Mr.Sandman - Stari Medo

Discussion in 'Iščemo besedilo ali naslov / izvajalca pesmi' started by mondxxi, Oct 1, 2007.

1. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

Torej, kar nekaj časa že brskam po netu za slovensko verzijo besedila Mr.Sandman , ki ga je leta 1954 napisal Pat Ballard, izvajale pa so ga raznorazne skupine .. od Andrews Sisters, Cordetts itd.
    Kolikor sem do zdaj uspel ugotovit je slovenski naslov "Stari medo".
    Če ima kdo samo besedilo ali celo posnetek(slovenska verzija seveda), bi se priporočal.
    V naprej hvala.
    Lpmondxxi

2. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

100% sem da sem to že slišal, in prav tako sem bil tudi 100% da je to izvajala Danjana Golavšek, ampak na njeni strani (ki pa je precej ažurna in natančna) ni Starega meda... torej :(

Google je našel Činčevo zgodovino, in tam nekje na sredi en podatek da so leta 1993 tam snemali : "pa odlična country skupina z imenom Country Joy, ki je posnela kaseto Stari medo,"... !!! ???

moje znanje se tu počasi neha... čeprav mi tale Stari medo še kr odzvanja po betici...

3. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Pravkar sem si priklopil radio DUR - in kaj vidim... za par minut sem zamudil...

0.2.2007 20:04:54
    TEMPTATIONS - SHAKE YOUR PAW
    10.2.2007 20:01:13
    OPTIMISTI - STARI MEDO
    10.2.2007 19:59:02
    DURČEK 114 - PLJUČA IN JETRA

išči torej še malo med "Optimisti"

4. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

Sicer je posnetek precej "slab" upam, da mi bo uspelo sliĹĄat besedilo. Pripnem...
    lpmondxxi

Last edited by a moderator: Mar 23, 2017

Share This Page