Original note od Gremo mi po svoje Zdravo zdravo zdravo... Poročam, da so note na docsih originalne in iz prve roke. Mitja Vrhovnik Smrekar mi jih je v kolegialnem taborniškem duhu dal za objavo.. prav tako glasbo in besedilo. Vse skupaj se pa najde na FB strani filma Gremo mi po svoje. Če vam ratajo kake zanimive permutacije.. pa kar na plan z njimi, in če bodo fine se jih bo objavilo.
Ti si tisti FB prijatelj od lolek20 ? Potemtakem bomo objavili še PDF ki je višje gor v docs... torej skupaj imamo: GP : Vsak po svoje 1 ki jo je sestavil mondxxi text: Vsak po svoje 2 ki ga je stipkal NoMAD in note: Vsak po svoje 3 ki jih je prispeval sam avtor
Veš da ne vem kdo si je dal lolek nick tukaj gor. Možno. Drugače pa skrbim za Gremo mi po svoje FB stran kjer so pod zavihkom note/glasba pod videospotom objavljene povezave na note, besedilo in musko. In če bo kaj finega lahko po posvetu z avtorjem (Mitja Vrhovnik Smrekar) z veseljem tudi tam objavimo. Tako, da kar pogumno.
Meni se tako na prvi pogled zdi, da sta 2 kitari v tem komadu, ena igra osnovne akorde, druga pa dodaja tiste višje tone in ne igra akordov čez vseh 6 strun.
The burek, najbrž se ti prav zdi ja. Jaz sem spisal v GP5 akorde tako, da se jih pogojno da igrat z eno kitaro, bi pa bilo res veliko lažje pravilno zaigrat z dvema. (NoMAD si poslušal ritem v GP5?) lpmondxxi
Ja, na posnetku sta dve kitari, ker sta tudi v filmu, v sliki dve kitaristki. Obe igrata skoraj isto. Ena akustična in ena klasična. (celo malo sta fouš, na momente) Dušenje se izvaja z desno roko, da se dobi dolg bas in dolga druga doba. Ritem je swing, ki pa ni triolski ampak malo bolj lene, "jamajške" sorte. Obe kitari igra Andraž Polič, brez kapodastra. Lega res ni najprijaznejša za kitaro. Mogoče kdo najde boljšo? lp, Mitja
Lep pozdrav Mitja (če se ne motim) Avtorji se nam pa bolj redko javljajo, ampak ko se, smo toliko bolj veseli! Lege niti niso tolk problematične (bolj me bolijo prsti od majev in devetk), ker je pesmca lušna... Mogoče si pa še film ogledam.
Nomad, film si le poglej, jaz sem ga prejšnjo soboto gledav v koloseju in je zelo dobra zadevščina, dobra zgodba, scene konkretne, tudi igralci precej prepričlivi tako da kvalitetna zadevščina.. To pesem se bom verjetno tudi jaz malo napiflav, vse v odvisnosti od časa
viktor02: če smem vprašat, katera tvoja kolegica je sodelovala pri filmu? ker jaz sem bil tam tonski mojster pa me zanima, če jo mogoče poznam
Vsak po svoje Evo, midva sva se nekaj "po svoje" trudila. Na nekaterih mestih sva lepo fušala, na drugih pa grdo. Tudi s kvaliteto posnetka nisem zadovoljen, vendar je to pač to s tako opremo. Ko bo več cekinov, se bo tudi zvok bolj "svetil". Pa malenkost sva prehitra. lpmondxxi
Hvala za komentarje. For, sem se zamislil, nad tvojo izjavo. Č?eprav je malo provokativna, priznam, da tegale jaz niti pod razno ne bi tako ritmično odpel, kot 8 letnica na posnetku. To, da ne znam in niti nimam želje migat ne na posnetkih ne v živo, ste nekateri že vedeli. Itak se lahko zvirajo, migajo in face pokajo vedno tisti, ki stvari že obvladajo in jim ni potrebno tako napeto razmišljat, kateri bo naslednji akord in kdaj bo "brake" ali ponovitev. PS: Če bo padlo še kaj komentarjev in se bo razvila debata, potem predlagam, da se od objave s posnetkom naprej tema prestavi v bolj primeren del foruma. lpmondxxi
Superca!!! Meni je zakon, tamali pa čokolado kupi v mojem imenu, se je zelo lepo potrudla! Ti pa lahko eno pivo na moj račun spijeĹĄ ker si tudi super odigrav.. Zaj glede na to da mamo akorde besedilo in izvedbo pa ĹĄe lahko en post pod "Praksa" napiĹĄeĹĄ, verjetno bi kar nekaj obiskovlcev zanimalo kj podrobnosti, video pa je tudi več kot odličen za prikaz... Lep pozdrav in čestitke!
Zdravo, jaz bi pa imel vprašanje kako se zaigrajo akordi : Cm7/Eb, Bb/D, Cm/Eb in pa Eb. Hvala že vnaprej za odgovore.