Sašo Zver - Ko boš prišla na Bled

Discussion in 'Ugotavljamo tablature' started by 6ackpite, Oct 15, 2007.

1. 6ackpite

6ackpite Member

Iščem tabulature Sašo Zver - Ko boš prišla na Bled, (fingerpickingska priredba).
    Nebi bi se branil tudi kakšne ostale zimzelene fingerpickingske priredbe.
    lp

2. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Poskusi tukaj kaj zvedet KLIK

to je stran od Piki pikerja,ki je na Trzalica V1 bil naš član (zdej pa ga ne najdem, oziroma ga očitno ni več)

BTW v galeriji je par slikc s Tommijevga koncerta (kjer smo Sašota še v živo vidli)
    Predvidevam da ima Piki še kontakte s Sašotom... vpraši, prosi, beseda ni greh!

3. For

For Active Member

Mi smo tudi pili "v živo" ....tebe pa nikjer....:D :p: he he Trzalica in Sašo ....:) ..lep večer je bil ...:)

Last edited: Oct 15, 2007
  4. LiMuBai

LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

Ti iz prve roke povem, da mu piši na info mail, pa ti bo odgovoril.
    Drugače pa ima tudi svoj myspace(.com/sasozver)

5. 6ackpite

6ackpite Member

sem mu dva dni nazaj pisal na info@sasozver.com za tabulature in zdaj čakam če bo kaj odgovoril,

6. LiMuBai

Ja, rabi nekaj časa, da ti odgovori ampak drugače pa odpiše.
    Sporoči, če bo kaj uspeha.

7. 6ackpite

6ackpite Member

Sašo mi je odgovoril in sem izvedel sledeče:
    Pesem je iz G dura, normalen prijem. Začetni lik je z D7 "runom", ki če ga poslušaš počasi zelo lepo odpelje do vodilne melodije. Ko boš "skineval" po posluhu se najprej nauči samo melodijo in šele nato dodajaj base. Mislim, da pri večini komada ni več kot dveh glasov. Torej G (Ko boš...) v C in D nazaj v G malo v e mol mislim da sledi a mol, D in nazaj v G. Drugič je isto razen da se bas linija sprehaja. Če melodijo že poznaš lahko bas linijo skineš posebej itn. Refren je v C potem G nazaj C dol do A dura, D7 in G. Stvar se ponovi z modulacijo preko E7 v A dur. Vse je skoraj isto je pa fingering malo tricky ki ga boš moral pogruntat kako ti najbolj leži. Če si že kaj igral skladbo ti najverjetnoje dela težave "jazz part" Nekako mi uspe melodijo sredi dogajanja odpeljati iz A v C dur (vem ni logičen potek ampak tako se mi je pač dopadlo) od tam naprej je pa enostavno: Cmaj (bare na tretjem polju) bas G#, a-7, bas E,bas Eb, D9, bas F#, G13, bas Eb, e-9, bas H, bas Bb, a-7, bas Eb, D9, bas F#, G13, in potem na 8 polje C13 in D13 vendar namesto D držiš D# na 11 polju.
    :D

8. NoMAD

he he, skoč u vodo pa plavi !

9. Mortalia

Mortalia New Member

ko boš prišla na bled...

Menim da je razlaga zelo natančna ter logična glede na zahtevnost komada. Seveda pa se podrazumeva da se takšnega komada lotiš ko že obvladaš nekaj teorije in tudi prakse. Glede skakanja v vodo... Že to da dobiš natančne akorde od avtorja samega je redkost v naši sloveniji glede na karakter našega naroda. Komad pa je nažalost tako zahteven, da ga nemoreš "skinit" stoodstotno, v čem seveda tudi ni poanta. Fingerpicking lepota je prav tem, da so improvizacije zaželjene ter spodbujane. Bolje ustvarjati kot poustvarjati...

