Lep pozdrav Zelo bi bil hvaležen če bi kdo ugotovil akorde za pesmi od Leonartov. Pesmi so, Podoknica, Vroč poljub, Pojem zate,Nov dan, Nora noč pa še se kaj najde https://www.youtube.com/user/leonartmusic
Pozdravljen, Praksa je, da zapišeš besedilo in potem se čaka na dobre vile, če imajo čas in voljo. =)
Nora noč: Glej jo, glej! Kako lepo se vrti. Nase vleče vse lačne oči. Danes je, danes je njen dan. Že dolgo čaka, da spet enkrat se znori Nora noč, polna mistike. Na pomoč, nevarno vroče je. Pazi se, da ne opečem te, mikaš me, mikaš me. Poželjivo opazujem te, hočem te, hočem te. Pazi se, da ne opečem te, gledaš me, gledaš me. Upam, da kaj ne vname se, saj to nevarna igra je. Glej jo, glej! Kako naokoli nori. Od strasti vsa kar plameni. Danes je, danes je njen dan. Že predolgo čaka, da z vajeti se spusti. Nora noč, polna mistike. Na pomoč, nevarno vroče je. Pazi se, da ne opečem te, mikaš me, mikaš me. Poželjivo opazujem te, hočem te, hočem te. Pazi se, da ne opečem te, gledaš me, gledaš me. Upam, da kaj ne vname se, saj to nevarna igra je. Pazi se, da ne opečem te, mikaš me, mikaš me. Poželjivo opazujem te, hočem te, hočem te. Pazi se, da ne opečem te, gledaš me, gledaš me. Upam, da kaj ne vname se, saj to nevarna igra je.
Podoknica: Že ko prvič zagledal sem te, si v trenutku očarala me. Tvoj prijazen nasmeh prevzel me je, nekaj pravljičnega v tebi je. Kako vesel sem, da našel sem te, saj življenje s teboj lepše je. Ko pogledaš me, kar vzdrhtim in v tvojih očeh se izgubim. Zate spesnil sem nekaj besed in jih prišel pod okno zapet’. Da povem ti, da imam te rad in ob tebi počutim se mlad. Ko si dobro, se s tabo smejim. Ko si v solzah, s tabo trpim. Neskončno hvaležen sem ti, da ko se v temi izgubim, posvetiš mi. Zate spesnil sem nekaj besed in jih prišel pod okno zapet’. Da povem ti, da imam te rad in ob tebi počutim se mlad.
Nov dan: Sonce! Vstani! Posveti v nebo Ozdravi to ranjeno moje telo Pomežikni mi, odpelji me v nov dan Luna in zvezde smejijo se mi Saj ko bi moral spat’, spanca ni Glavo razbijam si s tisoč stvarmi. Sem zaspan Ne najdem sanj, ki sanjal sem jih nekoč Ne najdem navdiha, ki mi včasih je dajal moč A danes je, danes je nov dan Res čudoviti dan, da najdem si novih sanj (novih sanj) Sonce! Vstani! A ne slišiš meč Kako hrepeneče kličem te Nasmehni se! Odreši me! Ponesi me v nov dan Luna in zvezde! Pomagajte mi Saj ko bi moral spat’, ne zatisnem oči Še malo, pa konec bo noči, saj prihaja nov dan Ne najdem sanj, ki sanjal sem jih nekoč Ne najdem navdiha, ki mi včasih je dajal moč A danes je, danes je nov dan, Res čudoviti dan, da najdem si novih sanj Ne najdem sanj, ki sanjal sem jih nekoč Ne najdem navdiha, ki mi včasih je dajal moč A danes je, danes je nov dan, Res čudoviti dan, da najdem si novih sanj
Vroč poljub: Končno spet vikend je Ta teden res nadelal sem se Švical sem in garal Vse, kar znam, od sebe sem dal A zdaj je čas, da se sprostim V dobri družbi poveselim Zabava, smeh, druženje Nič več ne rabim. To je vse! Morda le še en vroč poljub Poln hrepenenja in obljub Končno spet prišel je čas Da poslušam svoj notranji glas Ki govori, da delo in denar Nista najpomembnejša stvar Treba se je znat sprostit' Otroka v sebi prebudit' Veselje, ples, prepevanje Nič več ne rabim. To je vse! Morda le še en vroč poljub Poln hrepenenja in obljub Končno spet vikend je Ta teden res načakal sem se Vsak dan pošteno sem garal Maksimum od sebe sem dal A zdaj je čas, da se sprostim Ob dobri glasbi se znorim Bobni, bas, kitara in glas. Nič več ne rabim. To je vse! Morda le še en vroč poljub Poln hrepenenja in obljub (2x)
Code: Leonart - Podoknica =================== E A E A E A Že ko prvič zagledal sem te, E A si v trenutku očarala me. E A Tvoj prijazen nasmeh prevzel me je, F#m G#m nekaj pravljičnega v tebi je. E A K ako vesel sem, da našel sem te, E A saj življenje s teboj lepše je. E A Ko pogledaš me, kar vzdrhtim F#m E in v tvojih očeh se izgubim. E G# C#m A Zate spesnil sem nekaj besed .... E G# C#m A in jih prišel pod okno zapet’ .... E G# C#m A Da povem ti, da imam te rad .... F#m A H E in ob tebi počut-im se mlad. Ko si dobro, se s tabo smejim. Ko si v solzah, s tabo trpim. Neskončno hvaležen sem ti, da ko se v temi izgubim, posvetiš mi. Zate spesnil sem nekaj besed in jih prišel pod okno zapet’. Da povem ti, da imam te rad in ob tebi počutim se mlad. C#m A o oooo a aaaaaa C#m A o oooo a aaaaaa C#m A o oooo a aaaaaa ....
