Imperij išče nove člane - pop/rock Ljubljana

Discussion in 'Bend te išče / ti iščeš bend' started by julka`s place, May 4, 2015.

1. julka`s place

julka`s place Member

Skupina Imperij išče pevko, kitarista in basista

Smo avtorska pop/rock skupina iz Ljubljane, z izkušnjami live in v studiu. Poudarek dajemo na ustvarjanje avtorske glasbe s slovenskimi besedili, coverji so samo malo "za ogrevanje". Vaje ponedeljek in/ali četrtek po 17 uri V šiški - Ljubljana. Iščemo resne in zagnane sotrpine, starost ni pomembna, izkušnje in "obvladanje" inštrumenta zeloo zaželjena :)

Posnet imamo prvi singel
    https://www.youtube.com/watch?v=yeYmr2ORuHY

https://www.youtube.com/watch?v=b-4aMjZJlFc

Za snemanje sta pripravljeni dve novi skladbi.

Vidite nas lahko tule
    https://www.facebook.com/pages/Imperij/1439154313010154?ref=hl

Ali tule
    http://www.reverbnation.com/imperij?profile_view_source=header_icon_nav

Vsi interesenti pošljite mail na jcezarj@gmail.com

2. zoki

zoki New Member

Pri vas nekaj ne štima, če morate vsak mesec iskat nove člane....brez zamere...

3. julka`s place

julka`s place Member

Strinjam se s tem, da nekaj ne stima. Vprasanje pa je ali je problem pri meni ali kje drugje. V vsakem postu napisem, da smo avtorski bend, da bomo snemali, da so vaje ponedeljek in/ali cetrtek. Nas zadnji kitarist je prisel na tri vaje,pa je ugotovil, da.mu casovno ne bo zneslo. Zakaj se je potem javil na nas oglas? Ne vem, vprasaj ga! Ce napisem, da bomo snemali in je nas cilj izdaja plosce, potem menda lahko pricakujes, da bo kaksen evro tudi za placat. Pa je vsakih 50 evrov na par mesecev prevec. S tem, da imajo prostor za vaje zastonj in jim ni treba dat niti evro za najemnino. Nas zadnji basist jre prisel v bend z namenom, da spelje pevko in klaviaturista v drug bend. Z bivso pevko je bil zadnjih par mesecev cel projekt, da smo se zmenili, kdaj bomo imeli vajo, ker ni imela nikoli casa za nas, pa se potem je po dveh urah nujno morala domov. Prekleto prav imas, da na tej glasbeni sceni nekaj ne stima! Na oglas sta se javila dvaa vokalista. Ko sem jima napisal se enkrat, kaksni so nasi plani in cilji, mi tudi odgovorila nista vec. Definitivno nekaj ne stima.

4. protein

protein Member

Problem nastane, ker sicer glasba je hobi, samo razlike v pričakovanju so drugačne...in roko na srce, glasbeniki krožijo/mo vedno v enem krogu in iščemo člane,kateri imajo enaka pričakovanja glede na obdobje, v katerem smo...
    Izdaja plošče je pa finančni zalogaj,ne pa dobiček,to vsi vemo...edino brezplačno je promocija preko YT, pa koncerti,pa še tam te SAZAS ujame za prispevke....
    Ljudje bi vse za zabavo...morda pa poizkusi z drugega zornega kota, da morajo plačevati za najemnino..ko nekdo nekaj plačuje, to tudi ceni...če je zastonj, ni spoštovanja (preverjeno že večkrat)...
    Kar vztrajaj pri svojem, se bo že nabralo nekaj ljudi, ki enako mislijo, kot ti...

5. Hammy

Hammy New Member

To je čisto nekaj normalnega. Na vsak moj oglas, ki sem ga objavil tekom let, za različne žanre in različne inštrumente se javi 20 ljudi, ki so prvi dan FUL zainteresirani, nakar se nikoli več ne oglasijo. Če se pa že karkoli zmeniš, je pa tako kot je julka omenil, cel podvig da se zmeniš za vaje, komade in domačo nalogo. Eni pač ne shareajo entuziazma in veselja.

