NoMAD-ova suha roba

Discussion in 'Ekshibicionisti' started by NoMAD, Mar 11, 2010.

1. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Last edited: May 28, 2016
  2. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

3. For

For Active Member

Kar vadi NoMAD ...še malo pa boš vnukom pel :D

4. FGL

FGL Member

Kul, kul! Imaš očitno v sebi to kantavtorstvo, zveni prav fajn! :)

Lp v tja kjer si že doma, kjer je tak daleč, da je iz roba zemljevida padlo. :p

5. NoMAD

6. Robi-kita

Robi-kita Senior Member

Haha carsko je, odlično ni kaj, samo še čričke pa je to to :p

7. the dar

the dar Senior Member

Prosim in hvala!
    Kako resnična zgodbica. Bi jo moralo slišati večino podmladkov, pa še nekaterih neodraslih odraslih.

Fajn zaigrano in odpeto ;-) Lepo je videti, da nisem edini,ki je snemal pesmice za mlade.:)

8. protein

protein Member

Prva verzija brez reverba mi je vokalno preve? razpotegnjeno,pa mogo?e mal preve? nihanja glasu...Z reverbom pa odli?no....
    Mišk ne poznam po pravici povedano:)
    Lahko no? Piran mi je pa vše?...

9. NoMAD

Miške bo treba obnovit - na pikniku bo kr primerno.

BTW
    A so antibiotiki prijel?

10. protein

protein Member

Mah, saj sem bil že v?eraj malo ?uden od teh zdravil, danes je pa tak isto:( bomo preživeli, upam.

11. NoMAD

Tudi večina moje suhe robe je ĹĄla po gobe...

Tale tema je zato ratala čist preveč prazna. Tole sem danes na novo posnel: Mavrica - sedemintridesetič

12. Robi-kita

Robi-kita Senior Member

vredu je! like it kot se na FB piĹĄe hehe :D

13. NoMAD

14. NoMAD

15. zingy

zingy Member

Zelo lepo odpeto (mogoče bi mi ugajalo malce počasneje, a vseeno; je tako bolj "Lili Marlen"-ish). Meni ena najlepĹĄih slovenskih pesmi. Ĺ˝e brskam po akordih (to bi znalo biti lepo na klavirju....)

16. NoMAD

S tempom imam vedno probleme ...

Mogoče je tole dovolj počasi: Orion

17. mondxxi

Zanimiva priredba. Original v osnovi tiktaka na 62Bpm. Tvoja izvedba pa niha med 68 in 72Bpm, kakor ti občutek narekuje. Melodijo si po svoje priredil, pa tudi akordi so na nekaterih mestih "prav posebni". Sem gledal po dolpotegu: Tvoja verzija je precej poenostavljena(Cmaj7 je top), V1 od 313 je pa kar zakomplicirana (škoda ker ni dodal še prijemov za posamezne akorde) Katero verzijo igraš na zgornjem posnetku?
    lpmondxxi

Last edited by a moderator: Jun 11, 2016
  18. NoMAD

Svojo - itak, s top Cmaj :) ...za tisto od 313 bi rabu mal preveč časa. čŒeprav ne izključujem, da ne bom kdaj vseeno poskusil naštudirat tud to verzijo, ki jo je Davidu (313) menda pokazal njegov učitelj kitare. Ne spomnim se priimka, a vem da je šlo za renomiranega kitarista, zato ne dvomim da so tisti akordi OK. Z melodijo je pa tako, da jo vlečem iz malih možgan, kjer se mi je najbrž taka zakodirala že takrat ko še nisem imel dovolj kilometrine. Ampak da si se pa na moj posnetek spravu z analiziranjem Bmp je pa huda... Kar se tiče tempa vem da je moja napaka že leta ta da nenehno pospešujem, in že če to tukaj ni slučaj in mi je uspelo žogo parkrat umirit, štejem to za uspeh :)

Nič ne bi imel proti če te akorde (ene in druge) preverijo še tvoja ali kaka druga ostra ušesa. Še rajši pa bi prevetril "Poletno noč". Ki bi bila verjetno najstarejša tema v sobi "Iščemo akorde" če ne bi imeli v vseh teh letih toliko zlomov na strežniku. Spomnim se (oziroma se mi zdi) da je bil to (namreč da iščem akorde za Poletno noč) moj sploh prvi post na kakršnem koli forumu ever - in to kakih 5 dni po tem ko se je na netu pojavila trzalica.com. V dolpotegu se je z leti nabralo kakih 6 ali 7 verzij Poletne noči, a smo/sem nekatere pometali ven, ker so bile zelo očitno slabe transkripcije. Tako da so ostale le tri. Posebej ono drugo z C-dimom v štartu imam na sumu da je vsaj v tem delu kjer jaz igram F# bolj korektna od moje, a seveda tudi tu igrajo vlogo mali možgani in z leti zapečene napake oziroma drugačno "videnje" slišanega.

Last edited: Jun 11, 2016
  19. mondxxi

Kar se tiče udarcev na minuto, sem šel preverjat samo zato, da bi ugotovil za koliko si prehiter. Torej če je original na 62 plus minus en do dva in ti na 70 plus minus en do dva, si za cca 13% prehiter, kar še ni neka huda stvar, glede na to, da kakšne druge komade šibaš še z večjo razliko.

Svojo linijo petja si "moral" ubrat zaradi svojih akordov, in to je potem priredba. Ali pa si prilagodil petje naštudiranim akordom. V bistvu je težko zapet originalno linijo, če so akordi poenostavljeni. In v bistvu je fino slišat tako priredbo, da nekdo, ki bi rad odigral ta komad ve, da četudi ne zna "lomit prstov" na 313 transkripcijo, lahko na enostavnejši način odigra in zapoje takole Robežnikovo pesem.

Kar se tiče poletne noči (Sepe), zna biti precej dela z pravimi akordi... in tudi precej lomljenja prstov. Enkrat, ko mi bo spet močno dolgčas, se morda spravim.
    lpmondxxi

Last edited by a moderator: Jun 11, 2016
  20. NoMAD

Karakas

A kdo od mlajše generacije pozna tale komad ?

Last edited: Jun 11, 2016

Share This Page