Težave z GP datotekami

Discussion in 'Urejamo Dolpoteg' started by prowler, Dec 5, 2007.

 1. prowler

  prowler Senior Member

  Težave z GP datotekami

  Glede na to, da imajo mnogi teževe s kompatibilnostjo GP datotek, zaradi različnih verzij programa, bi nekaj predlagal. Da bi se na trzalico nalagalo samo GP4 format. Mislim da tako ne bi smelo več biti težav.
  Za RSE pa bi se v GP 4 datoteki preprosto dodalo pod opombe, katere nastavitve morajo biti v GP5. Če seveda kdo hoče točno določen zvok.
  Mogoče je še boljša možnost, da imamo dve datoteki z istim naslovom a v dveh različnih formatih. Kdor downloada pač izbere format.
   
  Last edited: Dec 5, 2007
 2. NoMAD

  NoMAD Administrator Staff Member

  To sem tudi sam že nekoč predlagal. Težava je v tem, da večina GP datotek ki priroma v naš dolpoteg izvira s kakega sorodnega svetovnega portala... Ultimatr guitar in slično, kjer pa jih to ne skrbi preveč... Poleg tega pa jih k nam nalagajo, člani, ki niso ravno vešči ravnanja s programom.
  Rekel bi, da naj tole tvoje predlagano pravilo velja predvsem za GP transkripcije v slovenskem delu dolpotega, malo manj za exYU (BTW na 2akordi.net mislim da imajo eno podobno pravilo) za ostalo svetovno sceno pa je zaželjeno ...

  ...ali drugače povedano, če sam delaš GP transkribcijo, potem upoštevaj to pravilo o GP4 verziji (+RSI nastavitve) oziroma GP5 duplikatu !!!
   
 3. prowler

  prowler Senior Member

  Hmm, mogoče napišemo kako temo, kako se stvar v GP naredi in prosimo, da naj tako naredijo, preden naložijo datoteko.
   

Share This Page