6. julka`s place

julka`s place Member

Hvala protein za vzpodbudne besede.

Sem včeraj potem razmišljal, če je težava res v meni. Star sem skoraj 46 let, doma imam družino, tri otroke, službo, in za neki "garaža bend", ki v nedogled preigrava stvari, ki jih je že milijon ljudi pred menoj, enostavno nimam časa ter interesa. Želim, da ustvarjamo svojo glasbo, da jo posnamemo in da jo lahko s ponosom zavrtim prijateljem in znamcem ter rečem "Tole smo pa mi!". Zato to napišem tudi v vsaki post, ki ga tukaj objavim. Se pa strinjam, da to pomeni stroške. Sam sem izdelal svoj studio, nabral dovolj opreme, da lahko naredimo vrhunske posnetke, plačati moramo samo producenta. Sodelujemo s Toni Jurijem, po skladbi pa mu plačamo 300 evrov. Če je bend v polni postavi (5 oseb), plača vsak 60 evrov. Za 2 singla na leto to pride 120 evrov oz 10 vsak mesec. Najbrž vsi, ki plačujete najemnimo za prostore, kjer igrate, plačate več. To sicer ne pomeni, da je plošča tu, ampak če ne gre drugače, tudi to nekaj je. Zelo težko pa dobiš kakršenkoli špil, če nimaš nič za pokazat.

Naš singel Strast je na lestvici Radia Prlek, tam se tudi redno vrti. Zavrteli so jo tudi že na Valu 202, video čaka, da se uvrsti na Točko na TV Slo 2. Ne vem, s ponosom lahko vedno rečem - Tole smo pa mi. Koliko ostalih bendom, ki igrajo skupaj eno leto, se lahko pohvali s tem?

Vsi bi bili rock zvezde, samo nihče ne bi naredil nič za to. Ko omeniš, da bi bile vaje 2x na teden, to nikoli ni izvedljivo, po parih mesecih je že 1x na teden napor, ko pa rečeš, da bi bilo super, če bi kdo prijel svoj inštrument tudi doma, je pa to znanstvena fantastika, ti si pa tiran.

Tole so moje izkušnje po dobrih 4 letih, ko sem se spravil sestavljati skupaj moj prvi bend Vinil, ki sem ga ravno zaradi take neresnosti zapustil.

Ne vem, kakšne izkušnje imate pa ostali, ki igrate po avtorskih bendih?

7. protein

protein Member

Večina folka ti bo rekla,da si čudn:) Da imaš pri teh letih ambicije....realno to že meni pravijo, pa jih imam 33...jaz pa pravim,pa kaj, imam ljubezen do glasbe...pa sem enako zrihtal prostor, najemnino plačeval sam,kupil snemalnik,...sej veš,kako to gre....vse zrihtaš,potem te pa odnos moti...drugi pol tok ne spravijo skupaj,pa vihajo nos..ampak tako je,tako gre ta šport...
    Enim je band vir zaslužka, drugim uresničitev želja, tretjim sprostitev...pač potrebno je najti somišljenike, ki gledajo enako...vedno je pa nekdo terorist v bandu (ponavadi sem to tudi jaz), ki želi višji nivo, ker čutiš,da je potencial, samo ni izkoriščen...težava je toliko v tebi, ker si ženeš to k srcu (tudi jaz sem si, zelo)....ko pa spustiš vajeti, pa še vaj ni več:)....saj človek ne ve,kaj je prav v teh primerih....
    Saj 60€ ni velik denar, samo glede na ekonomski položaj v Sloveniji, je sicer to nek znesek,razumem da ljudje nimajo...samo tem istim pa ni problem 100€ zapravit v petek zunaj,ker se žura....če kaj rečeš,si ta grd:)
    Po pravici ne sledim ravno sceni zadnje leto zaradi prenove hiše doma...zato tudi nisem pohvalil,da ste toliko naredili v enem letu...to je veliko,kar ste ustvarili!!
    Trenutno imam band, s katerim se razumemo super in delamo, preigravamo sicer stvari, ki so bile že n-krat slišane, ampak uživamo v tem, pogovarjali smo se, da bi tudi kakšen svoj komad naredili...zakaj pa ne...če bo inspiracija, bo tudi vse ostalo...predvsem pa je potrebno razumevanje s strani vseh članov, drugače stvari ne grejo...z drugim bandom se pa ujamemo enkrat na mesec,je pa bolj za dušo..ampak če se povadi par komadov in če ljudje pridejo pripravljeni na vajo,je lažje delat....saj ima vsak kakšno obveznost,pride obdobje,ko ima kdo v življenju manj časa,samo ni pa to vseskozi:)
    Problem pri ustvarjanju avtorske glasbe (vsaj kolikor imam jaz izkušenj) je v tem,da se kdo počuti zapostavljenega in da njegova vloga ni razpoznavna v samem bendu oz. skladbi...pa predvsem ego morajo ljudje brzdat,pa gre...dokler ga ne,je pa vse Sizifovo delo...

