D Tu sam te prvi put poljubio G ja G Prolječa nisu ko nekad, D Suza je u oku mom, Jer ona je negdje sama, G Negdje na svijetu tom. C Tužna su zelena polja, G Gdje smo se voljeli mi D I sad tužno plačem za njima G Moja jedina gdje si ti G Zar nije ti dosta što imaš od mene D I ljubav što dajem ti ja D Zar nije ti dosta što nijednog časa G Bez tebe živjet ja Zar nije ti dosta što samo bez tebe C Nemogu živjet ja G D Jedina moja o ljubim te zar G nije ti dosta to sve C G D Jedina moja o ljubim te zar G nije ti dosta to sve C G D O lola, o lola, ti znas da G nisam milijoner C G D O lola, o lola, da poklonim G ti čitav svijet C G D Hej Lola hej Lola hej Lola G hej hej hej hej C G D Hej Lola hej Lola hej Lola G hej C Dječak je tužan i sam G F Ulica njegov je stan sam je na svijetu tom C Sam je u bolu svom G C Dječak je tužan i sam F sam je na svijetu tom C Sam je u bolu svom G C Dječak je tužan i sam C7 F I plače on svake noči C I plače on kad je zima G Jer nikad mama neče doči C Da čuva svoga sina C7 F I plače on svake noči C I plače on kad je zima G Jer nikad mama neče doči C Da čuva svoga sina C Svakog dana prolazi kroz grad, Kako želim, da joj prič‘em tad F Svakog dana gledam oči, C plave oči te G C Srce moje luduje zbog nje F Svakog dana gledam oči, C plave oči te G C Srce moje luduje zbog nje G C Elena ti si život moj G C Elena ja bit ču samo tvoj F C Elena ja volim te F C Elena ja ljubim te F C Elena ja volim te F C Elena ja ljubim te G Cjeli grad več spava Ja sam budan i razmišljam D o njoj Njžno ljepa plava jedan G osmijeh dala ni je svoj Da me možda voli ja o D ljubavi tako malo znam Ali žarko želim jedan G poljubac nježni da joj dam G D Niko niko niko nije vidio G tako ljepa plava oka dva Niko niko niko neče C G D saznati da jo ludo ludo G volim ja G D Niko niko niko nije vidio G tako ljepa plava oka dva Niko niko niko neče C G D saznati da jo ludo ludo G volim ja G Niko niko niko neče C G D saznati da jo ludo ludo G volim ja G Da li znate vi D Ovu pjesmu staru Stariju od nas G A možda i od vas Samo rjeci dvje C Pa če iči sve C G Ajde pjevaj sad D G Bio star il mlad C G Ajde pjevaj sad D G Bio star il mlad Tike tike tačke D Nema vise vračke Tike tike tačke G Nema vise vračke Tike tike tačke D Nema vise vračke Jer ko vrati Mora da plati G Mora da plati sve, hej Tike tike tačke D Nema vise vračke Tike tike tačke G Nema vise vračke Tike tike tačke D Nema vise vračke Jer ko vrati Mora da plati G Mora da plati sve, G Sad kad prepuni smo D ljubavi, draga moramo se G rastati D Ali vrijeme brzo prolazi, ja G bit cu opet tu C G C Sad obriši suze te, znaj D vratit šu se ja G Ne, ne, nemoj draga D plakati G Ja, ja, ja ču ti se vratiti D Opet cemo skupa biti mi G Draga samo ja i ti G Ne, ne, nemoj draga D plakati G Ja, ja, ja ču ti se vratiti D Opet cemo skupa biti mi G Draga samo ja i ti
ah, saj je še živ ! :yahoo: bom jutr tole pregledal! originale si pa najbrž najdu, ki sem jih včeri naložu ; glej Pro Arte v dolpotegu !
