Video lekcije

Discussion in 'O strani, s stranjo, za stran' started by rocky20, May 11, 2008.

1. rocky20

rocky20 New Member

Lep pozdrav, Ker sem začetnik igram slaba 2 meseca. Mi zlo pomagajo video lekcije kot naprimer stran http://www.threechordguitar.com/vids.htm

ZLO PA POGREŠAM kaj podobnega za slovenske komade, kjer bi bili ob komadu razloženi vzorci brenkanja in mogoče kaki neosnovni akordi. Edino kar sem našel je tole od Robi-kita
    http://www.youtube.com/watch?v=XffuLFBzyis

Verjetno to pogrešam predvsem zato ker bi se rad opredelil bolj za slovenske komade kot tuje. Tako da predlagam kakao kategorijo video lekcije z konkretnimi komadi SLOVENSKIMI.

2. AliAs

AliAs Super Administrator Staff Member

Prostor za takšne lekcije že imamo - to je Kitarski kotiček

Samo ljudi ni veliko, ki bi to počeli :)

3. rocky20

rocky20 New Member

Sem mislil bolj na novo kategorijo na strani še "en zavihek" z video lekcijami slovenskih komadov, pa tud če bi ble v forumu bi blo kul. Verjemi da sem preletel že celi forum trzalice, in nisem našel mislim da več kot 2 video lekcije slovenkih komadov. Sicer je nekaj zvočnih posnetkov, ampak vsi ki so na dreamhosterju ne delajo.
    Pa ne tega jemat kot negativno kritiko(ker to ni) ampak konstruktivno :)

Ma če mi en nasname 15 slovenksih komadov takih za začetnike, z navodili kako jih špilat. mu dam takoj za gajbo. :)

4. AliAs

No v primeru, da se najde kdo, ki bi nardil 15 lekcij mu dam tut jaz za gajbo :)

Če se bo kdaj nabralo več lekcij slo pesmi in če bi bilo za to tudi dosti zanimanja, bojo naši programerji verjetno to tudi kdaj dodali - zaenkrat pa forum :)

Obstaja pa zdajle sicer zelo majhna možnost, da ti sam napravim eno video lekcijo za en slovenski komad - daj mi predlog, kaj bi se rad naučil, pa se bom verjetno ta teden potrudil nekaj skup spravit, ko bo čas... in če ne bo tudi zame pretežko :)

5. rocky20

rocky20 New Member

Uf bi bil js zlo zlo zlo vesel če bi ta majčkena možnost rasla in rasla in postala možna :).
    Mislim pa da vsekakor nisem edini, ki bi mu te lekcije prišle zelo zelo zelo prav :).Tak vsaj za spodbudo na začetku.
    Predlog oziroma zlo rad bi se naučil tole.
    Andrej Šifrer-Gorska Roža

Pa nej bo to en pilot v morebitno serijo video lekcij slovenskih komadov, se bo vidlo, če bo zanimanje....
    No dost besed upam da najdeš cajt že vnaprej miljonkrat hvala.

P.S. No to so že 2 gajbi pol :)

Last edited: May 11, 2008
  6. travica

travica New Member

kaj pa recimo da probaš poiskat tak video...k je komad narjen tudi že v sloveščini....
    si že poskusil?

prepričana sem da bi našel video Country road......pa je to potem naša Siva pot?

pa mislilm da bi se nekaj podobnih še našlo....
    res da to potem niso čisto naši komadi......ampak ravno siva pot je tak primer komada...k smo ga že vzeli čisto za svojega:D

7. partyboy

partyboy New Member

jst bi lahk probu kaj posnet, ker sm si nedavno zrihtal en digitalec. Igram sicer dobre pol leta, samo imam občutek za pesmi. Lahko pa bi posnel tudi kako lekcijo, povezano z tehnikami igranja za začetnike,... ... glih nekej zahtevnega na morem, ker še sam ne oblvadam, obvladam pa osnovne stvari, pa tudi malo zahtevnejše stvari, samo dost nimam še zvadeno.

Ja ravno zadnjič sem sivo pot igral...
    Samo nisem še snemal, zato ne vem kako bi izpalo (da neb jst k en bedak izpadu pol :) ).

Drugače pa zadnje čase veliko preigram na akustično, igram pa predvsem slovenske in hrvaške pesmi. Nazadnje sem od Parni Valjak - Uhvati ritam.