8. julka`s place

julka`s place Member

Hammy in protein - človek bi lahko rekel samo AMEN na vse napisano. Drži kot pribito, prav vse :)

Od tega, da sem "čuden" (večkrat sem že to slišal :) ), do tistih 100 evrov za žure in razvade, za katere imajo denar, za bend pa niti centa (nimam nič proti, da ne bo pomote, njihova odločitev), do tega, da se vedno javi množica ljudi, ki zo zainteresirani prvi mesec, potem pa jim je že problem vzeti en popoldne na teden, da pridejo na vajo in vse ostalo.

Sam sem kot mulc razbijal po bobnih vse dni (na žalost sem bil mlad in neumen, pa nisem naredil glasbene šole), zrastel gor s punkom, potem me je pot zanesla bolj v športne vode in sem bobne postavil v kot. "Reinkarniral" sem se spet pred petimi leti, na prigovarjanje dveh sodelavcev, naj se dobimo in mal zašpilamo skupaj. Bobni so me spet popolnoma "zasvojili" in sem začel iskati somišljenike za bend. Prvi je šel "po gobe" po parih mesecih, potem mi je uspelo sestaviti Vinil. Kmalu sem ugotovil, da bi rad igral bolje kot sem bil takrat zmožen, pa sem spomladi 2012 začel hoditi na privat ure v glasbeno šolo. Š e vedno hodim. Zadeva z Vinilom je šla potem po dveh letih k vragu. Ampak nisem obupal, sestavil nov bend in se po letu dni pravzaprav še vedno trudim, da bi našel ljudi, ki bi bili pripravljeni hoditi na vaje in kaj narediti tudi doma.

Ampak odločil sem se, da ne bom obupal. Trdno sem prepričan, da so v tej naši mali Sloveniji tudi taki (amaterski) glasbeniki, ki imajo vsaj podobne interese kot jaz. Jasno mi je, da bom gonilna sila ter tiran v bendu vedno jaz, nič pa ne bom hud, če se bo našel še kakšen tak norec, ki mi bo pri priganjanju vsaj malo pomagal :). Ampak tega sem itak že vajen. Da bi vsaj redno hodili na vaje ter sem in tja naredili domačo nalogo tudi doma, pa bom čisto zadovoljen.

Lep pozdrav vsem
    Julij

9. zoki

zoki New Member

Oprost, ampak jaz bi na tvojem mestu obupal. Razlogi?

