LP, imam besedilo pesmi in youtube link Prosim za pomoč pri iskanju akordov! MODRIJANI- POVEJ Ko sva spoznala se, nisva slutila še, da nekoč bova tu kjer sva zdaj, leta minila so midva se iščeva, nekje na poti izgubila sva se. Brez skupnih ciljev in brez sanj, vse skupaj zdi se kot navada. Povej mi zdaj, povej takoj povej zato, da odločim se ne morem več le tavati brez premikov sanjati. Povej mi zdaj, povej takoj povej zato, da odločim se. Dovolj imam, dovolj laži dovolj imam prijateljskih noči. Ko sva spoznala se, nisva slutila še, da nekoč bova tu kjer sva zdaj, leta minila so midva se iščeva, nekje na poti izgubila sva se. Brez skupnih ciljev in brez sanj, vse skupaj zdi se kot navada, je strah res tisti, ki mi pravi da grem naprej, da grem naprej. Povej mi zdaj, povej takoj povej zato, da odločim se ne morem več le tavati brez premikov sanjati. Povej mi zdaj, povej takoj povej zato, da odločim se. Dovolj imam, dovolj laži dovolj imam prijateljskih noči. Ko sva spoznala se, nisva slutila še, da nekoč bova tu kjer sva zdaj. [YOUTUBE]ngy9t-r_o38[/YOUTUBE]
G dur je... kolikor vidim se igra samo G dur (D7, G, C). Ta intro del je pa nekje v smislu XX0033, XX2233, nato pa XX5433 in XX5533? Pač tale intro del je po moje nekje v tem smislu, mogoče kakšen drugačen prijem, samo meni to tako zveni =)
Za uvod ne dam tud jaz ne roke v ogenj - predvsem zato ker tega brez par dnevne vaje ne morem tolk hitr odigrat... je pa zihr D dur - itak moj rezime bi bil nekak takole: za uvod, z malo pomoči s strani monda; zato dve verziji: Code: V1 G5 Dsus2sus4 G Gsus4 XX0033 XX2233 XX5433 XX5533 V2 G5 Dsus4 G/D Gsus4/D XX0033 XX0233 XX0433 XX0533 sicer pa takole: Code: G C G C <<< tale G bi lahko bil tud Em Ko sva spoznala se, nisva slutila še, G C D <<< D lahko dobi okrasek v Dsus4 obliki da nekoč bova tu kjer sva zdaj, G C G C leta minila so midva se iščeva, G C D nekje na poti izgubila sva se. Em C G D Brez skupnih ciljev in brez sanj .......... Em C G D vse skupaj zdi se kot navada ......... Em C G D Povej mi zdaj, povej takoj povej zato, da odločim se Em C G D ne morem več le tavati brez premikov sanjati Em C G D Povej mi zdaj, povej takoj povej zato, da odločim se Em C G D Dovolj imam, dovolj laži dovolj imam prijateljskih noči.
Mislim da bo kar držalo nekje takole. Osebno mi najboljše zveni Em kot XX5453, nato C XX5553 ( ali pa kar X55555), nato G X55433, nato D pa kot prijem XX4232... ( torej vse zaigrano na narodnozabaven način), ker mi ''klasični'' prijemi zvenijo predolgi. Odločitev je vaša, ampak kakor vidim po posnetku tudi kitarist igra v tej smeri.