Ponižno čakam te Ponižno čakam te Malo sem se poigraval z brenkanjem in je nastala tale melodija, ki sem jo kar poimenoval ''Ponižno čakam te''. Pa brez zamere. Za začetnike je primerna, vsebuje pa samo štiri osnovne akorde, G, D, C in Em. Poskusite ! Gp datoteka – Ponižno čakam te Nenad
Dve vaji z kroženjem osnovnih akordov Še dve preprosti in melodični vaji, ki vsebujeta osnovne akorde, G, D, C, E, Am, Em in A. Svetujem, da kasneje uporabite vzorec brenkanja dol,dol,gor,gor,dol. gp datoteka - Krog treh akordov gp datoteka - Krog šestih akordov Hvala za razumevanje Nenad
Krog treh akordov EmGA Vaja treh osnovnih akordov, Em, G, in A. gp datoteka - Krog treh akordov EmGA Nenad
Blues verzija iz A Ena vaja blues verzije iz A. V vaji so štirje osnovni akordi A, D, C in E. gp datoteka - Blues verzija iz A Nenad
Jewel - Who will save your soul Jewel – Who will save your soul Pesem se igra s prsti. Ko igrate s prsti, se držite pravila prstov za strune, kar pomeni – palec brenka E, A, in D struno; kazalec G struno; sredinec B struno; prstanec e struno. Če želite pa lahko poskusite z brenkanjem in uporabite bas osnovo kot je prikazano spodaj za vsak akord ter uporabite vzorec brenkanja dol, gor, gor, dol. Code: e -------0---------0--------3--------2-------- B -------1---------1--------0--------3------- G -------2---------0--------0--------2------- D -------2---------2--------0----0---0------- A ---0---0-----3---3--------2----------------- E ----------------------3---3----------------- Jewel – Who will save your soul Tablature Nenad
Krog mute akordov Kratka vaja z mute akordi. Skrivnost je v tem, da ko igramo mute akord, STRUN NE STISNEMO, pustimo pa prste enostavno samo na strunah v položaju akorda, ki smo ga pred mute stisnili na vrat. Upam, da je razumljivo ! GP datoteka - Krog mute akordov Nenad
Meme ni tu Mene ni tu - ponovno sem se malo poigraval z brenkanjem in vam dajem to melodijo za vajo. Vzorec brenkanja v uvodu in zaključku je dol, gor, dol. V srednjem delu pa je dol, gor, dol, dol (zadnji udarec dol pustimo malenkost zveneti). gp datoteka - Mene ni tu Nenad
Vaje za začetnika Štiri preproste vaje za razgibavanje prstov. Vaje so namenjene popolnemu začetniku. gp datoteka - Vaja pajka na tri strune gp datoteka - Pajek gp datoteka - Oda radosti gp datoteka - Let it be Lepo potrpežljivo razgibavajte prste ! Nenad
Pajek z zdrsom, vaje Pajek z zdrsom, je predvsem vaja za utrjevanje kazalca, kakor tudi za ostale prste, sredinec, prstanec in mezinec. Te vaje vam bodo koristile za lažji prehod na bareje. Pri samih vajah je pomembno, da z blazinico kazalca držimo struno in da sam kazalec ohranjamo ravnega in pokončno ležečega na strunah. Kar pomeni, da ostale strune dušimo s kazalcem. Ko nastopijo bolečine, priporočam par minutno pavzo in vsako vajo vadite približno 5 minut na dan. gp datoteka - Pajek z zdrsom gp datoteka - Pajek z zdrsom 2 gp datoteka - Pajek z zdrsom 3 Nenad
mene zanima, če si tut prej že igral kak inštrument, zato k men gre tole ful počasnej k teb. jest drgač igram klavir pa bobne,pa mi gre usen ful počas. zanima me tut, če obstaja kak enostavnejši-lažji-hitrejši način za naučit se igrt kitaro.nekak nimam cajta, da bi brenkala 1h na dan, ker mi ful pobere klavir, pa se šola, razni kroški, pa ostali instrumenti-k jih igram mal manj resno(saxofon,flauta,oboa,orgle...):helpsmilie:
Pri kitari brez trde in dolge vaje ne gre, razen če se ne pišeš Emanuel, ampak pol bi znala že pri treh letih igrat.
