Code: AKORDI A (577655) C#m (X46654) G (355433) D (x57775) Hm (x24432) C#xy(?) (46644) F#m (244222) E (022100) A Saj ne vem kak bi začel tole moje potovanje C#m skozi temo zrem v neke čudne sanje G iz tišine, iz črnine in globine D zbudi me prvi vdih z občutkom bolečine. A Pride slika, zvok priplava iz daljave C#m topla odeja, nos pobožajo vonjave G v roki je toplina, tvoja dlan jo stiska k sebi D daj ne joči, vidiš da prihajam k tebi. A Daš mi piti in otreš mi kapljo sline C#m trudno ti pomignem za požirek vina G v sobo stopajo vsi moji, me objemajo, bodrijo D spet je noč in radio igra mi mojo melodijo. Hm C#xy Z vsakim dnem sem boljši, sam se vstanem, oblečem D zbogom bergle in kateter, ščijem in sem srečen A na obletnici mi vnuk opeva vse mejnike F#m ko na zidu powerpoint predvaja neke stare slike. Hm C#xy Upam spit mal več, z vsako kupco sem bolj trezen D in pod noč, ko se zbudim, sem vedno majčkeno nalezen A penzija prihaja, cene zlagoma kopnijo F#m drug za drugim mi prijatelji ponovno oživijo. Hm C#xy Ne le oni, žal iz groba dvignejo barabo D ki nam bo zdaj še desetletja sral na glavo A ej glupost človeška, res nimaš meje E ampak jaz sem zopet živ in to je to kar šteje. RIF A Na moj prvi dan v službi se objemamo, slavimo C#m v startu mam fajn položaj, mi dajo odpravnino G ti deluješ vedno mlajše, že se ljubiva v mraku D skočiva s padalom in obiščeva Monako. A Prvi špil našega benda je v razprodani hali C#m narod poje vse komade, kot bi jih od nekdaj znali G cvet novinark nas oblega, naskakuje D še komerc programi nas vrte kot kake tuje. A Deca pridejo domov, spet vozim karavana C#m naš Runo izkoplje kup kosti, leta zakopanih G od tujcev kupimo par bank, zapufanih nad mero D za dobrobit nas vseh Gianni zaključi kariero. Hm C#xy Hodim v gorco, ob nedeljah tarokiram D kmal po zimi imam trgatev, parkrat letno demonstriram A dan državnosti slavim z na pol obešeno zastavo F#m v opomin na čas, ko smo si zjebali državo. Hm C#xy Pleša upada, mišice se mi krepijo D zmir manj plomb imam in skoraj nulto dioptrijo A ti se še kar mladiš, pogosteje te vzamem F#m nov album gre v promet za med še preden ga posnamemo. Hm C#xy Brezposelnost kopni, tajkuni vračajo kredite D industrija raste, afere so prikrite A Amerika še vedno po svetu dela sranje E za hčerko pride sin, zdaj misliva le nanju. RIF A Ta zadnji del poti je valjda najbolj lep, brezbrižen C#m ni panike, ni bolečin, če že, pa hitro minejo G študentska soba je moj dom, praznina v moji glavi D s sosedom ustanovima bend in sanjava o slavi. A Po kratki vojni pot lastne države je končana C#m zgubimo samostojnost a dobimo pol Jadrana G spet imamo dobro muziko in v košarki slavimo D ni demokracije, se pa dosti več smejimo. A Spijem lahko, kolko hočem, pa še funkcioniram C#m vsak dan v istih kavbojkah, pa se sploh ne sekiram G dol mi visi za inflacijo, okolje D al se prav reče oljčno ali pač olivno olje. Hm C#xy Čas pa drvi z nezaslišano brzino D pade sneg, pade Križaj, pade poljub pred kinom A moja starša, vitka, mlada, se mi zdita grozno stara F#m in za rojstni dan je tu prva akustična kitara. Hm C#xy Žoga pri pouku, Alan Ford v šolski torbi D bolj, kakor učiteljem, verjamem Riblji čorbi A na Mundialu v Š paniji smo v vlogi favoritov F#m da ohranil bi nam mir se prebudi naš Tito. Hm C#xy Nemir pred odraščanjem zamenja smeh otroški D stopim iz tricikla, že ves dan visim na joški A na koncu zlezem tja kamor pošiljamo se z bendom E kot vsaka dobra stvar se vse zaključi s happy endom. A C#m G D (x4)
Hvala za prispevek, ampak škoda, da nisi prej preveril v Dolpotegu, ker že imamo tale zapis Mi2 - Visoka pesem akordi in tablature Kaj praviš na A7M namesto C#m?
Sem na seznam akordov dodal tudi C#m, ker sem Egona videl 3. decembra za njihovih 20 let v Tivoliju, da ga uporablja namesto A7M Na albumu (studijskem posnetku) pa mislim, da je A7M...