Ogrevanje z klimo

Discussion in 'Doktor za rokenrol in ostalo' started by For, Mar 31, 2013.

1. For

For Active Member

Lahko malo pomagate tisti ki imate izkušnje z klimam.

Prvič se ukvarjam s tem in do pred kratkim sploh nisem vedel da so klime zmožne tudi učinkovito ogrevati. Z kurilnim oljem sem opravil, ker je preveč stroškov.

Namen imam kupiti dve klimi (več ne morem zaenkrat) Kam naj jih dam da bo čim bolj učinkoviti ogrevanje?
    Kopalnica je najhladnejši del stanovanja (sever)

1.
    Če dam tako (modro) je največja prednost da notranjega razvoda ni. To pomeni da zunanjo enoto vežem z notranjo samo z luknjo v steni.
    Ta opcija je tudi dobra če bi mogoče te dve klimi bile premalo in bi se kasneje odločil še za tretjo (na steno med otroško in spalnico)

2.
    Tale opcija je baje tudi v redu ker zrak kroži in bi tale v dnevni ogrela tudi hodnik med spalnico in otroško. Te dve sobi pa tudi, ampak ni garancije da bo dovolj.
    Tista v hodniku pa ne vem če bo dovolj za kopalnico ...ker tam je najbolj hladno?
    Notranjega razvoda pa ne bi bilo veliko. Pač ...od terase, skozi kuhinjo do obeh enot.

3.
    Potem še tretja opcija kjer bi notranjega razvoda bilo kar precej. Ne vem če je tukaj sploh kakšna prednost pihanja? V dnevni je to po moje najbolj optimalna postavitev, za hodnik pa ....hmmm ne vem no ..?

Prosim pomagajte z nasveti.

Za katero opcijo bi se vi odločili? :confused:

Rdeče črtice pod okni označujejo kje zdaj imam radiatorje

2. NUFAN

NUFAN Forum Administrator Staff Member

Glede na tvojo razporeditev prostorov, bi je jaz odložil za tretjo opcijo. Pri tej opciji se mi zdi, da bi bilo največ učinka.
    Vsekakor pa ti svetujem, da povabiš kakšnega monterja in ti bo znal bolje svetovat.

P.S. Kaj pa Glamox radiatorji?

3. For

For Active Member

Hvala Nufan za tvoje mnenje :)

El. radiatorji so baje vsi po vrsti veliki porabniki. Toliko kolikor porabi kw enako da od sebe.
    Pri klimah (toplotna črpalka) je pa razmerje boljše.
    Zdaj so tudi takšne ki od enega kw elektrike dajo 5kw toplotne energije (COP 5)

Se tudi z raznoraznimi strokovnjaki posvetujem, ampak vsak ima drugačno mnenje.

Tako se izobražujem glede tega in potem bom lažje sprejel odločitev ki bo najbolj optimalna.

4. shine

shine New Member

Če bi radi izvedeli več informacij o gretju z klimami lahko kontaktirate podjetje tersus, pri nas imamo sicer električne radiatorje vendar imajo tudi ponudbe za klime, poleg svetovanja paso nam zadevo tudi pripeljali ter zmontirali :) več pa tu : http://www.tersus.si/klimatske-naprave

5. aceofs

aceofs New Member

Share This Page