Zdravo! Če ima kdo slučajno tablature za bass intro pri pesmi Neki Sladkega bi ga prosil da mi jih pošlje. Hvala LP Aljoša
Tabulaturo za kitaro tele pesmi si verjetno v našem dolpotegu že našel...KLIK Jani drugače v tem komadu igra na 4 strunsko basovko, ki je uglašena za en ton nižje od standardne, torej DGCF Za katero uglasitev ti torej napišem ta intro? Standardno ali za ton nižjo? OK, saj če hočeš samo za intro, ti lahko čez nekaj minut napišem za obe uglasitvi... je zelo preprosto namreč
Eko bas intro... Za (originalno) DGCF uglasitev: F|-------------------------------| C|-------9-9-9-9-8-8-8-9-9-9-9-9-| -- 8x G|-------------------------------| D|-7--7--------------------------| in za standarno uglasitev: G|-------------------------------| D|-------7-7-7-7-6-6-6-7-7-7-7-7-| -- 8x A|-------------------------------| E|-5--5--------------------------| to je to... Bas intro v DGCF sem dodal še v mojo transkripcijo (link najdeš v pejšnjem postu), pa še popravil sem eno mičkeno napako v tabulaturi za refren