Kašni bi bili lahko akordi za komad od "Nine Pušlar- Š e kdo verjame" in kakšen je vzorec brenkanja? Hvala Ko si mlad se ti zdi, da ves svet ti na dlani leži in brezskrbno verjameš v ljudi ki so ob tebi. Pride čas ko spoznaš, da v resnici jih sploh ne poznaš ko jim gledaš iskreno v oči veš mar jim ni. Kdo še verjame, le kdo še verjame, v tople besede, obljube in kdaj pa kdaj v dobre ljudi rada bi, da še nekdo misli name, da mu prva sem misel ko vstane, še kdo verjame v takšne stvari. Marsikomu se zdi da denar vse ljudi spremeni a vem najboljše stvari se brezplačno dobi. Pride čas ko spoznaš vse kar šteje je to da imaš ti ob sebi nekoga, ki zna te ljubiti iz srca. Kdo še verjame... http://www.youtube.com/watch?v=00xB9v9YLfQ
Hm, sem na začetku učenja brenkanja in mi ni čist jasn nad kaj/kam tele akorde postavt in ritm? Hm? Prosim in hvala za pomoč!
Code: G D Ko si mlad se ti zdi, Em Hm da ves svet ti na dlani leži C D in brezskrbno verjameš v ljudi G ki so ob tebi. G D Pride čas ko spoznaš, Em Hm da v resnici jih sploh ne poznaš C D ko jim gledaš iskreno v oči G veš mar jim ni. C Hm Am Em Kdo še verjame (aa - a) le kdo še verjame (aa - a) F G C v tople besede, obljube in kdaj pa kdaj v dobre ljudi F G rada bi, da še nekdo misli name, C F da mu prva sem misel ko vstane, G C še kdo verjame (še kdo verjame) v takšne stvari. dodajam še slikci za manj znana akorda, ki ju je predlagal mondxxi (upam da se še javi v tej temi) naj te B ne zmede - misli si da tu piše H. aja še za ritem sprašuješ... 3/4 takt, valček. Tisti ki ste hodili v plesno šolo ste sigurno šteli plesne korake 123 123 123... če malo nakažem kako hitro gre; prvi niz na začetku brenkaj samo navzdol: Code: G D Em Hm C D 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3 Začni tako da enkrat - na 1, udariš akord potem pa šteješ _23 123 (medtem zamenjaš prijem v naslednji akord) in ga udariš na 1 in šteješ spet _23 123... Je to bolj jasno?
Majhen popravek pri ritmu: 6/8 Code: Kdo še verjaaameeeeeeeee aaa aaaa C Em 1 2 3 4 5 6 1 2 3 4 5 6 Opazil sem tudi da v refrenu Cju ne sledi Hm ampak Em. lpmondxxi