ja sm vidu drugač sem pa malo z posnetka malo z neta in to mi je uspel prosim nomad ko pregledaš naloži v dolpoteg če se ti da.... LP a-mol
SLO-ARTE pa dodam še tukej malo iz druge tonalitete Code: [code] Sro arte - gamsi D A D A D D A D bili smo djeca mi i šetali smo bosi A D devojcica si bila ti sa cvijecem u kosi G D \ Rasli smo ovdje mi u tihoj dolini našeg sna \__ 2x A D / Tu sam te prvi put poljubio ja / D A D A D G D \ Rasli smo ovdje mi u tihoj dolini našeg sna \__ 2x A D / Tu sam te prvi put poljubio ja / C G \ ............................................... \__2x D G / ............................................... / G D G Proljeca nisu ko nekad, Suza je u oku mom, D G Jer ona je negdje sama, Negdje na svijetu tom. C G \ Tužna su zelena polja, gdje smo se voljeli mi \___2x D G / I sad tužno placem za njima, moja jedina gdje si ti / D D zar nije ti dosta, sto imas od mene A i ljubav sto dajem ti ja zar nije ti dosta, sto nijednog casa D bez tebe ja nisam sam zar nije ti dosta, sto samo bez tebe G ne mogu zivjet ja G D \ jedina moja o ljubim te, \__2x A D / zar nije ti dosta to sve / D A \ O Lola, o Lola, \ D \ ti znas da nisam milijoner \__2x G / o Lola, o Lola / A D / da poklonim ti citav svijet / G D A D hej Lola hej Lola hej Lola hej hej hej hej G D A D hej Lola hej Lola hej Lola hej hej hej hej A E A E A A djecak je tužan i sam E ulica njegov je stan D \ sam je na svijetu tom \ A \__2x sam je u bolu svom / E A / djecak je tužan i sam / A7 D \ I place on svake noci \ A \ I place on kad je zima \__4x (3.delno instrumental) E / Jer nikad mama nece doci / A / da cuva svoga sina / A E A E A D G D A D D G D A D D Svakog dana prolazi kroz grad, Kako želim, da joj pridem tad G \ Svakog dana gledam oci, \ D \__2x plave oci te. / A D / Srce moje luduje zbog nje / A D elena ti si život moj A D elena ja bit cu samo tvoj G D Celena ja volim te G D elena ja ljubim te G D elena ja volim te G D elena ja ljubim te D G G D cjeli grad vec spava. Ja sam budan i razmišljam o njoj G njžno ljepa plava, jedan osmijeh dala mi je svoj D da me možda voli, ja o ljubavi tako malo znam G ali žarko želim, jedan poljubac nježni da joj dam D \ Niko niko niko nije vidio \ G \ tako ljepa plava oka dva \__2x C / Niko niko niko nece saznati / D G / da je ludo ludo volim ja. / C Niko niko niko nece saznati D G da je ludo ludo volim ja. Em (Em = E5) Em D Em Zelena je trava srca nam probudila D Em Jedna mala plava cjelu noc me ljubila G D Em H cjelu noc me ljubila, pa se je umorila G D Em H cjelu noc me ljubila, pa je jadna zaspala Em A Em Jedna mala plava, na ramenu mi spava A Em D Em na ramenu mi spava, jedna mala plava Em A Em Jedna mala plava, na ramenu mi spava A Em D H na ramenu mi spava, jedna, jedna mala plava G D G D G D da li znate vi Ovu pjesmu staru G stariju od nas, a možda i od vas C samo rjeci dvje, pa ce ici sve G D G ajde pjevaj sad, bio star il mlad C G D G ajde pjevaj sad, bio star il mlad D \ Tike tike tacke. Nema vise vracke. \ G \ Tike tike tacke. Nema vise vracke. \__2x D / Tike tike tacke. Nema vise vracke. / G / Jer ko vrati Mora da plati Mora da plati sve, hej / Dm Gm Dm Gm Dm A Dm Sad kad prepuni smo ljubavi, draga moramo se rastati A D ali vrijeme brzo prolazi, ja bit cu opet tu Gm D Gm A A7 Sad obriši suze te, znaj vratit šu se ja D A \ Ne, ne, nemoj draga plakati \ D \ Ja, ja, ja cu ti se vratiti \__2x A / Opet cemo skupa biti