Code: Nace Junkar - Mati, hvala ti F G C O mati, o mati, hvala ti Em F G C Em Mati, kako naj ti povem, F G C kar čutim a ne smem, ostaja v meni. Em Mati, edina ženska si, F G ki ljubiš me vse dni, kjerkoli bivam. G F C Kako sem zrasel, praviš mi, kako čez noč odrastel ti, G F C si pela mi uspavanke, vodila me od dne do dne. F C Skrbela zame, to se ve, živela zame, zase ne G F C G C in trepetala kot drevo, ki veter biča ga pojoč. F G C O mati, o mati, hvala ti Em F G C Em Mati, ostal bi rad otrok, F G C v objemu tvojih rok, srca topline. Em Mati vzletel bi rad kot ptič, F G iz gnezda nežnosti, sveta širjave F C Kako naj jem, kako naj spim, kako naj v svetu tem živim, G F C da srečen bom sanjala si, želela lepe mi stvari. F C In dala si mi vse in več, samo da bil bi svetu všeč, G F C G C da bi imeli radi me živali, rože in ljudje. F G C O mati, o mati, hvala ti Em F G F# C# Kako naj jem, kako naj spim, kako naj v svetu tem živim, G# F# C# da srečen bom sanjala si, želela lepe mi stvari. F# C# In dala si mi vse in več, samo da bil bi svetu všeč, G# F# C# G# C# da bi imeli radi me živali, rože in ljudje. F# G# C# O mati, o mati, hvala ti Em# F# G#