Marshall MG15MSII - pomoč Zdravo Letos sem bil zelo zelo priden, pa je božiček prinesel darilo, kitaro in Marshalla MG15MSII. Ojačevalec ima vgrajen Clean kanal, Overdrive, EQ, Reverb in FDD nastavitev. Zadevščina je zelo zelo dobra in glasna (vsaj v sobi in po celotni hiši), clean kanal je vse ok, ko pa preklopim na Overdrive, pa nastavim Gain med 0 in kjerkoli med prvih 40-45% gumba, ko zaigram se zraven zvoka sliši še.. nekakšen zvok, podoben tistemu kot če daste računalniške zvočnike preveč na glas.. zadeva hrešči. Ko nastavim na 50%+ se zaradi moči distorzije to skrije. Ta zvok hreščanja ni podobn distorziji, ampak nekakšnemu "fret buzzu", toda na clean se na največji glasnosti nič takšnega ne sliši, na Overdrivu pa ga je takoj moč zaznati. Zdaj ne vem, ali je to kriv "slab" efekt, ali jaz nimam pojma kako bi mogla distorzija zvenet, ali je kaj na kitari (dvomim)? Bi se to dalo rešit, če bi med kitaro in ojačevalec dodal en multiefekt ali kaj podobnega, ter imel ojačevalec vedno na clean? Za vse predloge / rešitve se najlepše zahvaljujem Lep božič vsem Bye B)
Samo ko igraš se zravn sliši še hreščanje? Al skos čim preklopiš na drive kanal. Ker drive pač že sam po sebi malo šumi, tut ko nč ne špilaš. Če ti pa hrešči zraven ko špilaš, to pa ni vredu. Dej probaj kej posnet, da slišmo kaj točno je to za en vrag
Bi posnel, pa nimam kabla za med pc in fotoaparatom, po novem letu šele lahko. Ko preklopim na drive kanal, volume je na ~polovici, gain na 30~40% ne hrešči nič če ne igram, smrtna tišina. Tisti stalen šum ko ne igram je prisoten šele ko obrnem volume gumb do konca odvit. Hrešči samo ko igram, pa še takrat ne vedno. Bom probal čimprej nekako posnet. Bye B)
En podoben zvok, kot ga opisuješ, se pojavlja ko imaš na kitari nastavlen enojen magnet. Na humbuckerjih se te elektromagnetne motnje izničijo, enojni pa vse 'pobere'. Sicer se ta šum sliši tako pri clean kot pri overdriven zvoku, ampak preveriti še to lahko poskusiš še vseeno
Aja, imam Epiphone SG 400, 2x Alnico V Humbruckerja, je pa vseeno če imam rhytm al treble kitaro, isto hreščanje
Jaz imam Marshalla MG15 CDR in se gumba overdrive sploh ne dotikam, ker to use hrešči, piska, zanič zvok itd. Če hočeš overdrive kupi overdrive/distortion pedalko.
samo nekaj... ... a je res da je serija MG za en kur*c, ker povsod odsvetujejo nakup. Lomili naj bi se ventilatorji, zanič zvok,...