Iščem pesem za mamo Pozdravljeni, moja sestra v kratkem praznuje 30 let in v naši družini je nakako navada, da se človeku, ki praznuje okroglo, napiše, zapoje pesem ali kakorkoli drugače se mu nekaj takega, nematerialnega podari. Sestra ima 4 otroke, stare od 3 do 11 let in zato iščem pesem, ne tako znano, bodisi v slovenščini bodisi v angleščini (bomo že prevedli oz. poslovenili), ki bi ji jo lahko zapeli. Glede na starost naj bi bila pesem preprosta, da se bo dalo zraven spremljati s kitaro in morda celo s prečno flavto. Iskala sem že po internetu, a nisem našla ničesar pametnega, predvsem so bile to pesnitve posameznikov, jaz pa si ne znam ravno izmišljati melodij. Če ima kdo kakšen predlog oz. izkušnjo, lepo prosim za nasvet! Hvala, sash p.s.: srčno upam, da je tole pravi sklop za tole temo :undecided:
bo kr ta prava tema... poznaš : Mamica je kakor zarja ? besedilo je zlo "gibljivo" kaj so recimo s tega naredl Zmelkoowci : (če hočeš poslušat ... samo odstrani končnico .zip >>> ostat mora samo .mp3 )
Vzameš lahko pravzaprav karkoli in pač obdelaš po svoje... Pojma nimam, kake so tvoje predispozicije; kakšne so tvoje pesniške, vokalne in konec koncev kitarske veščine ... Sam imam precej iskušenj s tem, ker sem v družini vedno zadolžen za tovrstne predelave, obdelave in potem ponavadi sledi še ena sprintana in okrancljana pesmica na papirju. Zadnji tovrstni projekt je bil, ko sta naša družinska prijatelja praznovala 25 obletnico poroke... Vzel sem Happy Together in ga poslovenil ter predelal... Potem smo celo 2x imeli generalko... in naredili cel skeč, ki je trajal cca 5 minut... Skratka, mi tu ne moremo vedeti ne katero muziko tvoja sestra pozna oziroma ne pozna... niti ne moremo vedeti kaj si ti sposoben s to muziko naredit... Lahko pa ti pomagamo potem, ko se vsaj malo usmeriš in malo natančneje opredeliš kaj bi rad...