Takole pa mi je uspelo posnet še tale Avsenikov valček.^_^ https://soundcloud.com/trcalica-7-com/ryms-slovenija
Če ti tako praviš (ki imaš itak vedno prav) pol bo 100% res tako... Sem se za nasleden teden naroču pri otiatru, da mi preverijo sluhovode ... in sem si dovolu naročit še Fora i Prowlerja... ker mata očitno tud probleme z zaznavanjem določenih frekvenc! ------------------------------- Šalo na stran! Če bomo spet podivjali z neokusnimi komentarji bom to naknadno pač zbrisal. RESNO... dej posluš se !!!! ... FUŠAŠ ! pa to ti ne govorimo zato ker te ne maramo, al iz kakih drugih zarotniških namenov... resno, ušesa bolijo... tolk zlo mim usekaš parkrat Tist trenutek ko boš neki finga ustvaru, posnel, karkoli sem prvi ki ti bom čestital... Glaven problem pa je da si se zaciklu v to svojo veliko idejo o tem, da OBVLADAŠ . Tu pa tam res obvladaš... sam ne vsega ... in ves čas... in potem si grozno užaljen če nekdo reče da ni dobro... Lepo te prosim sprejmi kritiko tako, kot je mišljena; namreč dobrohotno in z dobrimi nameni. Kar pa se tiče "Slovenija odkod lepote tvoje" pa te prosim, da objaviš katere akorde igraš, tablature, note karkoli... pa bomo malo predebatirali če je res vse tako kot se tebi 100% zdi da je.
No ne bomo se zdej kregali ampak potem pa moja glasbena teorija in posluh kolker ga pač mam tutki pešata pa potem moja učitlca tut nima pojma pa njen učitl ko jo je učil
in tvoja učitlca ... ti nikoli ni rekla da si kej falil ? dej ji tale posnetek za poslušat - pa potem povej kaj je rekla? al pa kdo drug, ki ga smatraš za kompetentnega ...
Učitlco kar nam, starim mačkom pošlji ....da ji malo ušesa spucamo : Res....nekaj ne štima.....kot je NoMAD rekel, daj enemu ki ga imaš za dobrega in ga prosi naj bo iskren.
Tako kot so rekli... Ritem je vredu ampak nekaj akordov je pa tako mim, da sm celo js zaznal da so fauš
Poglejte js nikakor ne trdim, da obvladam ritem kitaro, daleč od tega. Ampak če že imate čas takle kritizirat no potem povejte ka je narobe. (ker sam sem res poslušal in je daleč od tega kar vi pravite) Pa se ne hvalim! pa res ne mislim se kregat js povem kar mislim o seb. Pa za domačo musko je vse mal drgač ni to tk ko pr kakih drugih zvrsteh glasbe. ravno to je posbnost domače slovenske glasbe, da je kompaktna in različna od drugih zvrsteh in je nekaj posebnega. Ritem kitare se ne moreš naučit sam - NIKAKOR in tudi ne kakega drugega instrumenta rabiš nekoga ki ti vse razloži - ce ze hoces igrati prof. oz popolno. No nemorm tega tkle razložit...Js pač tele posnetke naložin semle zarad svojga veselja ker če res hočem da mi nekdo pove pol bi mogu nest to recimu Miku Orešarju on je pa prof. ritem kitarist ali pa komu drugemu, tle pa vsi večinoma igrate električčne kitaro in klasično oz akustično ipd je pa mal ljudi ki igra NZ glasbo oz jo zna poslušat in spoštovat. EDIT:Vglavnem vidim, da na tej strani ne morem dosečt tega ker sm hotu...pač ni ljudi, ki bi znali cenit NZ glasbo...
No če že pa hočem zakomplicirat: V tem kmadu je tolk dimov pa molov, da povprečen glasbenik tega ne more določit pa prvo kar je pri kitari je ritem vsaj za NZ glasbo In se mi zdi da vas to moti - preveč akordov, ker je zakomplicirano in zarad tega se vam zdi, da narobe igram. Ne rečem pa da sem kje kak akord sfalil oz da sem popolno odigral je pa daleč od tega kar pravte, da je pol akordov napačnih! Bom napisal akorde.
