Svetujem ogled na YT v HD kvaliteti, zaradi 'boljšega' zvoka. Komad je začel nastajati sredi februarja, ko so temparature (spet) padle po ničlo. V glavnem... komaj čakam, da se vreme malo otopli in se bom lahko malo pogrel na pomladnem soncu Za video sem uporabil kar winampovo vizualizacijo. Kakšna beseda več pa v naslednjih postih... Upam na komentarje
Kitaro pa bas si sam posnel, to vem . Kje si delal podlago? Guitar pro ali kaj drugega? Kako si naredil tisti uvod (kakšni sempli?). Drugače si lepo tole "spesnil", čeprav mi deluje malce preveč otožno, a kaj hočeš, če je pa res že otožno čakati na pomlad Super izvedba!
Ne razumem AliAs? Si šel v elektronske vode? Vokala ni ...? V glavnem ....čist sem depresiven zdaj Drugače fajn produkcija ..... ni mi pa jasno kam greš. Pričakoval sem več kitare in vokal. Teli elektronski deli bi lahko bili začimba, ne pa osnova.
Lepa... zato si torej rabu bas kitaro! V tehniko se ne bi spuščal, a zdi se mi da so vsi efekti efektno uporabljeni. Tema ima ravno dovolj časa da se razživi in se konča preden bi začela dolgočasit. Všeč mi je. Video... no ja kak kader s svojo prezenco bi nam lahko tud prvošču... BTW a ti pošljem še kako varianto logotipa v jpg, da ne boš sam tisto ploščico vedno objavljal. EDIT ker sem tolk časa tole pisal da nisem več prvi - naj dodam, da mene tokrat ne moti odsotnost vokala. Je pač instrumental. Včasih smo temu rekli "simpho rock".
haha zmotili ste se v dveh stvareh 1. bas je izvožen iz GPja (prav tako bobni) 2. uporabljen ni NITI EN elektronski sempl - vsi zvoki razen bobnov in bas kitare so posneti s kitaro skozi multiefekt. Bas sem seveda najprej sam zaigral, ampak, ker imam očitno premalo kvalitetno zvočno (ali pa premalo znanja), nikakor ne morem dobit povsem clean posnetega zvoka... vedno nekaj zahrešči. Zato sem vse raje izbrisal in izvozil iz GPja. Začetek je posnet z istim efektom oz načinom igranja, kot sem pred par leti naredil v temle videu - zelo dolg delay in pa volume pedalka na multiču ob 1:37 je uporabljen tremolo efekt in malo chorusa ob 2:59 je zopet uporabljen krajši stereo delay z volume pedalko + step efekt (ta naredi tisto 'brbljanje') Ostalo so akustične kitare in clean električne kitare... malo mešano na žaru Skupno sem posnel skoraj 140 posnetkov... ampak to zaradi tega ker je komad nastajal sproti s snemanjem in sem večkrat kakšne posnetke opustil in posnel na novo in drugače, z drugačnimi kombinacijami efektov... prvi osnutek komada je zvenel skoraj povsem drugače od končnega izdelka - tako melodično kot po zgradbi V katere vode sem šel? V experimentalne! Rad se pač igram z efekti. Vokal bi zagotovo tudi posnel, ampak na žalost trpim za kroničnim pomankanjem idej za pisanje texta NoMAD za kakšen trzaličin logo se pa tudi priporočam Komad seveda je otožen, ampak tako jaz dojemam mrzlo zimo... sem bolj zmrzljivc in mi grejo te nizke temparature že na jetra - dobesedno, ker sem ravno danes zbolel... zdajle imam 38 vročine haha
Ej, to da je vse s kitaro posneto je res specialno! Ker se sliši res kot tisti synth stringi v ozadnju. Nikol ne bi rekel, da je kitara. Tut komad cel se všečno sliši. Malo me zmoti edino ritem na momente, ker se mi zdi kot da ni čisto dobro sinhroniziran z vsem ostalim. Sej je kul, da je tak nenavaden ritem in tudi sede, samo potem mora biti res v nulo. Drugač pa res zanimivo!
Še malo pa bo pomlad. Bom nehal tole poslušat. Začetni toni basa so mi bili zelo čisti za live posnetek, ampak , ker je NUFAN tako sveto trdil, da si sam posnel... Zanimiva je bas fraza, ki je na začetku slišat malo "out", ob večkratnem poslušanju pa se da dojet logiko... Predudarci na bas bobnu naredijo tisti zlomljen ritem, v katerem slišim mraz in turobnost...skoraj mrtvaško. Osrednji del komada je mogoče malo preveč zvezen glede na začetek. Kitara prebira akorde...bas = U2. Zamerim ti outro pentatonični sprehod po kitari. Kvaliteta posnetka je na tvojem nivoju, torej odlična. Naj bo sonce! lpmondxxi
Malo recikliram Malo sem popravil mix komada ob pomoči 'mixing tutorial' videov na jutubu. Zdaj zveni precej lepše, ampak še vedno daleč od profesionalnega posnetka Za video sem kamero tokrat usmeril v nebo in pol ure snemal potujoče oblake, nato pa časovno skrčil posnetek na dolžino komada. Prisežem pa, da z barvami nisem delal nič - dejansko je nebo spreminjalo barve