Green Day, Time of your life Tole spodaj, igrava od Green Day, pesem Time of your life s prijateljem na pikniku pri hiši prijatelja. Napravil sem nekaj napak ampak prijatelj me je potolažil in rekel, da sem imel pogum brenkati pred ljudmi. Green Day, Time of your life [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QjsX5E4Njzk[/youtube] Lep dan, vam želi Nenad P.S. Tole je pa original komad, ki sva ga s prijateljem brenkala. http://www.youtube.com/watch?v=zWg5OkUYejk
:24: Bravo Nenad! Lepo sta to odšpilala,:24:ampak bi blo res fajn še kakšen vokal zraven dodati.^_^ Drugače pa super,pa tko naprej še na večih piknikih.
Ena vredu vaja za klasično kitaro: E----------------0---1-0--------1---3-1-0---1-0----------- B-1---1---3---3----------3-0--------------------3-----0-1- G---0---0---0-----0----------0----2-------0-------0-2----- D--------------------------------0------------------------- A-3-------2-----3---------2-------------3-------2-------3- E-----------------------------3----------------------3-----
Blister in the sun, Violent Femmes Blister in the sun, Violent Femmes Zelo enostavno…poskusite ! Akordni zapis pesmi Video posnetki, toliko, da vidite vzorec brenkanja 1. video posnetek 2. video posnetek
Bravo Nenad. Tudi sam se učim igrati Kitare in zaigram že marsikater komad napisan z akordi, pa tudi kakšno solažo lahko odigram zraven. Problem pa nastane ko mi nekdo vzame knjigo z tablaturami. Povej mi recept kako igrati brez tablatur. Obstaja kakšen recept po katerem so igrani komadi?
Recept...? Vaja, vaja in vaja...v bistvu poskusi se učiti prvo kot bi rekli na pamet v zaporedju zapisa. Kar pomeni, da na primer vzameš 3 do 4 prijeme v zaporedju iz zapisa, se jih naučiš in nato nadaljuješ z novimi skupaj z že naučenimi prijemi.
Kakopak! čeprav resnici na ljubo je treba povedat, da je večina muske podvržena določenim obrazcem. Najenostavneje je igrat tiste ki stalno gonijo isto zaporedje akordov, tu seveda izstopa Nocking on Heavens Door: G D Am G D C .... itd do nezavesti... ali še enostavneje Ostani z nami (Šifrer) C Am F G ... od začetka do konca ! totalno isti obrazec ima še cel kup pesmi od sodobnejših recimo Love Generation - Bob Sinclair od starih pa recimo... If I had a Hammer (Trini Lopez) temu se reče "Progresion" in včasih so samo na vrhu napisani 4 akordi ki jih pač goniš od začetka do konca... Večina komadov pa je sestavljena iz vsaj dveh vzorcev; prvi za kitico in drugi za refren... to se je pač treba naučit na pamet... s časom pa gre kar samo od sebe...
v bistvu ja ampak pozabil sem še reči, da komad, ki se ga učiš moraš veliko krat poslušati,...poskušaj tudi igrati zraven, ko poslušaš komad...pa čeprav samo tisto kar si se naučil...dokler ne znaš celega odigrati do konca. Imej potrpežljivost...pride vse skupaj samo od sebe... Nekoč mi je eden prijatelj rekel, ''ko boš stotič poskusil eno te isto stvar, ti bo uspelo ujemati to kar si si želel, da bi dosegel.'' :yes:
Walking with chords Dolgo že nisem prispeval kakšne vaje. Sama vaja je za začetnike. Tukaj je ena preprosta s šestimi akordi; D A E Am Em G, pa še melodična je. Sicer igram s prsti ampak naj vas ne moti, gre tudi s trzalico. V bistvu je podobna vaji Krog šestih akordov - tablature so v arhivu. Brenkanje je zelo preprosto dol, gor, dol gor. Walking with chords Lep dan vam želi Nenad
Neil Young - Heart Of Gold Najdel sem eno preprosto pesem,ki je primerna za začetnike in je od Neil Young, pesem se imenuje Heart Of Gold. V pesmi so samo štirje akordi Em, D, C in G. Sam intro je zelo preprost, igramo ga na dva akorda Em in D. Prav tako je tudi sam riff v pesmi zelo preprost...igra se ga na struni A in D v drugem polju s hamerji. Čez celo pesem brenkamo akorde samo navzdol. Video lekcija zelo nazorno prikaže kako igramo...spodaj pa je še akordnični zapis pesmi. Neil Young – Heart Of Gold Video lekcija Akordni zapis pesmi Lep pozdrav Nenad
Ne vem no - samo navzdol. Jaz je ne morem igrati samo navzdol Sem prepričan, da je tudi Neil ne igra in če pozorno poslušaš tudi to slišiš. Moje mnenje. Je pa res enostavna za začetek in lepo za slišati .
LiMuBai ... mislim, da imaš prav ... ni samo navzdol ... hvala za opozorilo ! Malo sem vadil in imaš prav ... tole spodaj sem posnel. http://www.youtube.com/watch?v=8Ra4U3LVpCo LP Nenad