Prosim napiši mi akorde... Uni k so v dolpotegu so falš - predvsem ker so iz D , komad pa gre iz G . in strinjam se da niso čist simpl, sam če so pa ravno dim pa še ne vem... men na prvo uho zveni enepar molov... Jutr če bo znesl dobiš moj šumeči posnetek s komentarji Bo mi pa lažje če mi tuki nalepiš tvojo verzijo transkripcije v bilokaki obliki pa še to... Pogrešamo nekoga ki bi bil avtoriteta za NZ musko na trzalici... bojim se da tebi do tega, da ti priznamo omenjeno avtoriteto, še manjka par kilometrov... Ostali smo res po "poklicu" več ali manj iz drugih žanrov in zvrsti ... sam posluh pa nekaj ljudi tukaj ima... pa ne glede na to ali gre za metal, dunajski valček ali zborovsko petje. spomni se AliAsa in njegove Tihe doline !!!
@NoMAD se bom potrudu po vseh najboljših močeh problem je ker so tukaj dimi za katera še imena ne vem mislim resno ritem kitaristi sam sllišimo, da je tam tist akord in ga odigramo za dim res ne vem kak se mu reče pa še ene par takih akordov je pa verjem ker mi jih učitlca ni znala povedat pa je prof glasbe! sem vprašu Orešarja pa je reku da bi tut on mogu v knjigo pogledav...vglavnem dobiš akorde
Ma lepo te prosim ryms no, js se nikoli ne oglašam kej preveč, ker vem da tudi sam delam napake, vendar to gre že čez use meje. Ali res ns slišiš da si cel kup akordov zgrešil. Na predelih kjer so akordi pravi je drugače super, samo res nemorem vrjet, da ne slišiš kako obupno zveni ko si igral napačen akord, samo konec poslušaj zadnji akord je sicer pravi vendar tisti pred njim :\ Samo malo več truda in naj ti nekdo pomaga poštimat akorde in potem boš videl da bo veliko bolje, samo moreš priznat svoje napake in če jih slučajno ne opaziš smo tukaj mi da te nanje opozorimo, sej to je namen tega ne??? Sicer pa bom zdej šol prekontrolirat kakšni akordi so sploh v tej pesmi..
lep pozdrav.. Tokrat te na žalost tudi jaz grajam, ker mi askordi katere igraš nikakor niso skladni, sej nekateri deli so odlični, ampak ko pa mimo vsekaš pa res zažgeš prav pošteno, predzadni akord pa je res maratonsko mimo . Seveda je to čist tko nič kaj cenjeno mnenje, vendar dvomim da mi ušesa tako lažejo. Sicer pa sam zelo veliko poslušam narodne pesmi in so mi zelo ql. To da je v pesmi ogromno takih ili drugačnih akordov sploh ni pomenbno, mi namreč ne trdimo da to niso neki dimi pa moli itd... mi samo trdimo da vsi akordi niso pravi oz ne zvenijo skladno z pesmijo, glede na to da pa je ta pesem zelo popularna dvomim da je v originalni verziji tako mimo sekana (sem jo poslušo pa res ni) Pač še eno tralala mnenje.. lejpi pozdraf pa brez zamere
Evo tlele so note - in akorde je mene ona takle naučila ona pač igra tk kot jo je naučil njen učitl - že leta nazaj...vglavnem tule so note če se da komu prečekirat js se pa opravičujem če je kaj narobe ampak js sem bil 100% da je prav - zdej nisem več, ker vidim komentarje, ampak tk je ona mene naučila...pa resnično ampak kaj bi pa kdo od vas naredil če te učitl tak nauči ...pa tuki je opravek z teškimi komadi - ta valček je edein izmed najtežjih valčkov... vglavnem če se da komu naj prečekira...pa napiše akorde da js nesem na vaje jutri pa da pol povem kk je http://pritrznikster.googlepages.com/scan0001.jpg http://pritrznikster.googlepages.com/scan0002.jpg