Guns' N Roses - Knocking on Heavens Door

Discussion in 'Ugotavljamo akorde' started by mmihaa, Dec 9, 2007.

1. mmihaa

mmihaa New Member

Iščem akorde ter tabulature za njih, za refren Koncking on Heavens Door. Akordi namreč niso skozi cel refren isti saj se menjujejo. Niso samo G5, D5 ter C5. Poskušal sem jih ugotoviti že sam a ne gre. Če kdo ve potek teh akordov skozi "vse" refrene bi prosil če jih lahko objavi. Hvala.

2. partyboy

partyboy New Member

Jst igram priprejeno mal, čeprav ne vem kak gre prav. Na akustični zaigram G D Am potem pa G D C , igram pa d d d g pri prvih dveh, pri tretji pa d d d g g d g d g d g se mi zdi, pa ni čist ritem, vmes so male pavze, po občutku

3. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

jaoooo....

G D C
    G D Am

itd...
    poljubno iz tehle durov in molov sestavljaj petke ... pa bo!
    pa enkrat smo že tole ful obdelval... mogoče se bo Jernejček spomnu :D (čeprav se bojim da so ti posti ostali zakopani globoko v V1)

4. partyboy

partyboy New Member

jst sem probal z petkami, pa na akustiki zveni like shit. najbolš kr ss navadnimi duri.

5. drux

drux New Member

Mi mamo zdle za en nastop ta komad, mal na poseben nacin pac.
    Mislim da pri refrenu in pri kitici lahko vsak drugac igra. Najprej pac Am7 pol pa ne vem jz 2x isto ne zaigram se mi zdi:D. Pac tko mal po filingu. Sej ne mores iz C in Am7 nardit bog ve kaj.
    @partyboy men se zdi da na akustiki tut zlo fajn zveni:) ampak to je samo moje mnenje.

6. partyboy

partyboy New Member

Ma za to pesem je tolko načinov igrranja, da se ti zmeša... ... sem iskal ritem, pa jih je preveč pa nobenega koristnega, potem pa sva z prijateljem zaigrala na zgoraj napisanega, pa se najbolje izide. Drugače pa z akustiko je G D C G D Am najboljši način kako se zašpila. Seveda pa vem, da se na elek. sliši malo drugače in so mogoče primirnejši drugi akordi.

7. drux

drux New Member

Tocno tako. Te pesmi se ne da zakomplicirat tako da:).
    @odpiratelj teme akordi so pac G D C G D Am7 in to se dejansko ponavlja vso pesem, ne spremeni se niti pri refrenu tak da...

8. mmihaa

mmihaa New Member

9. NoMAD

zdej pa res ne razumem, kaj ne razumeš?

igra točno to !!! ... G D Am in G D C ... le da igra tudi po višjih pragovih recimo C na 8. prečki. Am in D na 5. prečki in seveda G na 3. Pa mislim da tudi D na 10. ...
    pa večinoma igra powerkorde, oziroma ne potegne s trzalico po vseh strunah ...

konec koncev zato gre pri tem komadu... cel kup improvizacije ...

kje pa ti maš tu refren se pa men niti sanja ne ... če res ne veš, kje in kaj pol napiš v keri sekundi posnetka ...

10. drux

drux New Member

Ja dejansko to so akordi te ko smo jih tukaj napisali ze velikokrat.
    @NoMAD mislim, da ne igra powerakorde ampak da enostavno samo z bareji akorde... Sej lahka da se motim sam men se tak zdi no.
    Itak je pa vse improvizacija kot si ze rekel.

11. Salecan

Salecan Senior Member

V refrenu mislim da je G5 D5 C5 vendar ima sleš uglašeno kitaro half step down :)
    tako da če imaš standard tuning moraš pri refrenu igrati Fis5 [244xxx], Cis5[x466xx] B5[x244xx] :D mislim da je tk sam nebom trdil da je 100% tako

Last edited: Dec 11, 2007
  12. LiMuBai

LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

Odkrivate toplo vodo vsi.

13. partyboy

partyboy New Member

JUSTIN NA YOUTUBE poglejte si pri 2 minuti in 35 sekund. Sicer je to od Boba Dylana, ampak je vse ubistvu isti šmorn, lahk pa zašpilaš tud posebej po strunah, po želji.