Tko da lahk bi res kj probu posnet, pa mau povedat kko pa kaj zraven, če je zanimanje.

Last edited: May 15, 2008
  8. rocky20

rocky20 New Member

prosim prosim prosim. Jaz bi bil vsekakor zlo vesel. Zakaj bi bedak izpadu, kvečjemu boš car, ker nam boš še večjim začetnikom od tebe pomagal.
    Bolj take lahke za začetnike nucamo ja, da dobimo voljo :)
    Lahka sivo pot, lahka pandorino skrinjico, lahka don-juan-jutri vaš sin bo postal vojak, karkoli enostavnega slovenskega :)
    pa tud "lekcijo, povezano z tehnikami igranja za začetnike" bi prov pršlo.

9. rocky20

rocky20 New Member

sem iskal travica, pa bore malo "pametnega" našel

10. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Ti kr mal posnem, pa dej za poslušat med exibicioniste, sej te ne bomo preveč skritiziral.

11. rocky20

rocky20 New Member

objava linka

pa prosim če se tule tud objavijo pol linki do povezave na video lekcijo. tnx

12. rocky20

rocky20 New Member

a dela kdo kej na tem al nebo kaj?:(

13. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Upam da se zavedaš. da je tole stran, kjer nekateri pač razdajamo svoj prosti čas...
    Mogoče bi kaj še celo posnel; pa nekak nimam časa, ker se trenutno igram s šolo, pa itak tud nimam primerne kamere. Sem pa že parkrat posnel kak mp3 s komentarji in nekaj takekih boš tud našel v od AliAsa že omenjenem Kitarskem kotičku.

Menim tudi da ga ni med admini, ki bi imel kaj proti, če bi se pojavil kak avtor takihle videov. Z največjim veseljem bi objavili vse. Žal pa ni nič na vidiku...
    Čas pa teče in nikoli ne veš, kot je rekel ForestGump, kaj bo v naslednjem bombončku...

14. partyboy

partyboy New Member

Ja ej nism teme vidu... ... sivo pot lahk posnamem zdei v roku pa rih dni, k je itak dež...

Ej rocky20... ne vem kolk si star, sam menda znaš angleščino. Tukaj je ena zares dobra stran LINK
    , pa si tole malo poglej, pa kar bolj od začetka, pa vsako posebej predelaj, je ogromno napotkov,... ...ki ti olajšajo igranje, pa da boš pravino igral, jst sem dolgo mislil, da je pri G akordu na 6. struni 2. prečka na 5. struni pa 3. prečka, hehe

15. rocky20

rocky20 New Member

hm kk nisi teme vidu če pa si že pisal sm, hmmm verjetn si pozab.

poznam ja justinguitar.com sn si tud že pomagal z njo sam nisem pa šel nikol od začetka do konca morbit pa bi blo dobr....

Za sivo pot pa prosim ja :)

16. AliAs

Od mene dobiš verjetno naslednji teden :)

17. partyboy

partyboy New Member

ja bom dans al pa ju3 probu posnet. Sam bom na moj način sevede, kar ni čist enako brenkanje kot v originalu, vendar je petje enako, pa tud akordi so enaki...

Pa ja spregledal sm temo...

18. rocky20

rocky20 New Member

ok bom čiču pa čaku, pa kitaro vadu :)

19. Maygrem

Maygrem Guest

Zelo rad snemam glasbene videoposnetke, še posebej za romantične pesmi. Želel sem se ukvarjati s profesionalno video in video produkcijo, zato sem se odločil, da se obrnem na upsquare, ki sem ga po kratkem iskanju po internetu hitro našel. Za vsako pesem, ki sem jim jo poslal, so svoje delo opravili profesionalno in posneli res dober videospot. Vse so sami posneli in uredili, mojega dela je bilo res zelo malo, zaradi česar je celoten proces še bolj gladek in lažji zame in zanje. Njihova dela uporabljajo tudi številni znani glasbeniki.

Last edited: Oct 6, 2021
  20. NatalijaPAv

NatalijaPAv Guest

To zveni odlično. Vedno si želim izvedeti več o svetu video produkcije. Kako uživate v izkušnji sodelovanja z UPsquare? Kaj so najboljše stvari o sodelovanju s profesionalci? Kaj pa najboljše nasvete, ki jih lahko podate drugim, ki želijo začeti svoj lastni projekt video produkcije?

Last edited by a moderator: Jul 10, 2023

Share This Page