Luka Žnideršič - Lux

Discussion in 'To je moj bend' started by Smokey McPot, Jun 23, 2009.

1. Smokey McPot

Smokey McPot Senior Member

Last edited by a moderator: Sep 21, 2009
  2. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Nekateri smo ga že slišali; KLIK

3. Smokey McPot

A ti od vsakega benda poslušaš en komad in to je to?

Vem, da je že bil gor. hotu sm odpret temo, ker je res dober kitarist, ker se da na prilepljenem linku kej dobrga prebrat o njemu in enostavno, ker je zlo dober kitarist. eden izmed po mojem mnenju treh najboljših kitaristov, ki sem jih spoznal (pač, da so navadni smrtniki).

Pa še tist filmček, ki si ga je nomad prejle omenil, je po njegovem mnenju eden njegovih najslabših.

Poglejte, kaj zna tudi naša slovenija zredit :)

4. Pepc619

Pepc619 New Member

Super mu gre, vidim da daje kr veliko na melodiko. In pa še shredat zna :D

5. NoMAD

Bi se celo strinjal s tem !

6. Dost tehnike, malo filinga, škoda.

7. vampire

vampire Dobra vila

Kaj ti res ne znaš enkrat očitno hudu dobro stvar pohvalit?!!:huh:

Možakar je dober, ni kaj! Kar se pa filinga tiče, očitno bi brez njega težko take fore izvajal, kot jih sicer, a ne.

8. jago08

jago08 New Member

Men je tud dober...

9. Smokey McPot

Pa predstavi tvoj pojem ''filing''.

Sicer se pa ne strinjam s tabo že v osnovi, ker so solaže sestavljene po filingu, da zveni kot solaža (in ne kot 30 sekund sweepanja), če pa igraš priredbo, ki je že napisana pa tud nimaš velik za filozofirat.

Po tvoji logiki kitaristi, kot sta jason becker in michelangelo batio sploh nebi smeli obstajat.

10. For

For Active Member

11. NoMAD

Se bojim da spet mešamo jabolka in lokomotive...

Ker filing?
    A tist ki bi zadostoval da se spravi na oder skupaj s Claptonom, Santano in hendrixom,
    al pa ga ima vseen dost da mu zaploskamo recimo na pikniku.

Tip očitno obvlada. Če pa ima "filing" pa ne vem - samo zato ker hitro igra, še ne pomeni da je mixer!

12. For

For Active Member

1 - Smokey McPot je predstavil enega kitarista in (predvidevam) pričakoval komentarje

2 - blueman reissue je brez žaljivk napisal svoje mnenje (komentar)

3 - jaz sem se kar strinjal z njim

4 - Smokey McPot rekel naj mu blueman reissue predstavi pojem "filing"

5 - ker se strinjam blueman reissue, sem z linkom poskušal PREDSTAVITI ta pojem

6 - in na koncu napisal: "....pač stvar okusa" ....kar lahko razumete kot; da eni imamo radi jabolka, eni pa imate radi lokomotive

To je to :)

13. Smokey McPot

Navsezadnje, kaj pa igra on drugega kot manjše šablonice po pentatoniki?

Se opravičujem vsem, to ne leti na posameznika nobenega ampak na tem forumu mi gre čedalje bolj na živce, ko se ob neki malo boljši stvari spravijo komentirat in pametovat ljudje, od katerih ne vidiš več kot 3 akorde na pesem.

Povejte mi kakšno konkretno kritiko, da mu posredujem, kaj naj izboljša, ne pa nabijat da ''nima filinga''.

14. Lej men se enostavno ne zdi tako zelo dober kitarist. Res je da ima dvoje in sicer hitrost in tehniko, ki je jst nikoli ne bom imel, ampak solo je sestavljen in še ene komponente in sicer filing, ki se skriva v detajlih, ki niso tako dobro dodelani. Meni te detajli oz. filing naredijo dober solo. Res je da je v metalu ta blues filing na splošno vedno manj prisoten, kar se mi zdi škoda ker potem igranje kitare hitro postane navadno masturbiranje z leseno dilo v roki...
    To ni bil direkten napad na luxa, ampak moje objektivno opazovanje. Kar bi pohvalil je njegovo avtorsko delo na myspacu, tisto je pogojno vredno poslušanja. Tisto na youtubu je pa dost slabo, jebiga. Hitrost ne naredi dobrega kitarista. Evo Matttrach ma hitrost, tehniko in filing, tako se začuti drugačen vibe: http://www.youtube.com/watch?v=ggUrTEcllXM&feature=channel

hah, dobra primerjava

Last edited: Jun 24, 2009
  15. NoMAD

Če nekomu rečeš da je dober kitarist kaj zdej to pomeni:

• Da bo juti s prestolu ruknu dol Hendrixa in Tommya Emmanuela?
    • ali da pač dobr brenka?
    .
    .
    ..

"ja no tri mesece že se učim kitaro, tud F že znam prijet"
    "wow, maš kr dober filing ja!"
    (se vam zdi takle dialog čist nemogoč?)

BTW
    tekanje po lestvici gor in dol tud men ne dopade....

16. WinterHeart

WinterHeart New Member

Meni se zdi eden najboljših slovenskih glasbenikov in celo eden najboljših svetovnih kitaristov. Pa še mama pevke našega benda ga na faksu kemijo uči. hahaha :D

17. evh12

evh12 New Member

Stilov je polno in so različni človek stil, ki ga igra obvlada! to je dejstvo :D

Share This Page