14. mmihaa

mmihaa New Member

Ja ok. Res hvala za to. Ampak men se zdi da sem v prošnji napisu, če mi lahko priložite še tabulature. Igra power akorde, da. No saj bom našel tabulature na internetu nekje(za akorde). Hvala.

15. mmihaa

mmihaa New Member

O.K. Priznam da sem čuden, glup vse kar hočete. Sem otrok al karkol...našel sem akorde vse možne akorde...a sem tako tudi prosel če mi kdo lahko napiše potek akordov...z slidi. Pač tako da lahko vljučip v tablaturo te pesmi. Se opravičujem za svojo bednost in vse skupaj. Sem zelo neintilektualen in sem zelo len ter zabit. Se opravičujem svojim besedam, a sem dokaj prepričan, da si to mislite o meni. Se opravičujem. Še vseeno pa vas prosim če mi lahko napišete potek akordov z slidi in tako.:) prosim

16. F(r)iend

F(r)iend Super Moderator Staff Member

Točne tablature najdeš tukaj:

Link1
    Link2
    (to so v GP datotekah)
    Če nimaš GP-ja pa je sigurno najbolj natančna tablatura tale!

17. NoMAD

Noben ni reku da si glup, rekel sem samo da ne razumem kaj te muči...
    Neki moraš vedet. Tale komad je bil že tolkrat zaigran, na tolk različnih načinov, da enostavno ne obstaja neka dokončna transkripcija...
    Kot prvo so tole že pred Gunsi igral vsi živi, od Santane pa do The Hollys...

Od prve izvedbe tele Guns'n'Roses variante pa je tud pretekl že velik vode...
    in pač eni igrajo stalno s C-durom - eni ga varirajo z A-molom, eni striktno žagajo petice, eni vlečejo vse strune... res NE obstaja ena sama verzija... zato igraj kar ti paše, in če se dobr sliš si na pravi poti, ne glede na petke, dure in mole...

če pa slučajno res iščeš samo tablature pa si lahko postrežeš recimo s kakimi 30 variantami samo na Ultimate-guitar
    Če boš odkril ta pravo, pa jo naloži še v naš arhiv, ker recimo GP datoteke sploh še ne premoremo...

EDIT:
    UPS, me je F(r)iend mal prehitu... ker verjamem, da to sceno mal bl obvlada kot jaz, preiskusi kar njegove linke !

še en EDIT:
    za F(r)ienda !!! ta tretji link je tudi GP !!!

18. mmihaa

mmihaa New Member

No to sem iskal ja. Hvala F(r)iend in vsem ostalim, ki ste se trudili. To kat igra kitara 3(to se pravi Slash) sem iskal. Hvala vsem. BTW: a je še kak način da dobiš gp5 na PC brez tega da ga kupiš. Sem ga že ptoegnil dol s torrentom a me je že zaklenil(piratska verzija).Ali je še kak program?poleg pingvina nekega, kiga imate tudi tukaj pod programi. A ta pingvin ne predvaja teh zvokov kajne? Hvala še enkrat

19. F(r)iend

F(r)iend Super Moderator Staff Member

Hmm, glede tistga 3. linka,... nekej zajeb***ajo linki iz 911 tabs očitno, ker sm še enx probu in mi kr noče odpret dejansko tistga taba. No ja, tisti, ki ima 108 ocen in skupno oceno 5***** med navadnimi tab-i je pač sigurno najboljši ;)

20. NoMAD

Dve stvari:
    1. Enkrat ko boš mel čas klikni na moj podpis si preberi kar ti bo odprlo... da boš lahko spoznal kaj je to 911TAB in Ultimate Guitar ...
    2. Vse legalne variante in možnosti za odpiranje GP datotek si že sam omenil... Nelegalnih tukaj ne podpiramo! in ja Pingvin je vsaj kr se mene tiče najboljša možnost. BTW tabulatura v txt sploh nima zvoka, pol se da tud z zvokom v TUX guitar preživet. in res obstaja še ena zadeva: D-guitar programček, ki pa samo editira GP datoteke, in se tudi ustavi pri verziji 4.
    Kadar iščem takele transkribcije, za kere že od daleč vem da jih bom najdu na 911TAB minimalno 100 komadov, potem grem raje direkt na Ultimate-Guitar al pa ker drug mega (e-chords, AZ tabs ...) arhiv... ker pol tud linki lepše delujejo :)
    PS
    To ni kritika, je samo dodatek !

Share This Page