No zadnjič sem vam v lekciji V dolini tihi obljubil en hec na to pesem. In evo ga: V dolini tihi https://soundcloud.com/trcalica-6-com/alias-v-dolini-tihi Predstavljajte si, da to igrajo trije pijančki (en na basu, drugi ritem kitara in vokal, tretji solo kitara in vokal) v neki zakajeni vaški gostilni. Ura je že približno 4 zjutraj - veselica se je že zdavnaj končala, ker so vsi pijani popadali po tleh, vztrajajo le še naši 'Trije pijančki'. In vsi imajo zataknjeno cigareto na glavi kitare.
Dobr tele pjan?ki ! :24: :24: :24: kar se vokala tiče si vsaj led prebil ... Si poskusil še s kako drugo uglasitvijo tvoje "harmonike" , ker imam občutek da je bilo tole malo prenisko za tvoje glasilke, ena oktava višje ti pa verjetno tudi ne znese... ali pač... a si to dvakrat pel al se ti je en mili glasek pridružu ene parktrat? zdele sem šele do konca slišu :100: "dej še za eno rundo!" bratec ?
Oboje sem jaz zapel V bistvu lahko iz sebe spravim še malo nižje tone - mi je nižje tudi veliko lažje peti. Ampak nimam pa štime Pa ko sem snemal svoje petje, sem prej poskrbel, da sem bil sam doma, zaprl okno in spustil rulete - da me ja ne bi sosedje slišali Mogoče bi izpadlo bolje, če bi se snemal nekje, kjer bi bil ?isto sam in bi si upal malo glasneje zapet - da glasilke pridejo bolj do izraza... Pa itak se s tem ne obremenjujem... to sem posnel za hec, pa da se pridružim klapi
Dobro si to opisal! Prav tako se sliši... Se pa strinjam z NoMAD-om..škoda da nisi vsaj dva tona višje tole zapel (igral), boljš bi bilo. Kitaro in bas si tudi sam igral? Če si, svaka čast! Najbolj mi je pa zanimiv bas pri takšnih komadih. Tole ti pa dam čist prav. Enako jaz naredim, s tem da imam srečo da sem v hiči in me sosedi ne morejo slišat. če me pa tašča sliši, pa ni hudega...ona je tudi navdušena nad glasbo in vedno uživa ko posluša moje posnetke Je pa res da tkole v stanovanju ni štime. Ne moreš se sprostiti tako kot je treba... Drugač pa super odšpilan tole, kaj bi bilo šele če bi pijančki še kakšno rundo spili... :24: :24: :worthy1: Prosim daj še mp3 brez vokala, da še jaz probam tole...ful mi je všeč ..tukaj je se da več glasov posneti....pa besedilo tudi prosim.
dober si odšpilu, vokali so za "sedi 5"...se pravi, kar se tiče heca..ce bi špilu tole na tekmuvanju bi blo mal..heh drgač pa ritem kitara je ok...je tut neki fint sem opazu EDIT: če si najdes harmonikasa pa basista ste lahk "Ansambel ka tk fušaš" hec..sej nisi fušal sam fora bi bla
AliAs jaz mam pa eno drugo prosnjo. ce bi lahk npisal tablituro za solo kitaro, ce ti ni odvec. bi bil zlo vesel. aja - odlicno si to odigral svaka cast
Jop vse sem jaz odigral, tudi bas - na kitari Ko sem snemal 'bas' sem igral brez trzalice (z blazinicami prstov), na ferštu pa sem ojačal bas frekvence. Sem pa bas tudi nekoliko poenostavil - v tistem delu kjer je solo še najbolj. Tukaj imaš še besedilo z akordi: V dolini tihi in pa posnetek brez vokalov Sej zato so pa 'Trije pijančki' izgovor za napake, ki sem jih naredil Dobiš tabulaturo čez kakšno uro
Super :24: Drga? ti bom pa tko reku, k so vsi men...vokale bolj naglas Tole bo treba pa eno skupinsko zapet...Trzalica zborček
zdle si glih rihtam "studio" sicer ne tak za 5kSIT, mal drazji je sam bom pa mel kvaliteto 100x boljso kot sem mel pa zdej, ko sem mel ta mikrofon na slusalkah - bom lahk tut kej vec naredu... bo ene par takihle posnetkov še od mene...sam ne "pijanskih" ampak takih resnih Aja @AliAs drgac pa kakih vlkih napak pa nisi naredu..base si vredu odspilu..tut za base se mal zanimam, ritem kitara je bla pa vredu...mogoc ena napakica, sam 1 pa more bit ce ne bi biu ze prof. posnetek
Vokale sem dal nalašč še bol potiho, kot so bli posneti TABULATURE VSEH TREH SOLOV (skopiraj v beležnico): Code: Intro: e|---------------------------------------------------------------------------| B|---------------------------------------------------------------------------| G|-------3-4----4-4/8-8-6/8\6-4-3--333---4-3---3-3/6-4-3----4/6-4-3br--------| D|-444-6-------------------------------4-----------------6-----------6-4---4-| A|---------------------------------------------------------------------------| E|---------------------------------------------------------------------------| Drugi solo - melodija petja; lahko tudi experimentiraš... e|------------------------------------------------------------| B|------------------------------------------------------------| G|-----3-4--4--4-4/8--8-6--4-3----3-6--4-3-----6--4-3---------| D|-4-6--------------------------------------6----------6-4----| A|------------------------------------------------------------| E|------------------------------------------------------------| Lojzetov solo na kitari (ga nikoli ne zaigram čisto enako - število udarcev nekaterih tonov