10. poljubno ime

poljubno ime Junior Member

"to je stran od Piki pikerja,ki je na Trzalica V1 bil naš član (zdej pa ga ne najdem, oziroma ga očitno ni več)

BTW v galeriji je par slikc s Tommijevga koncerta (kjer smo Sašota še v živo vidli)
    Predvidevam da ima Piki še kontakte s Sašotom... vpraši, prosi, beseda ni greh!"

Uh, ah, oh... En lep pozdrav. Malo sem izginil ker... S 1. junijem so me zvabili v eno drugo firmo in moram počistiti Avgijev hlev (z žličko...). Skratka - ni časa, pa poln k.... (kufr, prosm...) PC-a imam, ker ves dan delam na njem, pa še s passwordom sem si nekaj zakompliciral, pa... pa... pa...

Za kitaro je bolj malo časa, čeprav sem še eno nabavil, s Sašotom se pa še vidiva. Moram še fotke s super žura v Irish Pubu ob predstavitvi CD-ja na stran naložiti, ko bo čas.

Vidiva se spet 1.12. Ker je za tablature čisto brezupno, da jih bo napisal, ga bom ob priliki posnel tja pod prste, ko bo ta blejski komad odigral, potem bomo pa že nekam naložil in študiral.

LP Piki Piker

11. LiMuBai

Ooo, lepo te je spet videti oz. brati!

Sporoči ko bodo slikce!

12. NoMAD

Halo, a veš da sva se prejšen teden v soboto na Lj tržnci srečala?
    Sam preden je moja glava sprocesirala kam pašeš in od kod te poznam ... sem bil že tolk naprej, da bi ispadu glup (ipak bolje nego iz avijona), če bi se drl za tabo :) :) :)

13. poljubno ime

Ma drugič se kr der, sem vsega vajen... sobotna tržnica je zakon... In to je plac, kjer je čist kul, če se dereš. Sem se tut jst na Jankoviča drl, ker se ni pustil slikat tm pr tipu k zuni kruh peče, pol sm ga pa za kazn pr Mačku sliku. A ja, sm omenu d sm še eno kitaro kupu , ampak sm pa tut neki za slikat nabavu (včasih sm velik več sliku kot kitaro špilu, pa so mi v Grčiji vse pokradl, zdej m je pa spet prjel - služba=keš=kkšn stroj za slikat). Hočem povedat, da se kr der na tržnci name - boš že naslednji dan v kakšnem časopisu... :) Če ti je pa res nerodn se ZA mano dret, pa kr PRED mene skoč, pa se der...
    Sorry za tale jezikovni podvig - delal sem od jutra do večera - potem se mi je začel trgat in sem šel na fitnes, potem pa na pir (x 5) s kolegom s podobno usodo (x 8). Zato je tko. Pa še muca moram čohat in zato samo z eno roko tipkam. Sej bo boljš. Verjetno že februarja... Če se prej ne vidmo - slišmo, pa: blaženo, srečno in - velik pirhov (če se res dolg ne slišmo...)
    Bolje ispasti glup nego s brzog voza - jst poznam to verzijo.
    Mimgrede: srečen Dan republike!

14. poljubno ime

15. For

For Active Member

Pozdravljen Piki Piker,

z spoštovanjem do Zvera ki sem ga tudi v živo gledal in tudi po koncertu v baru, moram povedat da me v tem posnetku nekaj zmoti.
    Možno da se motim, ampak mi ne sede nekaj bas tonov :mellow: ..kot da bi jih sfušal enepar? (0:31 - 0:36) :eek:: :huh: ....na enepar mest (1:55 - 1:58) (2:00 - 2:06) mi je čist boleče za ušesa ....ne vem no .... :mellow: ....pa ne mislim na par napakic, temveč na neusklajenost bas linije z akordi ....:mellow:

Pa ne me zdaj križat :p: ....tako se meni zdi... :)

16. NoMAD

sej je napisu, da je blo na tešče...
    če te pa ker na križ prbije pol pa itak znaš uno supr zažvižgat ( Bright side of the life)

Share This Page