Hrošči in napake na V2

Discussion in 'O strani, s stranjo, za stran' started by LiMuBai, Mar 25, 2007.

 1. NUFAN

  NUFAN Forum Administrator Staff Member

  ZŽ pomeni črko Ž, prav tako je z vsemi ostalimi šumniki. Če bi bila oznaka samo Ž, Č in Š, potem bi vse te mape prestavilo na konec menija. Hja, angleži ne zastopijo naše abecede :D
   
 2. NoMAD

  NoMAD Administrator Staff Member

  Ko sem tole "abecedo" ustvarjal, nisem našel boljše alternative.
  Varianta, kot je že NUFAN napisal, da se šumniki znajdejo na koncu... mi nikakor ni bila všeč. Kode pa ne znam spreminjat...
   
 3. Th0r

  Th0r Junior Member

  aha, no sej varjanta je ql, sam problem je k ne morm do Z-ja pridit.
   
 4. NoMAD

  NoMAD Administrator Staff Member

  kako ne moreš do Z-ja priti ?

  KLIK na Z

  medtem ko klik na ZŽ te odpelje na Ž, ki pa je pač prazen ker nimamo nobenega izvajalca po Ž ...

  isto je z ostalimi sičniki/šumniki

  C = C
  CČ = Č

  S = S
  SŠ = Š

  če ima kdo kak boljši predlog, kar na dan z njim !
   
 5. Th0r

  Th0r Junior Member

  Zdravo!
  Spet sm naletu na težavo v zvezi s tablaturami. Ko grem pod S in kliknem na Srečno mladino mi vrže kr na tist S seznam. Tudi, ko sm šel čez forum in kliknil, ko je bil direktni link, katerega je poslal Alias me isto na S vrže.
  Ostali bendi pod drugimi črkami mi sicer delajo, nism vseh probal, ampak v glavnem. Na S mi pa noben ne dela.
  Če lahko pomagate, bom zelo vesel.
   
 6. LiMuBai

  LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

  Ja, danes je malo okrnjeno delovanje strani do večera. Vse mape, ki vsebujejo šumnike ne bodo delovale ter vse datoteke v Dolpotegu, ki isto vsebujejo šumnike - prav tako ne. Forum deluje samo preko direktne povezava, Akordni Krog tudi ne deluje.

  Prosim za potrpljenje in razumevanje za ta dan :)
   
 7. dunker

  dunker New Member

  Hm, o tem je verjetno že tekla beseda, ampak vseeno ... Portal mi je sicer všeč, ampak ima dve hudi hudi težavi:

  a) da prideš do posamezne tablature oziroma akordov, potrebuješ cirka 5 klikov, nakar moraš datoteko shraniti na disk in jo naknadno odpreti, namesto da bi se odprla kar v browserju ...
  b) server je neznosno počasen in odpiranje vsake strani traja v nedogled.

  Če kombiniramo obe točki, pridemo do tega, da ogled vsakih akordov vzame 2 minuti mukotrpnega bolščanja v monitor ...

  Vidim, da uporabljate t.i. "ReMOSitory", ki privzeto naložene datoteke shranjuje kar v podatkovno bazo (BLOB oblika) ter šele ob zahtevi uporabnika po ogledu datoteke ustvari dejansko .txt datoteko v obliki mk_id_trzalica.txt. Mislim, da bi se res splačalo stvar preurediti tako, da bi se na strežnik shranjevale .txt datoteke in da bi že prvi klik na ime pesmi to .txt datoteko preprosto odprl v brskalniku.

  Da ne boste rekli, da samo stokam, sem za vse datoteke, ki jih imate na strežniku pripravil naslednjo datoteko, ki v vsaki vrstici vsebuje s TABi ločene sledeče podatke: id datoteke, ime pesmi, izvajalca ter predlagano ime za .txt datoteko. Najdete jo tukajle.

  Upam, da vam bo uspelo to neprijetnost odstraniti, ker se vsaj meni trenutno zdi uporaba tega dela portala nemogoča.

  Mojih 5 centov. :)
   
 8. Stingray

  Stingray Super Administrator

  Novi javascript meni to omogoči z dvema klikoma: Z mouse over se prebiješ do izvajalca in ga pritisneš (1. klik), nato iz seznama njegovih pesmi izbereš tisto, ki te zanima (2. klik).

  V prihodnje bomo ta javascript meni (vidiš ga lahko kot eno dolgo kačo pri ogledu izvorne kode strani) zamenjali z ajax menijem (asinhrono bo iz strežnika v zakulisju potegnil skupine, izvajalce, itd.).

  Lahko se zgodi, da bomo v prihodnje .txt datoteke res odpirali na sami strani.

  Glavni problem tiči v napaki izvorne kode in ne toliko na samem strežniku. Neka zadeva (array z vsemi slikami na strani) se nam v javascriptu 4 krat naloži v spomin, določene datoteke so se nepravilno izbrisale in prihaja do napak, ipd.

  Verjetno si mislil CLOB.
  Pred časom smo iz Docmana prešli na Remository. Možnosti shranjevanja v MySQL ne uporabljamo (določene zadeve govorijo temu v prid, določene proti), datoteke se shranjujejo direktno na strežnik.