mi / D / draga samo ja i ti / A (G F#m) D Opet cemo skupa biti mi draga samo ja i ti ali pa: Code: Sro arte - gamsi G D G D G G D G bili smo djeca mi i šetali smo bosi D G devojcica si bila ti sa cvijecem u kosi C G \ Rasli smo ovdje mi u tihoj dolini našeg sna \__ 2x D G / Tu sam te prvi put poljubio ja / G D G D G C G \ Rasli smo ovdje mi u tihoj dolini našeg sna \__ 2x D G / Tu sam te prvi put poljubio ja / F C \ ............................................... \__2x G C / ............................................... / C G C Proljeca nisu ko nekad, Suza je u oku mom, G C Jer ona je negdje sama, Negdje na svijetu tom. F C \ Tužna su zelena polja, gdje smo se voljeli mi \___2x G C / I sad tužno placem za njima, moja jedina gdje si ti / G G zar nije ti dosta, sto imas od mene D i ljubav sto dajem ti ja zar nije ti dosta, sto nijednog casa G bez tebe ja nisam sam zar nije ti dosta, sto samo bez tebe C ne mogu zivjet ja C G \ jedina moja o ljubim te, \__2x D G / zar nije ti dosta to sve / G D \ O Lola, o Lola, \ G \ ti znas da nisam milijoner \__2x C / o Lola, o Lola / D G / da poklonim ti citav svijet / C G D G hej Lola hej Lola hej Lola hej hej hej hej C G D G hej Lola hej Lola hej Lola hej hej hej hej D A D A D D djecak je tužan i sam A ulica njegov je stan G \ sam je na svijetu tom \ D \__2x sam je u bolu svom / A D / djecak je tužan i sam / D7 G \ I place on svake noci \ D \ I place on kad je zima \__4x (3.delno instrumental) A / Jer nikad mama nece doci / D / da cuva svoga sina / D A D A D G C G D G G C G D G G Svakog dana prolazi kroz grad, Kako želim, da joj pridem tad C \ Svakog dana gledam oci, \ G \__2x plave oci te. / D G / Srce moje luduje zbog nje / D G elena ti si život moj D G elena ja bit cu samo tvoj C G Felena ja volim te C G elena ja ljubim te C G elena ja volim te C G elena ja ljubim te G C C G cjeli grad vec spava. Ja sam budan i razmišljam o njoj C njžno ljepa plava, jedan osmijeh dala mi je svoj G da me možda voli, ja o ljubavi tako malo znam C ali žarko želim, jedan poljubac nježni da joj dam G \ Niko niko niko nije vidio \ C \ tako ljepa plava oka dva \__2x F / Niko niko niko nece saznati / G C / da je ludo ludo volim ja. / F Niko niko niko nece saznati G C da je ludo ludo volim ja. Am (Am = A5) Am G Am Zelena je trava srca nam probudila G Am Jedna mala plava cjelu noc me ljubila C G Am E cjelu noc me ljubila, pa se je umorila C G Am E cjelu noc me ljubila, pa je jadna zaspala Am D Am Jedna mala plava, na ramenu mi spava D Am G Am na ramenu mi spava, jedna mala plava Am D Am Jedna mala plava, na ramenu mi spava D Am G E na ramenu mi spava, jedna, jedna mala plava C G C G C G da li znate vi Ovu pjesmu staru C stariju od nas, a možda i od vas F samo rjeci dvje, pa ce ici sve C G C ajde pjevaj sad, bio star il mlad F C G C ajde pjevaj sad, bio star il mlad G \ Tike tike tacke. Nema vise vracke. \ C \ Tike tike tacke. Nema vise vracke. \__2x G / Tike tike tacke. Nema vise vracke. / C / Jer ko vrati Mora da plati Mora da plati sve, hej / Gm Cm Gm Cm Gm D Gm Sad kad prepuni smo ljubavi, draga moramo se rastati D G ali vrijeme brzo prolazi, ja bit cu opet tu Cm G Cm D D7 Sad obriši suze te, znaj vratit šu se ja G D \ Ne, ne, nemoj draga plakati \ G \ Ja, ja, ja cu ti se vratiti \__2x D / Opet cemo skupa biti mi / G / draga samo ja i ti / D (C Hm) G Opet cemo skupa biti mi draga samo ja i ti obilo užitka ! :locked: