En lep ahojko vsem! Vem, da so akordi že objavljeni, vendar bi vseeno prosil za posodobljeno in pravilnejšo verzijo. Pesem se skoraj sigurno začne z F in gre potem kasneje v pesmi višje (možno tudi, da se motim). Hvala https://www.youtube.com/watch?v=qIh30bDDlA0 kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen če je ljubezen bolezen še na dež nisi jezen ko zadane Ljubezen globoko gori grize peče in ne veš kaj ti je šla si skozi vrata pozna te punca mojga brata in praviš da bi spet rada plavala v morju veš jaz ne vem če morje to morje sploh še slano je kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen če je ljubezen bolezen skozi teleskop jaz vohunim zdaj za tabo gledam ko objema te poletni tihi veter boža ti lase in greje tvoje noge tvoje noge so kot cesta smer v odprto morje tvoje prsi so privid so kot voda v puščavi v tvoji glavi se vrti isti film si priznala mi kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen če je ljubezen bolezen nisi pil nisi trezen ko zadane ljubezen in nič na svetu celem svetu ne zadane tako kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen če je bolezen ta ljubezen če je bolezen ta ljubezen če je ljubezen ni zdravila in to je ok za morje je spominov iz smetane valovi tvoja usta žejna in posoljena koža tvoj pogled ki me slepi kot sirena na pečini v tvoji glavi se vrti isti film si priznala mi kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen če je ljubezen bolezen kako je dobra bolezen kako je dobra bolezen če je bolezen ta ljubezen če je bolezen ta ljubezen če je ljubezen ni zdravila in to je ok
... potem pa se dvigne (kot si pravilno ugotovil) za dva poltona tko da pride tud na tist kr je v dolpotegu: G / Em / C / D pa mjčkn drgač je pol v kitici... bom spisal (oziroma poprtavil v dolpotegu), razen če ne bi raje mondxxi ?
ti boš supervizor ... res so prava črevca - se mi niti ne da štet kolkrat spremeni tonaliteto (3x) , v glavnem so tri teme: refren, kitica in prehod [TAB] Am A# F ... kako je dobra bolezen Dm kako je dobra bolezen A# kako je dobra bolezen C F ...če je bolezen ljubezen F še na dež nisi jezen Dm ko zadane ljubezen A# globoko gori grize peče C F in ne veš k a j ti je Dm ................. A# šla si skozi vrata F pozna te punca mojga brata A# in praviš da bi spet Dm rada plavala v morju A# veš jaz ne vem če morje (to morje) F sploh še slano je F ... kako je dobra bolezen Dm kako je dobra bolezen A# kako je dobra bolezen C F ...če je bolezen ljubezen Dm ................. A# skozi teleskop F jaz vohunim zdaj za tabo A# gledam ko objema Dm te poletni tihi veter A# boža ti lase G in greje tvoje noge C tvoje noge so kot cesta G smer v odprto morje C tvoje prsi so privid Em so kot voda v puščavi C v tvoji glavi se vrti Am C G isti film si priznala mi ....................... C G G ... kako je dobra bolezen Em kako je dobra bolezen C kako je dobra bolezen D G če je bolezen ljubezen G nisi pil nisi trezen Em ko zadane ljubezen C in nič na svetu (celem svetu) D G ... ne zadane tako Am kako je dobra bolezen F kako je dobra bolezen D če je bolezen ta ljubezen Hm če je bolezen ta ljubezen C D G če je ljubezen ni zdravila in to je ok Em ................. C za morje je spominov G iz smetane valovi C tvoja usta žejna Em in posoljena koža C tvoj pogled ki me slepi Em kot sirena na pečini C v tvoji glavi se vrti Am C G isti film si priznala mi kak A ... kako je dobra bolezen F#m kako je dobra bolezen D kako je dobra bolezen E A če je bolezen ljubezen kak Hm kako je dobra bolezen G kako je dobra bolezen E če je bolezen ta ljubezen C#m če je bolezen ta ljubezen D E A če je ljubezen ni zdravila in to je ok F#m A ... kako je dobra bolezen F#m kako je dobra bolezen D kako je dobra bolezen E A če je bolezen ljubezen A še na dež nisi jezen F#m ko zadane ljubezen D in nič na svetu (celem svetu) E A ... ne zadane tako Hm kako je dobra bolezen G kako je dobra bolezen E kako je dobra ta ljubezen C#m kako je dobra ta ljubezen D E A če je ljubezen ni zdravila in to je ok F#m A ... kako je dobra bolezen F#m kako je dobra bolezen D kako je dobra bolezen E A če je bolezen ljubezen A še na dež nisi jezen F#m ko zadane ljubezen D in nič na svetu (celem svetu) E A ... ne zadane tako .... [/TAB]
Jaz pa nikoli nisem razumel zakaj je besedilo pod notami včasih tako razvlečeno, drugič pa spet stlačeno-
Sm se pozanimu (hvala za še eno stvar, ki sem se jo naučil) Torej boš ti moj crnogorski kum, če zadeva ne uspe?
Sm se pozanimu še enkrat (to bo vrjetno to, kar si ti mislu) Može i to, ti zaupam, da boš dobr zrihtu
V prenesenem pomenu naj bi ta izraz označeval nekaj, kar nočeš postati. Druga, bolj razširjena pa je očitno ta, da boter na predporočno noč sam uredi zadeve