NoMAD-ova suha roba

Discussion in 'Ekshibicionisti' started by NoMAD, Mar 11, 2010.

1. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

Zanimivo, jaz sem se ravno prejĹĄnji teden spravil na lov za kakĹĄno solidno GP5 datoteko točno tega komada. Ker nisem naĹĄel nikjer nič oprijemljivega, sem se spravil sam napisati verzijo Dream a little dream od Laure Fygi. Zaenkrat imam samo kitico narejeno. Ko bo ĹĄe refren, pripnem.
    Tvoja izvedba je tipično tvoja NoMAD. Dobro posneto, in dodal si nekaj svojega...
    lpmondxxi

2. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Hvala za komentar

Eno gp datoteko z ultimate guitar sem tud jaz pregledoval. Ampak potem sem pa odkril ĹĄe Ello Fitgerald, pa Doris Day, pa Glee, pa ĹĄe tole naĹĄo YTzvezdo - Aleksandro in na koncu ugotovil da je zame verzija od mame Cass naj naj nenadkriljiva je!!!... Malce me ima da bi naredil slovensko besedilo, če drugega ne zato da se mi jezik ne bi krnaprej zapletal.
    Sicer sem pa zelo firbčen kako bo tvoj GP zgledal.

BTW
    punca je imela talent tud za komedijo :)
    [YOUTUBE]vZPmZ64m3_4[/YOUTUBE]

3. mondxxi

Evo za firbec potolaĹžit:
    Dream a little dream

Ko posluĹĄam tvojo verzijo, mi akord, ki ga igraĹĄ za C durom (Je H7 X21202 ?) nekako ne gre v uho. Jaz igram tam D#dim XX1212.

Last edited: Feb 22, 2011
  4. NoMAD

Itak... ko bom velik bom znal tud D#dim7
    do takrat pa eskiviram s H7 (odprta pozicija)

Glede na to, da se ĹĄe vedno ne morem znebit te melodije iz glave, bi se celo utegnilo zgoditi da se naučim tale dimček. Predpostavljam pa da boĹĄ naĹĄel ĹĄe kakega ;).
    Ko rečem "naučim" mislim seveda na to, da ga prsti sami zaigrajo/primejo in ne da se moram vedno znova ustavljat in ko kak začetnik postavljat hrenovke na prava polja. Pa ĹĄe desno roko je treba simultano priučit, kje se akord začne (kje je root)...

5. For

For Active Member

Res dobro! Vokalu si dal ĹĄe malo efekta ....fino, fino :)

čŒe boĹĄ ĹĄe vztrajal pri tem komadu in lovil ĹĄe bolj točne akorde, poskusi ĹĄe desno roko (ritem) izboljĹĄati.
    čŒe sem prav opazil ....skoraj vse verzije imajo to posebnost da desna roka ne igra vedno isti ritem ....kar nekaj se spreminja, kar da komadu tisto nekaj.

Sicer nisem to nikoli probal igrat ....ampak sem zdaj posluĹĄal par priredb

http://www.youtube.com/watch?v=tDvasYRVbNY predvsem začetek z kitaro posluĹĄat ...in potem naprej

Ta je ĹĄe bolj enostaven http://www.youtube.com/watch?v=oY6KMoioSog

V glavnem ....res dober posnetek si naredil ....eden boljĹĄih. Bravo!

6. NoMAD

Hvala
    tud o ritmu sem razmiĹĄljal in celo poskuĹĄal en arpeggio na začetku igrat. Za tale komad dva dni vadbe očitno ne bo dovolj. čŒakam kako bo mond dokončal svoj GP... pa si tam sposodim kako idejo; če bo volja in čas...

Ĺ e raje bi pa sam kaj dodal ;)

7. NoMAD

Ti si rekla sonce

Sicer pridno vadim D#dim XX1212... Ko bo kaj za sli??at posnamem.

Medtem pa si poglejte tole čudo:

Ivo Mojzer - Ti si rekla sonce
    Nasneto in posneto je bilo na tisoč in en način. Od Canon EOS500D do mikrofona za 10�??.... zvok zmiksan v Audicity - video pa kar v Mouvie Makerju.