- prvo kot prvo, rad bi se šel avtorsko musko...že tle je ovira...poglej San di ego....kao super skupina...najboljši rock bend v SLO poleg Š ank rockov trenutno.... Vez imajo ogromno, sposobni so ogromno, komade imajo tud avtorske, čeprav so na začetku čisti cover band...se pravi potencial je ogromen...ampak!!...kje so SLO, razen po klubih in na kakšni lestvici? Tisti, ki spremljajo SLO rock sceno, jih poznajo, ostali nimajo pojma kdo so, pa čeprav so že več kot 2 leti na sceni...kaj hočem rečt? Na splošno je avtorstvo totalno prenasičeno...7.5 takta je dovoljeno za NEplagiat, in to marsikdo izkoristi...zato mi ne govort da bo komurkoli uspelo ustvaril nekaj novega, ker to je mission impossible...hočem povedat bistvo: v zdajšnjih cajtih so cover komadi osnova, tja in sem kakšna znana priredba iz drugega žanra, in mooogooooče še kakšen avtorski komad...in še ta mora bit zloooo dobro zasnovan in odšpilan in odpet, da ga kdo porajta..plus dobra produkcija itak...pa seveda reklama...

- drugo: preveč na silo bi rad nekaj skup sestavil in premalo lufta si pripravljen dopustit ostalim...to je tud mene teplo ko sem po 20 ih letih sestavil bend pred tremi leti...eno leto je šlo zlo hitro navzgor , potem je prišlo do menjave kitarista in po enem letu mi še vedno ni uspelo dobit solo kitarista, poleg tega smo se začeli jebat med sabo, ker sem jaz kao kompliciral, ker sem hotel kvaliteto pri vsakem posamezniku in kot celoto, jaz sem pa tud postajal vedno bolj nervozen, ker sem bil sam popolnoma za vse...izbor komadov, vodenje vaj, opozarjanje na napake, itd...no, in na koncu sem fuknu puško v koruzo...škoda živcev...v zadnjih nekaj mesecih sem dobil kar nekaj ponudb za basista, ampak mi vedno šesti čut nekaj brihtnega pove, da se nisem še odločil...

10. julka`s place

julka`s place Member

Ej, Zoki moj, ne bom (še) obupal. Razlogi?

- prvo kot prvo, člane skupine San di Ego prav vse tudi osebno poznam, smo dobri prijatelji in če bom s svojo skupino dosegel samo to, kar so oni v dveh letih, je zame dovolj. Ni meni za to, da bom svetovna pop/rock zvezda. Meni je osebno zadoščenje že to, da delamo svojo glasbo, da jo posnamemo in lahko vsem pokažem, kaj žulim v svojem placu in sem na to ponosen. "Novo" glasbo so ustvarjali v 60 in 70 letih prejšnjega stoletja, zato tople vode ne bo odkril nihče več. Niti San di ego, še manj pa Imperij. Da prideš na kakšno lestvico, dobiš špil in karkoli že v tej naši SLO glasbi, pa ni važna kvliteta glasbe, ampak samo VIP (veze in pozanstva :) ). In da ti lahko odšpilaš cover - tudi tega je moral nekoč nekdo narediti. Igrate samo komade, za katero je bilo rečeno, da so z njimi odkrili topo vodo in da so res bili nekaj čisto novega na glasbeni sceni?

- drugo: pravzaprav imaš pa tukaj poponoma prav. Očitno sva si bolj podobna kot bi ti najbrž želel priznati :). Edina razlika je, da jaz ne bom fuknil puške v koruzo (vsaj ne še tako kmalu).

Kar pa se tiče tvojega basiranja - če ne probaš, ti pač ne more uspeti. To je vsa filozofija zmagovalcev - imeli so "jajca", da so naredili odločilni korak in so začeli uresničevati svoje načrte (to pomeni garati, pa naj bo to biznis, šport ali glasba) in ne samo sanjati o tem, kaj vse bi radi imeli in doma ležati v postelji. Večkrat kot padeš, večkrat se pobereš nazaj, višje prideš.

