ima kdo voljo in natedit tabse,akorde... intro bi tud bilo lepo..... [YOUTUBE]K5LX_7-fJw8[/YOUTUBE] čAKAL SN TE KO KRETEN čakal sem te celo jutro, celo noč, večer in dan pred tem, od nikoder ni bilo korakov, mobitel zaspal je gluh in nem. Je blo res vse tak narobe, da je treba blo končat? Kdo bo zdaj prenaĹĄal moje fore, kdo smejal se mi od vrat? čakal sem te kot kreten, čakal neke boljĹĄe čase, preveč bedast, preveč slep, da bi mogel mislit nase. Zbrani v vrsti pod zastavo smo verjeli v neke boljĹĄe dni, gazili bi, jedli travo, brez besed prelili svojo mlado kri, za boga, za domovino, da bi zruĹĄili oblast, za ĹĄteko čikov, liter vina, pa da malo vbijemo dolgčas. Stal sem v vrsti kot kreten, stal za neke boljĹĄe čase, preveč bedast, preveč slep, da bi mogel mislit nase. Tamkaj, čisto na začetku, ko je svet ĹĄe zadnjič bil povsem iskren, v zavetju materinih prsi, dokler uka Ĺžeja ni me gnala ven, se podvizat, da bi zrasel, se naučil, razumel, da čim prej bi znal počet vse tisto, kar so drugi mislili, da bi Ĺželel. In sem rinil kot kreten, rinil v neke boljĹĄe čase, preveč bedast, preveč slep, da bi mogel mislit nase. Vse Ĺživljenje kot kreten sanjam neke boljĹĄe čase, slep, da je ves point v tem, kar daĹĄ podse, kar daĹĄ vase
Ma cel teden posluĹĄam tole pesem in ugotavljam da je melodija vokala v kiticah čisti plagijat pesmi Crvene jabuke - Tamo gdje ljubav počinje če naprimer tole pojeĹĄ "za boga, za domovino, da bi zruĹĄili oblast, za ĹĄteko čikov, liter vina, pa da malo vbijemo dolgčas." In tole od crvene jabuke http://www.youtube.com/watch?v=76qqnCgxpVE (5:48) "Sarajevsko kiĹĄno jutro joĹĄ mi broji korake kad rijetke ptice i čistači ulice zagrle ...." Res nisem nek lovec na plagijate in me to tudi ne zanima ....ampak sem vsakič ko se tole posluĹĄal, imel v glavi besedilo: "Sarajevsko kiĹĄno jutro ....." To je pa res preveč podobno... Sory za off topic
Prepričan sem da obstaja v svetovni produkciji vsaj ĹĄe kakih 100 komadov, ki so bolj podobni temu od mi2. Oba komada sem danes prvič sliĹĄal. Razen da sta oba zlo anemična ne najdem nič skupnega; no ja najbrĹž mata isto (sorodno) progresijo - itak. Melodija v verzu je pa čist naravnost, lahko bi rekel da je skoraj ni... tko da je pač ni teĹžko "kopirat"
Tekst me je parkrat malo zbegal, ker gre očitno vsakokrat malo drugače Akordi gredo pa takole: Čakal sn te ko kreten
Gregor, bom spisal bass linijo, ko dobim bass s servisa... @magic: uvod mislim (po posluhu sodeč), da igra v G/e lestvici (poizkusi ugotoviti tudi sam); vse se dogaja večinoma med 12 in 15tim poljem na vratu..spišem takoj, ko najdem čas...
Bi rekel,da gre takole nekako: e|----------------------------------------------------------------------------------| B|----------------------------------------------------------------------------------| G|-14b16b14-14p12-----12---------12-----14b16b14-14p12-----14-12-14-14b16-14-| D|------------------14-----14-/14----14-------------------14--------------------| A|-------------------------------------------------------------------------------| E|-------------------------------------------------------------------------------| e|-------------------------------------------------------------------------------| B|---------------------15-------------------------------------15----------------| G|------12------14b16------14b16b14-14p12--14p12h14-14b16---14/-------------| D|-/14----14-------------------------------14----------------| A|-------------------------------------------------------------------------------| E|-------------------------------------------------------------------------------| Odigraj,pa če ti res ne bo šlo,ti pa naredim video tutorial p.s.: Š e zate Gregor (ta je mal težja,ker nism basist)
Zakaj pa ne? Odvisno,kakšno akustično imaš...ponavadi je stil rahlo drugačen (ker res ne moreš toliko bendat), ampak vse se da odigrat