Me pa zanima kako se sli??i original, ker je kot avtor glasbe je pri Mojzerju naveden Frank Booth, iz česar bi se dalo sklepati da obstaja nek angle??ko/ameri??ki original...
    http://sl.wikipedia.org/wiki/Ti_si_rekla_sonce

Pod imenom Frank Booth obstaja sicer en Punk bend, ki najbr?� ni avtor in pa seveda Lynchev karakter iz filma Blue Velvet...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Booth_(Blue_Velvet)

�?e kdo kaj ve o izvoru te Mojzerjeve uspe??nice naj prosim to napi??e.

Last edited: Oct 28, 2016
  8. Robi-kita

Robi-kita Senior Member

Fajn fajn, si morav met kar nekaj časa da si skup spravo tako kot je :D

Odlično

9. AliAs

AliAs Super Administrator Staff Member

Super NoMAD, me veseli, da si tega lotil na tak način.

Si imel kaj teĹžav s sinhronizacijo posnetkov v WMM ? Jaz se spomnim, da se da z WMMjem nisva najbolje razumela... :)

Lep izdelek!

10. NoMAD

VMM je resnično podn od podna. čŒe se ne pripraviš nadenj nadvse znanstveno (timeline spisan v beležki) se izgubiš v prvi minuti uporabe... sem hotel tiste odmeve z backvokali posnet v špeglu (glej tam za mano) ampak se mi je skisal ko sem videl da bo nemogoče zadevo sinhronizirat. Če 3x po 6 dvesekundnih koščkov vstavljat v sistem ki sicer piše na stotinke natančno kje se nahajaš, sam odreže pa vedno mal po svoje... 5 stotink tukaj in tri drugje... pa padeš totalno ven... Itak že to kar sem naredil ni perfektno sinhroniziran; na par mestih odpiram usta ko žaba, ki kliče paglavce.

11. For

For Active Member

Ma super ..ĹĄe na koreografijo nisi pozabil ......res dobro!

Tvoja frizura me je spomnila na tisto " Sonček je in ti si skuĹĄtran/a"

Si predstavljam koliko časa si rabil za tole .......bravo!

12. NoMAD

Za frizuro? ah malenkost - vsako jutro ena petarda pa je.

13. mondxxi

Dober si, da si se spravil tole v VMM-ju jajcat. Sem tudi sam sprobal kako se sinhronizira video in zvok. Groza. Mukotrpno delo.
    V Dolpotegu ima?? GP5 Dream a little dream. Dodal sem ??e refren. Kitara je v refrenu bistveno enostavnej??a, kot v kitici.
    lpmondxxi

Edit: Iskal sem Franka Bootha. Na??el nekoga, ki je pod enakim imenom izdal knjigico piano aran?�majev za popularne pesmi 60ih. Lahko bi bil ta, vendar, ga nikjer nisem zasledil, kot avtorja kak??ne glasbe...
    http://www.sheetmusicplus.com/title/It-s-Easy-to-Play-the-Sixties/3599325

Mogoče ga bo kak??en pianist poznal...

Edit: Nov Link

Last edited by a moderator: Oct 13, 2013
  14. NoMAD

Ker sem to objavil tudi na 2akordi.net so se pojavile pritoĹžbe da ne razumejo teksta.
    Pa sem rekel da poskusim prodreti ĹĄe na juĹžne trge in nastalo je tole:

15. protein

protein Member

VĹĄečno:) Sploh v verziji za juĹžni trg:) Lepo odigrano in odpeto.

16. kitaromat

kitaromat New Member

NoMAD ex-yu solo akt, ki bo kmalu prodrl na svetovne trge kot tisti ekrem al kaj je s "kuča poso" :D odlično odigrano v obeh verzijah. pohvalno da si za video uporabil WMM

Last edited: Mar 7, 2011
  17. NoMAD

Dream a little dream

Po šestih letih (ko sem prenehal s spuščanjem dimnih signalov) se je od mene končno spet odvalil en nov dim...

Finalno improvizacijo sem pa uspešno zafušu :( ... je**ga.

18. For

For Active Member

19. NoMAD

S posluhom imaš očitno manj težav kot jaz ... :)

Zdej pa da še mondxxi napopa bas ...

20. zingy

zingy Member

Ta pesem mi je že dooolgo časa ena najlepših. Lepo odigrano, odpeto pa prav tako solidno. Vzpodbudno je slišat nekoga, ki se tako potrudi in izkoristi "glas, ki ga ima na voljo". Všečno.

Share This Page