Tarkan - Sorma Kalbim

Discussion in 'Ugotavljamo tablature' started by Dexter, Mar 3, 2010.

1. Dexter

Dexter Junior Member

Heh, predno me napadete, poslušajte komad:

[YOUTUBE]UP1D7Z8r6SQ[/YOUTUBE]

zelo zelo orientalske melodije v uvodu
    zanima me, če lahko kak profi tole spravi vsaj malo v tablature :)

hvala (za kakršenkoli response ;))

2. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

3. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

V "kratkem" pripnem uvod v Gp formatu.
    Je kar nekaj mikrotonalnih fint. Najbrž pa bi to lahko nekdo, ki dobro obvlada "mikrobendanje" na klasični kitari, vsaj približno zaigral.

lpmondxxi

4. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

Sorma Kalbim

Tole se je sicer nekako dalo zapisati v GP5, ni ritmično popolnoma točno, ker solist pač igra po občutku. Seveda je zapis prirejen za 6 strunsko klasično kitaro. (Nisem prepričan, kateri instrument je v originalu, nekaj turškega vsekakor)

Dejstvo je, da GP omogoča " legato zdrs na prebend ", ni mi pa jasno kateri frajer bi znal (zmogel) to zaigrati.

"Legato zdrs na prebend" se sliši tako učeno in še zmiksana je slovenščina in angleščina, da se mi zdi prav, da povem, kaj s tem mislim. Torej potrebno je ob udarcu na D struno, ki jo držimo na šestem polju zvezno zdrsniti na peto polje, pri čemer ob zdrsu "zategnemo" struno na petem polju za četrt tona višje in ta ton zadržimo in za nameček sta to dve osminki.

Dexter, veliko zabave ob poslušanju in učenju uvoda želim. Če kaj ne bo jasno, pa le vprašaj. Morda lahko pričakujemo kakšen tvoj posnetek tega uvoda?

lpmondxxi

5. Dexter

Dexter Junior Member

mondxxi super si tole naredil, dobro izhodišče. Če boš imel čas, bi te prosil, če lahko še tisti del od 0:25 ~ 0:44 spraviš v tabulature. To se mi zdi, da je tako glavni del glasbe, se potem skozi ponavlja.

Hvala, če že druga ne, že za to kar si naredil ;)

Share This Page