Se strinjam z NUFAN, .... Emanuela sem videl, genij je, to ni kaj ... jaz bi predvsem rekel, vse karkoli se človek uči potrebuje svoj čas, svoja čustva, veliko potrpežljivosti in na koncu ugotoviš, da se je potrebno samo navaditi. Nekoč mi je eden prijatelj rekel, ''ko boš stotič poskusil eno te isto stvar, ti bo uspelo ujemati to kar si si želel, da bi dosegel.'' :yes:
The Pirate Song: Hoist The Colors A ste gledali Pirate iz Karibov 3 ? Meni je všeč pesem, ki jo poje deček na začetku filma. Pesem se imenuje Hoist The Colors. Na YouTube sem našel samo video posnetek s klavirjem...na žalost ne za kitaro. Ampak sem našel tablature za kitaro. Prijemi niso tako težki, poskusite. Spodaj imate še besedilo pesmi, ki jo poje deček. Pirate song: Hoist The Colors (iz filma) http://www.youtube.com/watch?v=6S5NRKqjlJc Pirate song: Hoist The Colors (klavir) http://www.youtube.com/watch?v=jSrcF8M_hx4 Pirate song: Hoist The Colors (tablature) http://www.ultimate-guitar.com/tabs/f/funeral_for_a_friend/pirate_song_tab.htm Besedilo pesmi Hoist The Colors - Pirates of The Caribbean 3 The king and his men stole the queen from her bed and bound her in her Bones. The seas be ours and by the powers where we will well roam. Yo, ho, haul together, hoist the colors high. Heave ho, thieves and beggars, never say we die. Some men have died and some are alive and others sail on the sea – with the keys to the cage... and the Devil to pay we lay to Fiddler's Green! The bell has been raised from it's watery grave... Do you hear it's sepulchral tone? We are a call to all, pay head the squall and turn your sail toward home! Yo, ho, haul together, hoist the colors high. Heave ho, thieves and beggars, never say we die. Nenad P.S. Bom se še potrudil poiskati boljše tablature za kitaro !
Pozdravljeni, Tamle nekje sem zasledil da je nekdo spraševal: Kateri so osnovni duri za spremljane pesmi? Pa kakšen ritem uporabljati? Kateri so osnovni duri za spremljanje pesmi? Res da so A, G, D, C katere je že napisal Nenad.... Drugače če pa še ne znaš teh durov pa uporabi Transpozicijo. Kakšen ritem uporabljati? Na začetku delaj nekako takole: 4x dol (v enem taktu) KASNEJE 2x dol 2x gor (v enem taktu) ŠE KASNEJE 1x dol 1x gor 1x dol 1x gor (v enem taktu) POTEM PA NEKAKO 1x dol (s poudarkom) 1x dol 1x gor (s poudarkom) 1x gor 1x dol 1x gor Upam da sem komu pomagal
Kako obvladati bareje Lepo prikazano, kako postopoma obvladamo bareje. Vredno pogleda ! Guitar Lesson – Master Your Barre Chords part 1 Guitar Lesson – Master Your Barre Chords part 2 Guitar Lesson – Master Your Barre Chords part 3 Guitar Lesson – Master Your Barre Chords part 4 Nenad
Eddie Cochran, C'mon Everybody Eddie Cochran – C'mon Everybody Poskusite malo rockandrolla ! Tukaj je pesem s preprostimi akordi E, A, B. Spodaj imate tri linke do video posnetka, tablatur in kako prijeti B akord. Eddie Cochran – C'mon Everybody (video posnetek) Eddie Cochran – C'mon Everybody (tablature) Beginer Guitar Lesson 1, Chord B Nenad
Summertime Blues, Eddie Cochran Eddie Cochran – Summertime Blues Še en komad od Eddie Cochran. So isti akordi kot pri C'mon Everebady. Za začetek, če vam B akord, še ne uspe prijeti, lahko uporabljete pri obeh pesmih navaden D akord. Eddie Cochran – Summertime Blues (video posnetek) http://www.youtube.com/watch?v=Vm2Mdma2dXw Eddie Cochran – Summertime Blues (tablature) http://www.ultimate-guitar.com/tabs/e/eddie_cochran/summertime_blues_ver2_crd.htm Nenad
Blues verzija ritmov Ponovno sem se malo poigraval z brenkanjem. Spodaj imate gp datoteko. Upam, da bo komu všeč ! gp datoteka - Blues verzija ritmov Nenad
Green Day – Good Riddance (Time Of Your Life) Še ena primerna pesem s preprostimi akordi od Green Day – Good Riddance (Time Of Your Life). Akordi : G C2 D Em. Prijemi za C2 - zelo preprost prijem in D so narisani v spodnjem linku do arhiva na Trzalici...lahko pa za začetek uporabite navaden D akord ampak tudi tale je zelo preprost. Vzorec brenkanja : dol, dol, gor, gor, dol, gor [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3ZuJIr_uW3M[/youtube] Green Day – Good Riddance (Time Of Your Life) – akordi z besedilom iz arhiva Trzalice Jaz tole pesem igram malenkost drugače, samo še z dodatnim C akordom. Vzorec brenkanja in akordi so isti kot so navedeni zgoraj, le še zraven akord C. Brenkam pa v zaporedju akordov takole : G (dvakrat) C2 (enkrat) D (enkrat) – ponovim 4 krat Em (enkrat) D (enkrat) C (enkrat) G (enkrat) – ponovim 2 krat Em (enkrat) G (enkrat) Em (enkrat) G (enkrat) Em (enkrat) D (enkrat) – tole brenkam samo enkrat Dvakrat ali enkrat v oklepaju pomeni, da brenkate vzorec brenkanja dvakrat ali enkrat na danem akordu. Poskusite ! Lep dan, vam želi Nenad ! P.S. Eden kratek posnetek,ko sem vadil pesem od Green Day - Time of your life, s prijateljem.V videu igra klasično kitaro prijatelj Marcus Hill, jaz pa igram akustično. Vaja pesmi od Green Day - Time of your life [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=OlNTw8ZTSrY[/YOUTUBE]