Ali si prepričan, da ne bi poskusil sreče v skupini Imperij? Veliko naključje je hotelo, da ravno basista iščemo :)

11. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Odlično! ... ke enkrat do konc avgusta boste ravno prav uigrani, da to preverite na našem Trzalica pikniku ;) in še kako rečemo na to temo

Sem ravno govoril z oskrbnikom koče - ni še uradno, ampak piknik bo na 99% na zadnjo ali predzadnjo soboto v avgustu.
    The Chuhapuhas so se spoznali na našem zadnjem pikniku :)

12. Hammy

Hammy New Member

Nevem zakaj je zmeri prisotno to neko prepričanje, da moraš biti na lestvicah in ful neki poznan, da se ti "splača" avtorsko (ali pa karkoli) delat? Sem mislil da delamo glasbo zato ker v tem uživamo, ne zato ker bo keš padu. Pol u bistvu ni nič čudnega, da se obupava in živce zgublja.

13. julka`s place

julka`s place Member

Avtorsko se ti nikoli ne `splaca` delat, ker je vlozek vedno veliko vecji zasluzka. Zato pa tudi je tako malo avtorskih bendov v primerjavi s cover bendi. Za vecino jih je edini smisel igranja instrumentov zasluzek oz.imeti cim vec spilov in to takoj. Rezultat v avtorski glasbi pa je viden sele cez cas, do takrat pa vecina clanov ze obupa. Se mi je javil en basist, ki ga je zanimalo samo to, koliko spilov imamo. Ker on se pa ne bo za brezveze vozil na vajo, da bo potem imel en spil na leto. Pa sem mu odgovoril, da je treba prej kaj narediti. Mi je rekel, da ko bomo kaj naredili, naj se mu javim, in bo videl, ce ga zadeva zanima. Moj odgovor je bil - ok, pozabi... Na zalost tako razmislja veliko `glasbenikov`.

14. zingy

zingy Member

Jaz bi celotni debati samo primaknil to, da je Julij, četudi ima dotične "kadrovske" težave, na pravi poti, saj kvaliteta komadov iz ene inkarnacije v drugo raste. Z Vinil so bili komadi ok (vokal mi po okusu ni bil preveč všeč), z Imperij so pa s komadom Strast zame osebno naredili ZELO všečen izdelek, ki si ga nekajkrat zavrtim in dejansko uživam (in ne kot nekateri komadi prijateljev in njihovih bandov, ki jih podpiram, ker imajo srce, trud in potencial, a so izdelki še precej špartanski).

Skozi takšna obdobja iskanja novih članov in tegob kar se napredka banda tiče je potrebno iti skoraj vedno (tudi Muff so se glede postave prvih par let prebijali in menjali nekaj članov). Se strinjam s Hammyjem, lestvice se mi ne zdijo kaj preveč dejavnik tega, da ti uspe. Bolj bi dal poudarek na koncerte in festivale. Največji uspeh opažam pri bandih, ki so se prebili med lineupe za študenske žurke, festivale, v koncertne klube itn.

Nočem nobenega pretirano qrcat, ampak se mi zdi, da je tukaj veliko pisanja na pamet... namesto da bi se spravili malo pogledat zgodovino posameznih uspešnih slovenskih avtorskih bandov - kako jim je uspelo, kako so se klubi razvijali, nastanki festivalov, kje si je Žare Pak naredil ime, kateri slovenski videospoti so postali ikonični in zakaj itn. itn. Klubi (npr. KraKra), Punk movement, Radio Š tudent, v glavnem veliko 'igralcev', ki so vplivali na avtorsko glasbo v zadnjih treh desetletjih.

Siddharto sem spoznal, ko so igrali po klubih, enako z Big Foot Mamo... najbolj so se mi pa vtisnili, ko so se prebili na študentske festivale. Enako Elvis Jackson, Mi2, Magnifico...
    Med novejšimi - Tabu, Hamo & Tribute 2 Love, Muff, Manouche. Majske igre, Orto Fest, Trnfest, Š kisova, brucovanja... s tem se naredi največja promocija za band in večinoma jih polnijo agencije/založbe z enimi in istimi imeni že zadnjih par let. Kar pogosto mi starejše generacije (50+) razlagajo, kako so spoznavali legendarne slovenske bande (Lačni Franc, Martin Krpan, Pankrti idr.) na študenskih žurih in festivalih, da so se jim takrat najbolj vtisnili v spomin.

