STREL V KOLENO - Mi2 (Herman/Kregar) Code: riff na Em: e------------------------------- b------------------------------- g------------------------------- d------------------------------- a-3--2--0----------------------- e----------3--0----------------- Em C Am Em C Am e---------------------------------------------------------------------------------- b---------------------------------------------------------------------------------- g-12--9--7-------------------------------------------9--12--9--7---------------- d-------------9--7/5--5h7--7p5---5-5p7--9--9h12---------------9--7/5--5h7-- a--------------------------7------------------------------------------------------- e----------------------------------------------------------------------------------- Em C Am Kdo si, kakšna, kaj počneš, Em C Am za vrati kamor jaz ne smem ? Em C Am Čeprav jih na stežaj odpreš, Em C Am A D vkopan ostanem tu kjer sem. C G Ker pač nisem zmagovalec, Bm A A D ki vzame to, kar mu je všeč. C G Grajskih stolpov osvajalec, Bm D iskri vranec, ostri meč G Kot princeskam pristoji, F ti zabodeš prst v vreteno. Am Princ prenese več krvi, C izbere raje strel v koleno. (x2) Em C Am (x2) Em C Am Ne jemlji tega kot poraz. Em C Am Ne obupaj nad pozabo. Em C Am Pravljice za kratek čas Em C Am A D niso za vsakdanjo rabo. C G Niti večni ponavljalec, Bm A A D ki ga sonce oslepi. C G Mali zlati prinašalec. Bm D Pomaha z repom, ko zbeži. G Kot princeskam pristoji, F boš zabodla prst v vreteno. Am Princ prenese več krvi, C izbere raje strel v koleno. (x2) Em C Am e--------------------------------------------------------- b--------------------------------------------------------- g-9-12-9--7---7----------------7---7h9-12p9-9-12p9- d------------9----9p7p5-5h7/9--9---------------------- a--------------------------------------------------------- e--------------------------------------------------------- Em C Am ----------------------------------------------------------------------10--10- ----------------------------------------------------------10--10h12---12--- -9-12-9--7---7---------------------------------9--9h12--12--------------- -------------9---9p7p5-5h7p5------9----9h12-12------------------------- ---------------------------------7/12---12---------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------ Em C Am ---12---12----12-------------------------------------------- ---15^-15^--15^--15--12-8h10-8h10/12-10p8-8-10-8-- ---------------------------------------------------9---------- -------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- Em C Am A D ---------------------------------------10--10------12---14---15- -6/8----6/8----6/8---6/8------10-12--12--12----15^-17^-19^ -----9-9---9-9----9-9---9-9-12---------------------------------- ------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------- C G Ker pač nisem zmagovalec, Bm D ki vzame to, kar mu je všeč. G Kot princeskam pristoji, F boš zabodla prst v vreteno. Am Princ prenese več krvi, C izbere raje strel v koleno. G Ko princeskam pristoji, F ti zabodeš prst v vreteno. Am Jaz izberem več krvi, C prenesem raje strel v koleno. G F Am C e-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- b-15-15-15-15-15-15-15-15/17-17-15-15-15-15-15-13/15-15-13-13-13-13-13-13-12-13-12-10-8- g-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- d-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- a-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- e-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- G F Am C -------------------------------------------------------------------------------------------------------------10----10---10---10--10---- -----8h10p8-8----------------------------------------10h12p10--------------------------------------12^--12^-12^--12^--12^-12- -7h9--------9-9-7-7------------------------9---9-- 9----------12----9----9--12----9--9--12-9h12----------------------------------- -------------------9-9-7--7---------7h9-12-12--12---------------12--12--------12--12----------------------------------------------- -------------------------10-10-7-10----------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- G F Am ---------15---15h17^-17p15--15------------------------------------------- ---15/17--17-----------------17--17-15--15-------------------------15---- -----------------------------------------16----14----------------14-16--16- ----------------------------------------------------17--14--14-17----------- -----------------------------------------------------------17----------------- ------------------------------------------------------------------------------ C G F fade out... ------------------------20-20-19-19-17-17-15-15-12-12-10-10-8-8--------------------10----------------- -15h17p15-17-15h17--------------------------------------------------8^-8--8^--8-10^---10-8----------- ----------------------------------------------------------------------------9-------9---------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tudi jaz upam da boš še kaj objavil! ampak še bolj pa upam da se uspemo zmenit KAKO objavit. Si prebral: Kako pravilno objaviti akorde ali tablature na forumu ? Ne razumem zakaj si še enkrat postal tabe... (da se ti je zataknilo in si jih celo 2x - to zastopim) ker so sedaj samo vsakič dvojne "v novo vrsto" V čem, v katerem programu si spisal te tabe? PS še nekaj v zvezi z dolžino posameznega taba. V dolpotegu smo omejeni z max 110 znaki. Tvoja najdalša klobasa pa meri cca 130 znakov. Treba jo bo razbiti na dve vrstici
Hvala, bom enkrat še v prihodnje, če kaj pogruntam. ^_^ Kar se tiče tabov sem spisal v notebooku (sem pogledal to temo glede objavljanja tabov, samo se mi je prvič zataknilo pri označevanju in mi jih je malce "premaknilo" vrstice). Zato pa sem tudi ponovno objavil, ker ni bilo razvidno, kako se igra. Bom skrajšal naslednjič dolžine.
Ja, zgleda res kot da jih premakne, ampak če pogledaš predogled, oziroma kar stisneš "OK" se zadeva popravi... enivej, rad bi tole spravil v dolpoteg, in če praviš da je itak v notepadu spisan, te prosim da nam pošlješ svoj original preko aplikacije: Dodaj datoteko v dolpoteg iz naslovne strani Trzalica.com. Če pred tem še skrajšat tisti najdaljši tab, pa še toliko bolje. Hvala
C izbere raje strel v koleno. (x2) ...slučajno poslušam brez kitare pri roki... a ni tule Cm al se mi sam zdi?
Hvala za txt fajl! dodan je že v dolpoteg: >>> Strel v koleno PS - dovolil sem si Bm spremeniti v Hm (pač po slovensko) - kar se tiče Remixove pripombe, tudi jaz glasujem za Cm.
Je govora o vseh treh prehodih: A-D ali samo o enem, katerem? [TAB]Em C Am Kdo si, kakšna, kaj počneš, Em C Am za vrati kamor jaz ne smem ? Em C Am Čeprav jih na stežaj odpreš, Em C Am A D vkopan ostanem tu kjer sem. C G Ker pač nisem zmagovalec[/LINK], Hm A A D ki vzame to, kar mu je všeč. C G Grajskih stolpov osvajalec, Hm D iskri vranec, ostri meč G Kot princeskam pristoji, F ti zabodeš prst v vreteno. Am Princ prenese več krvi, Cm izbere raje strel v koleno. (x2) Em C Am (x2) Em C Am Ne jemlji tega kot poraz. Em C Am Ne obupaj nad pozabo. Em C Am Pravljice za kratek čas Em C Am A D niso za vsakdanjo rabo.[/TAB]
OK - se mi je zdelo... popravljeno! BTW - nekdo je naložil tablature za "Ljubi dve", a brez podpisa, si bil to ti?
Sem malo izboljšal akorde in tablature za Strel v koleno (tab) Prav tako sem popravil tablaturo pri Ljubi dve (tab)