Znova lep pozdrav! Tokrat bi prosil za akorde pesmi ona sanja o Ljubljani avtorja Jana Plestenjaka. Spet od njega! Mi je že malo smešno, ampak mi je njegove pesmi na akustiki še kar fajn igrat. No evo link: Besedilo: ona sanja o ljubljani ko vsako jutro ob petih vstane ona sanja o ljubljani oči so težke in zaspane na postaji čaka vlak in že osem let je isto včeraj bil je dež in mrak nebo je danes čisto mama ni ji dala upanja in oče jo pozabil je objet noče biti v duši stara in si v sanjah slika lepši svet ona sanja o ljubljani ko za prvo pavzo gre na cigaret in pepel zbeži na vetru kot da noče bit' ujet naj ne gre-to ji povej ker diham za njo brez nje bo življenje moje v temo šlo naj ne gre-to ji povej ker dal ji bom vse vero v sebe sanje upanje kam me pelje to življenje zdaj preklinja brez besed ker že sita je čakanja dolgih dni in let kam jo pelje siva cesta njeno skrito upanje rada bi z vasi do mesta da kdo vrata ji odpre ona sanja o ljubljani in ne ve da tudi tam ljudje so sami od žalosti je slepa in ne ve kako zelo je v sebi lepa ona sanja o ljubljani ker bi rada šla naprej in ne ve da je nekje nekdo ki tiho sanja o njej... naj ne gre-to ji povej ker diham za njo brez nje bo življenje moje v temo šlo naj ne gre-to ji povej ker dal ji bom vse vero v sebe sanje upanje Hvala!
Hvala za hiter odgovor! Bi te še prosil, al pa koga drugega, če bi lahko napisal akorde nad besedilo vsaj za eno kitico, pred refren in refren. Sem probal pa mi nekak ni ratalo da bi prav vse zaigral...
Kitico poskusi takole: Code: Uvod: Em/Em7/Asus4/Am/ Dsus4/D/Gsus4/G Em Em7 ona sanja o ljubljani Asus4 Am ko vsako jutro ob petih vstane Dsus4 D ona sanja o ljubljani Gsus4 G oči so težke in zaspane Code: Akordi: Em 022000 Em7 022030 Asus4 x02230 Am x02210 Dsus4 xx0233 D xx0232 Gsus4 355533 G 355433 lpmondxxi
Pozdravljeni Š e moja verzija Ona sanja o Ljubljani. Ona sanja o Ljubljani Code: ONA SANJA O LJUBLJANI – JAN PLESTENJAK UVOD: Em Em7 Asus7/4 Am7 Am/D D7 Gsus4 G Dadd9/F# Em Em7 ONA ......SANJA O LJUBLJANI Asus7/4 Am7 KO VSAKO JUTRO OB PETIH ...VSTANE Am/D D ONA SANJA O LJUBLJANI Gsus4 G OČI SO TEŽKE IN ZASPANE Em Em7 NA POSTAJI ČAKA VLAK Asus7/4 Am7 IN ŽE OSEM LET JE ISTO Am/D D7 VČERAJ BIL JE DEŽ IN MRAK Gsus4 G NEBO JE DANES ČISTO Dadd9/F# Em MAMA .... NI JI DALA UPANJA Am7 (A9sus4-Am7) IN OČE JO POZABIL JE OOOBJET Am/D D7 NOČE BITI V DUŠ I STARA G Dadd9/F# IN SI V SANJAH SLIKA LEPŠ I SVET OOOH Em Em7 ONA SANJA O LJUBLJANI Asus7/4 Am7 KO ZA PRVO PAVZO GRE NA CIGARET Am/D D7 IN PEPEL ZBEŽI NA VETRU G KOT DA NOČE BIT' UJET Em - Em7 - Em Am7 (A9sus4-Am7) NAJ..NE ...GRE