Novejši kvalitetnejši projekti, ki si po mojem zaslužijo več pozornosti - Neomi, Papir. Kvalitetna glasba? Ja. Avtorska? Ja. Igrajo na festivalih in študenskih žurih, večjih koncertnih dogajanjih? Ne. In zato ostajajo napram prej omenjenim na stranskem tiru.

Z Vinili ste igrali na Rožniku in imeli spot, dobili po tem ogromno lajkov, pot je bila odlična navzgor, a kaj ko si imel v bandu člane takšne, kot si jih pač imel in so naredili štalo :( Z Imperij se kaže podobna formula o uspehu, ampak skozi te ovire moraš stisnit zobe in naprej gulit in drgnit. Moj glas podpore nedvomno imate in najbrž jih ni malo, ki so podobno navdušeni.

Zadnje čase pa največjo razliko med tistimi, ki uspejo in tistimi, ki ne uspejo, vidim izključno v mentaliteti. Zato opažam, da profesionalni glasbeniki pogosteje uspejo kot samouki in tisti, ki jim je to zgolj hobi. Ker pri prvih neuspeh sploh ni alternativa, to ti je poklic in smisel. Nekdo, ki mu bo to zgolj hobi... ima veliko večjo možnost, da gre po takšni poti, kot jo je nakazal Julij in njegovi nesojeni sobendaši. "ne da se mi tega naučit" "zakaj moram to plačat?" "a temu moram tudi čas zdaj namenit ali kaj?" "joj, danes se mi res ne da na vaje, bi šel rad ven/v kino/na burek" - tega od profi glasbenika še nisem slišal.

In tole, kar je nazadnje napisal Julij "javi se mi, ko boste kaj naredili" - velik ovinek okoli takšnih oportunistov. Če nekdo ni takoj pripravljen, da se z ostalimi dobi, povadi, vidi koliko imajo člani talenta, volje, potenciala in da tudi sam doprinese in ustvari nekaj... potem bolje, da ga ni zraven. Če nisi pripravljen biti bitke - ne boš zraven na koncu držal zastave :)

15. For

For Active Member

Končno ena zanimiva tema...

Ljudje v bendu se morajo ujeti v vseh pogledih, brez tega ne gre.
    Sem tudi 47 star, in tudi ogromno denarja (časa malo manj, ker preveč garam na šihtu) sem zapravil zadnje čase za opremo in plac. Sem ga iz nule naredil http://www.mojalbum.com/delirium-2/buvljak/foto/22437143/povecaj#
    Trenutno sva dva kitarista (on je 33 star) ki se druživa in spoznavava, ne mudi se nam nikamor, oba sva že dala nekaj bendov skozi in prepričana da preigravanje coverjev ni prioriteta (lahko je pa kakšen vmes za sprostitev) in da bova počasi najdla basista in bobnarja ....počasi, da se midva malo spoznava.

Velika pričakovanja in preveč resen pristop tudi meni ne odgovarja recimo. Sem pa za druženje (minimalno enkrat na teden REDNO) in ustvarjanje ki naj bi bilo nekako prilagojeno zgaranim in utrujenim delavcem ki imajo radi glasbo, in bi vsaj enkrat na teden delali na avtorski glasbi....seveda tudi kaj doma vaditi če se tako zmenimo. Osnova dobrega sodelovanja pa, da je vsak član (zgaran, zmozgan, prezasedan...) pripravljen redno in brez izgovorov priti vsaj enkrat na teden na vajo, ne glede na produktivnost. Ker druženje, spoznavanje, pogovor uz pivo je tudi pomemben del benda. Nekako uskladiti⁄prilagoditi pričakovanja in tempo ustvarjanja da bo vsem nekako pasal ...da ni preveč, in da ni premal.

Potem je treba biti vsaj približno na enakem nivoju kar se tiče svojega instrumenta. Precej utrujajoče je če so te razlike prevelike. Tisti ki caplja od zadaj se hitro naveliča kritik, tisti ki bolj obvlada pa, tega da sobendaš nikako ne zmore slediti njemu⁄ostalim v bendu.