spreminjam...) e|---------------------4-2-22-2---4-2-222-2---2---------------------2--------| B|--------4-2----------------------------------------------------------------| G|------------4-44-4-4----------4-----------4---3-33-3----------------3-33-3-| D|-44444-----------------------------------------------6---4-444444----------| A|-------------------------------------------------------4-------------------| E|---------------------------------------------------------------------------| e|-4-6-7-77--4--444-----------------------4-2-22-2---4-2-22-2---2--------| B|------------------7--777-7-4-2-----------------------------------------| G|-------------------------------4-44-4-4----------4----------4---3-33-3-| D|-----------------------------------------------------------------------| A|-----------------------------------------------------------------------| E|-----------------------------------------------------------------------| e|--------------2----------2------2--------------| B|----------------------------------4-42---------| G|----------------3-33-3-3---3--33-------4--4/6--| D|-6---4-44-4-4----------------------------------| A|---4-------------------------------------------| E|-----------------------------------------------| A bi kdo rad še tabulaturo za bas?
Jowww... Haha meni se zdi zelo finta, nazadnje vokal precej dobro izpade zaigrano pa je itaq qlsko :64: še bravo in vso srečo tudi v naprej :1a: :1a:
Eko če bo kdo hotel še 'bas' igrat: Code: INTRO e|----------------------------------------------| B|----------------------------------------------| G|----------------------------------------------| D|----------------------------------------------| A|--2~~~2~~~4~~~-------4-----4--------4---4-----| E|--------------2~~~~~~---4-----4--2----2---2---| 1. in 2. KITICA e|---------------------------------------------------| B|---------------------------------------------------| G|---------------------------------------------------| D|---------------------------------------------------| A|-4~~~~---4-----4-----4-----4-----4-----4-----4-----| E|------2-----2-----4-----4-----4-----4-----2-----2--| e|------------------------------------------------------------| B|------------------------------------------------------------| G|------------------------------------------------------------| 2x D|------------------------------------------------------------| A|-----1-2-----2~~~4~~~---4---4----4-----4-----4-----4---4----| E|-2-4------2----------2----2---2-----4-----4-----2----2---2--| MED SOLOM e|-------------------------------------------------| B|-------------------------------------------------| G|-------------------------------------------------| D|-------------------------------------------------| A|-----2-----2-----2-----4-----4-----4-------------| E|-2~~~---2-----2-----2-----2-----2-----2--0~~~2~~~| e|------------------------------------------------------------| B|------------------------------------------------------------| G|------------------------------------------------------------| D|------------------------------------------------------------| A|-2-----2-----2-----2-----4-----4-----4-------------1-2--4~~~| E|----2-----2-----2-----2-----2-----2-----2--2~~~2-4----------| 3. KITICA e|----------------------------------------------| B|----------------------------------------------| G|----------------------------------------------| D|----------------------------------------------| A|----4-----4-----4-----4-----4-----4-----4-----| E|-2-----2-----4-----4-----4-----4-----2-----2--| e|------------------------------------------------------------| B|------------------------------------------------------------| G|------------------------------------------------------------| D|------------------------------------------------------------| A|-----1-2-----2~~~4~~~---4---4----4-----4-----4-----4---4----| E|-2-4------2----------2----2---2-----4-----4-----2----2---2--| e|--------------------------------------------------------------------| B|--------------------------------------------------------------------| G|--------------------------------------------------------------------| D|-----------------------------------------------1-3-4~~~1------------| A|-----1-2-----2~~~4~~~---4---4----4-----4-----4-----------4-1--------| E|-2-4------2----------2----2---2-----4-----4------------------2~~~~~~| Kot sem že rekel - bas je malo poenostavljen v solo delu, pa zaključek sem tudi mičkeno spremenil... Igrajte z blazinicami prstov, da bo bolj basovski učinek.
Evo...bosanc in slovenščina V dolini tihi [MP3]https://soundcloud.com/trcalica-6-com/for-v-dolini-tihi[/MP3] ...pa ne se smejat prosim :blush: :boh:
SUPER ODPETO!!!! Zdaj sem pa dobil občutek, da je tole zapel pravi zbor Zbor Forov Pa vidim, da sem pozabil ven izrezati tudi tisto 'rundo' na koncu Lepo, da si se strinjal za še eno rundo