TO JI POVEJ D KER DIHAM ZA NJO G Dadd9/F# BREZ NJE BO ŽIVLJENJE MOJE V TEMO Š LO Em - Em7 - Em Am7 (A9sus4-Am7) NAJ..NE ...GRE TO JI POVEJ D KER DAL JI BOM VSE G Dadd9/F# VERO V SEBE SANJE UPANJE KAM ME PELJE TO ŽIVLJENJE ZDAJ PREKLINJA BREZ BESED KER ŽE SITA JE ČAKANJA DOLGIH DNI IN LET KAM JO PELJE SIVA CESTA NJENO SKRITO UPANJE RADA BI Z VASI DO MESTA DA KDO VRATA JI ODPRE ONA SANJA O LJUBLJANI IN NE VE DA TUDI TAM LJUDJE SO SAMI OD ŽALOSTI JE SLEPA IN NE VE KAKO ZELO JE V SEBI LEPA OOH ONA SANJA O LJUBLJANI KER BI RADA Š LA NAPREJ IN NE VE DA JE NEKJE NEKDO KI TIHO SANJA O NJEJ... ------------------------------------------- Em - Em7 - Em Dsus4/A - D/A Dsus4/A - D/A NAJ..NE ...GRE TO JI POVEJ Dsus4 - D Dsus4 - D KER DIHAM ZA NJO G G/F# BREZ NJE BO ŽIVLJENJE MOJE V TEMO Š LO ------------------------------------------- Em - Em7 - Em Dsus4/A - D/A Dsus4/A - D/A NAJ..NE ...GRE TO JI POVEJ Dsus4 - D Dsus4 - D KER DAL JI BOM VSE G G/F# F#m VERO V SEBE SANJE UPANJE EEE ------------------------------------------- F#m7 Hsus7/4 Hm7 Hm/E E Asus4 A ------------------------------------------- F#m- F#m7- F#m Hm7 H9sus4-Hm7 NAJ..NE ...GRE TO JI POVEJ E KER DIHAM ZA NJO A A/G# BREZ NJE BO ŽIVLJENJE MOJE V TEMO Š LO ------------------------------------------- F#m- F#m7- F#m Hm7 H9sus4-Hm7 NAJ..NE ...GRE TO JI POVEJ E KER DAL JI BOM VSE A A/G# VERO V SEBE SANJE UPANJE ------------------------------------------- F#m ONA SANJA O LJUBLJANI AKORDI: Em o22ooo Em7 o22o3o Asus7/4 xo2030 Am7 xo2o1o Am/D xxo21o D7 xxo212 Gsus4 32oo13 Dadd9/F# 2oo32o A9sus4 xooooo Na posnetku igram Gsus4 malo drugače, ker sem se enostavnejše verzije spomnil šele kasneje, enkrat sem pozabil odigrati figuro (A9sus4-Am7) v 3-ji kitici, ki jo sicer igra na klaviaturo. Vložki Dsus4/A - D/A Dsus4/A - D/A se v refrenih proti koncu lahko igrajo kot druga kitara za osnovo pa naj ostanejo akordi kot so prikazani v zadnjem refrenu. Lahko da sem kje zgrešil kakšne nadpis zato me opozorite, če komu kaj ne bo šlo skupaj. Lp
Najlepša hvala za akorde in video! Lepo odigrano! Zdaj pa domov pa še jaz probam kaj podobnega izvlečt iz nje, upam da mi bo uspelo B)
hvala za odlične akorde; razen tisti Dadd9/F# mi ni všeč, zato prosim če preveriš ali je prav zapisano (200320)
Pozdravljen Ja res je zoprn tisti akord (ne za prijet ampak poimenovat). Čisto dejansko je samo Daad9, vendar ker ima bazo na F# sem pač dodal tisti F# zraven. Drugače pa kakorkoli že Primi ga tako kot je prikazano in bo vse ok. Lahko ga brez problema primeš tudi 2xo32o ali pa samo xxo32o, če ti bo kdo "pritisnu" zraven bas kitaro na F#.