Potem glasbeni okus mora biti tu nekje ...brez tega ne gre. Tole recimo kar je Julka pokazal, meni nikakor ne bi odgovarjal in ne bi užival v tej muski. Sem bolj trdorokerski usmerjen in upam da bom kdaj našel bonarja ki zna poslušat med igranjem ...ne samo štet takte in prehode. Enako velja za basista. In seveda ...mora mu biti všeč (ali pa vsaj približno) to kar igram in pojem ...brez tega ne gre.

Seveda je treba tudi kaj prispevat ...sicer ne preveč, ker nismo bogataši. 20-30 € za plac, nekaj za bencin. Jaz se recimo z Jesenic vozim minimalno dvakrat na teden v Ljubljano. Redki so takšni ki bi to delali samo za hobi. Profesionalcem to najbrž ni nič takega.
    Vmes sem vrgel puško v kuruzo in za par mesecev pustil vse skupaj, pa nisem zdržal ...preveč sem se navlekel na to in to RABIM, pa tudi če ni nekih rezultatov. Ful mi je nekaj manjkal ...kot da ne bi več živel ...jebemtiš!
    Itak da imamo skoz manja časa⁄volje⁄moči za doma vadit in da ob pogledu na kavč in kitaro, prevečkrat zmaga kavč. :( Odvisno kaj delamo na šihtu...

Pogrešam pa kompleten bend, ki je motivacija za naloge ki bi jih mogu doma zvaditi. Vem da bi več vadil, in na sploh več delal, če bi bil bend kompleten in če bi se tako zmenili.

Eto ...sem moral še jaz kaj napisat in mogoče se malo vmešat v tale oglas. Mogoče se kakšen bobnar⁄basist najde v tem, pa me kontaktira za kakšen jam. :)

Srečno vsem ki iščete!

16. julka`s place

julka`s place Member

Našel sem odličnega kitarista, medtem ko basista, vokal in klaviaturista še iščem. Sva se pa odločila, da bova nadaljevala v malce bolj rockerskih vodah, kakšen indie ali kaj podobnega in ne toliko v pop zvrsti. Tako da če kdo tukaj še vedno razmišlja ali bi se javil ali ne, moj mail je jcezarj@gmail.com , piši in se menimo naprej. Zoki, si prepričan, da ne bi probal vsaj enkrat priti na vajo :) ?

Lp
    Julij

Ps: nisem še obupal!

Last edited by a moderator: Jun 5, 2015
  17. zoki

zoki New Member

Slučajno sem dons pofirbcal in sem reku da nekaj napišem...lej, tole tvoje "bolj v rockerskih vodah" se že sliši bolje...ampak je tud tle lahko problem...dejstvo je, da "tvoj "indie rock zamori sceno, tko kot baladice...na špilih je treba držat folk pokonc z energičnimi komadi, drugač publika zaspi...
    Lahko se sicer greš nek indie rock, ampak moraš bit npr. John Doe, da zapališ...(primesi stonerja)

Klaviaturist? Men se zdi to res nepotreben inštrument/ glasbenik v rock bendu....

Drugač imam na razpolago hudo dobro rock pevko, ki ji ležijo bolj indie vokali...ampk oba sva cover loverja, tko da žal...

18. julka`s place

julka`s place Member

Zoki, v mislih sem imel Kings of leon, Interpol in podobno. Ali pa mogoce John Mayer. V bistvu je spet vse odvisno od izbranega vokala. Se vedno pa bi bil poudarek na avtorski glasbi. V startu priredbe, dovolj programa, da lahko gres na kaksen spil, vmes pa delas svojo muziko.in pocasi menjas priredbe s svojo muziko. Ampak kot sem rekel, sva odprta za razne stile, vse je odvisno od vokala. Definitivno pa kaj `bolj zivega` od tega, kar smo igrali do sedaj - ko smo tudi zvrst prilagajali trenutni pevki ter ostalim clanom benda.

Share This Page