Pozdrav vsem, še ena želja. Tale priredba Magnifica se mi zdi drugačna, kot tista, ki je v Dolpotegu od E. Viler. Mogoče kdo pozna te akorde? Besedilo pesmi: Dobro vem, da si nekje, tisti fant iz mojih sanj, in da boš nekoč k meni našel pot ker del tebe sem samo. Dobro vem, da si nekje tisti fant, ki čakam ga dolge te noči, vsa ta leta že naj srce te prepozna. Ti si moja ljubezen, skrivnostna in lepa, ki v srcu jo nosim seboj. Ni mi mar za ovire, ti moja si sreča, naj končno ti stečem v objem.
Ni res! Magnifico igra to z istimi akordi. Ne bom trdil da 100% enako, a iz C-dura vsekakor. KLIK do akordov
Refren lahko poskusiš takole: Code: C Ti si moja ljubezen, C7M skrivnostna in lepa, C A7 Dm ki v srcu jo nosim seboj. G Ni mi mar za ovire, ti moja si sreča, C naj končno ti stečem v objem. lpmondxxi
Code: Magnifico – Ti si moja ljubezen C Cmaj Dobro vem, da si nekje, C G tisto dekle iz mojih sanj, C in da boš nekoč Em k meni našla pot Dm G ker del tebe sem samo. C Cmaj Dobro vem, da si nekje C G tisto dekle, ki čakam jo C dolge te noči, Em vsa ta leta že Dm G naj srce te prepozna. C Ti si moja ljubezen, Cmaj skrivnostna in lepa, C A7 Dm ki v srcu jo nosim s seboj. F Ni mi mar za ovire, G ti moja si sreča, F G C naj končno ti stečem v objem. C Ti si moja ljubezen, Cmaj skrivnostna in lepa, C A7 Dm živel bom srečen s teboj, F le zato ker te ljubim, G živim le za tebe, F G C in ti boš presrečna z menoj.
Bomo preverili še tvojo verzijo! Medtem pa ti preveri tole: Kako pravilno objaviti akorde ali tablature na forumu Š e posebej zato ker vidim da si se precej muučil s tem postom, a akordi nikakor niso hoteli obstati tam kjer si ti hotel, je tako? No če je res tako, prosim postaj še enkrat po nalinkanih navodilih...
Poskusij tako: Code: C Cmaj Dobro vem, da si nekje, C Dm7 G tisto dekle iz mojih sanj, C in da boš nekoč Em k meni našla pot Dm7 G ker del tebe sem samo. C Cmaj Dobro vem, da si nekje C Dm7 G tisto dekle, ki čakam jo C dolge te noči, Em vsa ta leta že Dm7 G C naj srce te prepozna. kar se pa refrena tiče se pa sploh ne strinjam s tvojo verzijo, še posebej A7 nima tam kaj iskati, in namesto F uporabi Dm, oziroma Dm7, kar me privede do identičnih akordov kot so tisti v dolpotegu (od Elde Viler) torej: Code: C Ti si moja ljubezen, Cmaj skrivnostna in lepa, C Dm G7 ki v srcu jo nosim seboj. Dm Ni mi mar za ovire, G ti moja si sreca, Dm G7 C naj koncno ti stecem v objem. C Ti si moja ljubezen, Cmaj skrivnostna in lepa, C Dm G7 živela bom srecna s teboj, Dm le zato ker te ljubim, G živim le za tebe Dm G7 C in ti boš presrecen z menoj. Za magnifico verzijo je treba seveda še popraviti tekst iz ženske oblike v moško....
Nekako ne verjamem da to ve iz glave, ker mislim da tega nima več na repertoarju, oziroma je tale Bakantri kvartet najbrž v zgodovini njegovih zasedb že prazgodovina... Sam bi pa blo fajn izhodiišče za pridobivanje novih izjav
Op Cefizl... tole gre pa malo drugače Kitica: C G7sus4 C C7sus4 C Em7 D#m7 Dm7 G7 C Ref: C Cmaj7 C7 A7 Dm7 Dm7 G7 Dm7 G7 C C Cmaj7 C7 A7 Dm7 Dm7 G7 Dm7 G7 C Čisto na koncu pa se mi zdi da ima še nekakšne "sinkope" skupaj z basom v drugem delu refrena: C Cmaj7 C7-Gdim7-A7-Am7/E-Dm7....in ti boš G# - B - C Tolk se zdajle zjutraj spomnim iz glave, doma imam zapisano in še preverim.
Mislim, da ma Roman dober spomin. Zgornji akordi , ki jih je napisal, so čist pravi, zdej rabimo samo še junaka, ki jih bo postavil nad besedilo, ne da bi si zlomil prste.
Hoj prjatla... če vama napišem, da sem še tale trenutek v službi od 7-ih zjutraj pol me lahk razumeta, da se še nisem dokopal do zapiskov... Bo pa zdejle tri tedne dopusta in mal več časa za akorde...
Code: Ti si moja ljubezen – Magnifico C G7sus4 C G7sus4 C G7sus4 C G7sus4 C G7sus4 Dobro vem, da si nekje, C G7sus tisto dekle iz mojih sanj, C Em7 Em7 - in da boš nekoč k meni našla pot D#m7 - Dm7 Dm7 - C#7- G7 ker del ...tebe sem ......samo. C G7sus4 Dobro vem, da si nekje C G7sus4 tisto dekle, ki čakam jo C Em7 Em7 - dolge te noči, vsa ta leta že D#m7 - Dm7 G7 C naj ...srce te prepozna. C Ti si moja ljubezen, Cmaj7 skrivnostna in lepa, C A7 Dm7 ki v srcu jo nosim seboj. Ni mi mar za ovire, G ti moja si sreča, Dm7 G7 C G7sus4 zdaj končno mi steci v objem. C Ti si moja ljubezen, Cmaj7 skrivnostna in lepa, C7 A7 Dm7 živel bom srečen s teboj, Le zato ker te ljubim, G živim le za tebe Dm7 G7 C G7sus4 in ti boš presrečna z menoj. C G7sus4 C G7sus4 C G7sus4 C G7sus4 Dobro vem, da si nekje C G7sus4 tisto dekle, ki čakam jo C Em7 Em7 - dolge te noči, vsa ta leta že D#m7 - Dm7 G7 C naj ...srce te prepozna. C Ti si moja ljubezen, Cmaj7 skrivnostna in lepa, C A7 Dm7 ki v srcu jo nosim seboj. Ni mi mar za ovire, G ti moja si sreča, Dm7 G7 C G7sus4 zdaj končno mi steci v objem. C Ti si moja ljubezen, Cmaj7 skrivnostna in lepa, C7 - Gdim7 - A7 - Am7/E - Dm7 živel bom ...srečen s teb......oj Le zato ker te ljubim, G živim le za tebe Dm7 G# B C in ti boš presrečna ... z menoj.