Code: Leonart - Nov dan ================= Em D G A (4X) Em D G A Sonce Vstani Posveti v nebo Em D G A Ozdravi to ranjeno moje telo Em D G A Pomež - ikni mi odpelji me Em D G A v nov dan ... ... ... Luna in zvezde smejijo se mi Saj ko bi moral spat’, spanca ni Glavo razbijam si s tisoč stvarmi. Sem zaspan ... D Hm Ne najdem sanj, ki sanjal sem jih nekoč G A Ne najdem navdiha, ki mi včasih je dajal moč D Hm A danes je, danes je nov dan G A Res čudoviti dan, da najdem si novih sanj Em G ... novih sanj Code: Leonart - Vroč poljub ===================== F# D B A7 C7 D B A7 C7 D B Končno spet vikend je A7 C7 Ta teden res nadelal sem se D B Švical sem in garal A7 C7 Vse, kar znam, od sebe sem dal D B A zdaj je čas, da se sprostim A7 C7 V dobri družbi poveselim D B Z abava, smeh, druženje A7 C7 Nič več ne rabim. To je vse G A Morda le še en vroč poljub G A Poln hrepenenja in obljub Za tele sedmice nisen povsem 100%, lahko da so kake Maj sedmice še vmes... Ampak za silo menda bo.
Noro Noro noč težko natanko definiram ampak več ali manj se mi zdi da gre takole: Glej jo glej: Gm D# D Nora noč: Cm Gm A in Pazi se: Gm B D# D D se lahko igra tudi kot sedmico... Mogoče nekoč dokončam, lahko pa seveda kdo drug tole dokonča / popravi ! v dolpoteg pa so dodani: Vroč poljub Nov dan Podoknica
Tudi jaz bi prosil dobre vile za pomoč pri iskanju akordov za tole njihovo pesem. Moje mesto Na severu te male domovine je mesto, kjer sem bil nekoč doma. Nad njim so nizke gozdnate planine in dobra volja vedrega neba. Tam so vse hiše starega spomina, in koder ozke ulice gredo, ne manjka krčem in ne zmanjka vina in ne ljudi, ki ga pijo. Moje mesto! Moje mesto! Tam je še reka s trdnimi mostovi in skritimi zelenimi potmi za polrazprtimi zidovi in toliko zaljubljenih oči. In tam je park in v ribniku labodi in dolg kostanjev drevored, ki nekam tja v predmestje vodi, kjer se prične in neha drugi svet. Moje mesto vedno del bo mojega sveta Moje mesto! Na tujem kje so ljubši mi večeri od utrudljivih jutranjih skrbi, a tukaj dan z enako mero merim kot hitri beg ljubezenskih noči. Ker, ko prebiram blažene spomine dekliških sanj in deškega srca, vem, da sem bil, da sem, da bom doma na severu te male domovine… Moje mesto vedno del bo mojega sveta to je moje mesto Moje mesto vem, da v srcu tukaj sem doma Moje mesto! Moje mesto vedno del bo mojega sveta to je moje mesto To je moje mesto!
Code: Em G Na severu te male domovine D A je mesto, kjer sem bil nekoč doma. Em G Nad njim so nizke gozdnate planine D A in dobra volja vedrega neba. Tam so vse hiše starega spomina, in koder ozke ulice gredo, ne manjka krčem in ne zmanjka vina in ne ljudi, ki ga pijo. Em C G M o j e m e s t o o - a a Em C G M o j e m e s t o o - a a