  Popravilo trenutne izvorne kode bi vzelo preveč časa in ne bi imelo večjega smisla, ker jo bomo zamenjali z novejšo verzijo CMS-a (izšel je 3 dni nazaj) in se bo na tisti kodi delalo naprej. Poleg tega bomo v naslednjih tednih zamenjali ponudnika spletnega gostovanja ali kot bi rekel Kreslin: Spet doma, tu hitreje pijejo (kilobite).
   
  Last edited: Jan 26, 2008
 9. dunker

  dunker New Member

  Nato klikneš "Ogled / Shrani na disk", nato na naslednji strani čakaš ali še enkrat klikneš "Ogled / Shrani na disk", nato se ti odpre novo okno, kjer izbereš lokacijo in klikneš "Shrani", nakar moraš datoteko odpreti. Torej nekje 5 do 6 klikov. Posamezna stran se trenutno odpira 38 sekund. Uf.

  Izvorno kodo sem si ogledal in opazil, da sam HTML pri ogledu neke osnovne strani zavzame 270 kB, tako da tukaj nekaj preprosto ne gre v račun. Jaz npr. na eni izmed svojih strani beležim precej več kot miljon mesečnih ogledov, ampak me en page-load "stane" manj kot 100 kB (HTML + slike + JS + vse ostalo), izvede se v povprečju manj kot en SQL query (v ta namen sem si skodiral cache) in server nima nobenih težav.

  Mislil sem BLOB, ker sem opazil, da imate na strežniku tudi podatke v .pdf ter .3gp formatih, kar s CLOB (Character Large Object) ni mogoče.

  Hm, ne morem 100% trditi, ker s tem sistemom še nisem delal, vendar sem precej prepričan, da se ob vsakem queryju za pridobitev .txt datoteke, le-ta dinamično ustvari ter pošlje uporabniku.

  Kar se tiče AJAX menija, ima zadeva svoje prednosti ter slabosti. Prednost je seveda v neskončno manjši količini podatkov, ki se pošljejo v primeru, da uporabnik ne bo uporabil menija. Problem pa nastopi, ker v trenutku, ko uporabnik gre z miško čez katero od kategorij in s tem sproži asinhrono zahtevo po podatkih, potrebujete IZREDNO hiter strežnik, da bo stvar ob nekaj hkratnih uporabnikih na strani delovala vsaj približno normalno, sicer bo spet vsak korak zahteval nekaj sekund čakanja, le s to razliko, da bomo vedno na isti strani.

  Torej, jaz samo povem svoja opažanja, kritike in mogoče kakšen predlog (tema je pač hrošči in napake) in nočem nikomur soliti pameti. :) Ves moj point je v tem, da bi bilo čudovito, če bi se zadeva poenostavila do te mere, da bi prvi klik na ime pesmi odprl .txt datoteko v brskalniku. Če prečistite še HTML, bo tudi delovanje najbrž kar prijetno.

  Anže
   
 10. blueman

  blueman Guest

  Stran je nemogoče počasna in večkrat sploh ne deluje. Vrže napako: Internal server error.... Verjetno zaradi neoptimizirane baze, kar je nekdo že omenil. prosim, da to čiprej zrihtate. V skrajenm primeru nnaredite popolnoma nov portal, novo bazo(veliko dela, ampak se splača, verjemite mi). No to je bla ena in edina kritika, druače ste pa super :D
   
 11. dunker

  dunker New Member

  Da ne bo pomote, tudi jaz mislim, da ste več kot super in kapo dol za takšno skupnost, kot ste jo ustvarili. :)
   
 12. Stingray

  Stingray Super Administrator

  Baza je lepo indeksirana in ni kriva.

  Delamo v tej smeri. Mimogrede - če potrebujete le forum je najbolje, da se prijavite na http://www.trzalica.com/forum (in ne na osnovno stran), kjer vas problematični del kode ne bo upočasnjeval.
   
  Last edited: Jan 29, 2008
 13. blueman

  blueman Guest

  Lepo bi bilo, če bi malo več oglaševali forum oz nekako privabili več kitaristov (predvsem izkušenih).
   
 14. KeepRockin

  KeepRockin Member

  Stričko LiMuBai, zakaj je meni danes spet poslalo mail "KeepRockin, we miss you" če pa sem aktivirala moj račun ponovno?
   
 15. blueman

  blueman Guest

  osebno te maile sovražim, a se da to kako izklopit?
   
 16. LiMuBai

  LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

  Iz katerega računa je bilo poslano?
   
 17. KeepRockin

  KeepRockin Member

  Iz Trzalica.COMForum@inko.dreamhost.com

   
 18. LiMuBai

  LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

  Aha, iz starega serverja. Bom disejblal pol to doma.
  Hvala ti za to, gospodična ;)
   
 19. LiMuBai

  LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

  OK, zdaj bi ne več pošiljalo :)
   
 20. the dar

  the dar Senior Member

  Kdaj se vrne kričač?
   

Share This Page